Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Popüler Safkan Köpek Cinsleri

Abone Ol 
Popüler Safkan Köpek Cinsleri

Safkan köpek cinsleri birçok insan tarafından merak ediliyor. İşte o özel köpek cinsleri!

Safkan Köpek Cinsleri

Safkan kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumuna göre, ırkının katışıksız özelliklerini taşıyan anlamına gelmektedir. Safkan köpeklerin anneleri, babaları, büyükanneleri ve büyükbabaları aynı cinsten gelmektedir. Gün içerisinde çok kez Safkan köpeklere rastlayabiliyoruz. Ancak pek çok kişi Safkan köpeklerinin hangileri olduğunu bilmiyor. Yazının devamında Safkan köpeklerini detaylı bir şekilde inceleyebilir ve kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Safkan Köpek Cinsleri: Golden Retriever Köpek Cinsi

 Safkan Köpek Cinsleri

Sakfan köpek cinsleri söz konusu olduğunda Golden ırkından mutlaka bahsetmeliyiz. Dünyanın en iyi aile köpeği olarak bilinen Golden retriever, özellikle de çocuklara karşı son derece ilgili ve sevgi doludur. Aynı zamanda diğer evcil hayvanlar ile de çok iyi anlaşabilmektedirler. Ortama çok kolay adapte olabildikleri ve aynı zamanda her canlı ile sorunsuz bir şekilde anlaşabildiklerinden dolayı oldukça ilgi görülen ve çok fazla tercih edilen bir köpek ırkıdır.

Bu köpekler oldukça zeki canlılardır ve aynı zamanda çok kolay bir şekilde eğitim alabilmektedirler. Son derece itaatkar bir yapıda oldukları, sahiplerini her zaman mutlu etmeye çalıştıkları ve oldukça sevimli hareketlerinden dolayı herkesin sevgisini kazanabilen canlılardır. Hiçbir şekilde saldırganlık özellikleri yoktur ancak evinize yabancı bir kişi girdiği takdirde havlayarak sizi haberdar etmek isterler. Son derece sıcak kanlı ve cana yakın canlılardır.

Sevimli yapılarının yanı sıra sevgiye ve ilgiye aç olduklarından dolayı onları sevginizden mahrum bırakmamanız gerekmektedir. Egzersiz yapmaya ihtiyaç duyarlar. Bu nedenden dolayı gün içerisinde en az 1 saat kadar egzersiz yapılmalıdır. Aynı zamanda bekçilik yapamazlar, bekçilik yapabilme kapasitesine sahip değillerdir. Koruma özellikleri bulunsa da bir olay esnasında yalnızca havlayabilirler ve havlama dışında hiçbir şey yapamazlar.

Kolay bir şekilde eğitilebilirler ve çok akıllı canlılardır. Yaklaşık olarak 10’dan fazla çeşitli komutu oldukça kolay bir şekilde öğrenebilmektedirler. Eğitim sırasında köpek eğitim ürünleri mutlaka kullanılmalıdır. Çok iyi bir yüzücüdürler. Yüzmeyi severler. Aynı zamanda avcılık özellikleri de çok fazla gelişmiştir. Tüyleri uzun bir yapıya sahip olduğundan dolayı günlük olarak taranma ihtiyacı duyabilmektedirler. Av köpeği, kılavuz köpeği ve narkotik köpeği olarak kullanılabilmektedirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Stafford Terrier Irkı Özellikleri ve Bakımı

Golden köpekler ilgiye aç canlılar olduklarından dolayı uzun bir süre ilgisiz kaldıkları durumlarda yaramazlık yapmaya meyilli olurlar ve bulunduğu ortamı dağıtabilirler. Apartman hayatına kolay bir şekilde uyum sağlayabilir. Ancak, bu durumda günlük egzersizler kesinlikle aksatılmamalıdır. Oyun oynamayı çok severler ve özellikle de at getir oyunlarına bayılırlar. Yapacağınız egzersiz esnasında çeşitli oyun aktiviteleri de oluşturabilirsiniz.

Safkan Köpek Cinsleri: Amerikan Akita Köpek Cinsi

 Safkan Köpek Cinsleri

Akita köpekler de safkan köpek cinsleri arasında yer alıyor. Bu köpekler son derece iri kemikli, heybetli ve bir o kadar da eğlenceli ve sempatik köpeklerdir. Vücut yapısı olarak çok güçlü ve iri görünüme sahip olduklarından dolayı genellikle Amerikan Akita köpeklerden korkulur ancak, görünümlerinin aksine son derece sempatik ve sevecen bir canlı olduklarını unutmamak gerekmektedir.

Yakınlarına karşı son derece sempatik davranır ve güler yüzlü canlılardır. Son yıllarda ülkemizde bu köpeklerin arttığını gözlemleyebilmemiz mümkün. Akita, genel olarak dünyada aynı ırkın farklı iki tipi olarak bilinmektedir. Aynı zamanda Japon Akita ve Amerikan Akita Inu olarak da tanınabilmektedirler. Amerikan Akita, dış görünüş olarak Alman Kurduna benzer ve yetişkinlik dönemlerinde kafa yapıları ayı benzeri bir görünüme kavuşur. Ayrıca Japon Akita ise yaş aldıkça daha çok tilkiye benzer bir kafa yapısına sahip olmaktadır.

Akita köpek ırkının tarihçesine bakıldığında, 17. yüzyılın başlarında ve Japonya’nın Akita eyaletinde geliştirilmiş olduğu bilinenler arasındadır. Zamanında kurallara karşı geldiğinden dolayı dönemin imparatoru tarafından Honshu adasının kuzey taraflarındaki Akita bölgesine sürgün edilmiş olan bir asilzadenin, o dönemde yer alan taşra hükümranlığı esnasında, işlevsel, çok yönlü ve her çeşit av görevini yerine getirebilme kapasitesine sahip olabilecek bir av köpeği yetiştirme isteği sonucunda Akita köpek ırkı meydana gelmiştir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yaz Aylarında Köpek Bakımı İpuçları

Yapılan çeşitli çalışmalar sonucunda elde edilmiş olan cins; geyik, yaban domuzu ve ayı avı gibi her türlü zorlu avlarda, iş disiplinine oldukça sahip, çevre ile uyumlu hareket edebilen, takım çalışmasına uygun ve güçlü bir av köpeği olarak hizmet etmeye başlamıştır. Akita’nın zamanla popüler olması ile birlikte belli bir süre boyunca yalnızca imparatorluk ailesinin Akita sahibi olabilmesine izin verilmiş ve sıradan bir insan ya da topluluğun bu köpek cinsini beslemesine ve barındırmasına izin verilmemiştir.

Zamanla bu yasak ortadan kalkmış ve sıradan insanlar da ailesini ya da diğer çeşitli eşyalarını koruyabilmek için bu köpek türünü kullanmaya başlamışlardır. Akitalar, yüzlerce yıl boyunca efsanelerin kahramanı olarak bilinmektedir. Ayrıca Japon kültüründe de oldukça özel bir yere sahiptirler. Örnek vermek gerekirse; doğum yapmış olan annelere, geçmiş zamanlardaki Japon geleneğine uygun bir şekilde olarak, uzun yaşamı ve mutluluğu simgeleyen bir Akita heykelciliği hediye edilir.

Amerikan Akitaların fiziksel özelliklerine bakılacak olursa, yetişkin erkeklerin boyları 66 ile 71 cm arasında değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda yetişkin dişilerin ise 60 ile 66 cm arasında boy uzunlukları değişebilmektedir. Ortalama bir yetişkin erkeğin ağırlığı 45 ile 60 kilogram arasında değişebiliyorken, bu oran yetişkin dişilerde ise 35 ile 45 kilogram arasında yer almaktadır. Ayrıca Yetişkin Akitaların ortalama yaşam süreleri de 10 ile 13 yıl arasında değişiklik gösterebilmektedir. Kaliteli kuru köpek maması ile beslenmeleri şarttır. Bu sayede daha uzun seneler boyunca sağlıklı bir ömür sürebilirler.

Safkan Köpek Cinsleri: Pug Köpek Cinsi

 Safkan Köpek Cinsleri

Safkan köpek cinsleri listesinde bir diğeri de pug köpekler oluyor. En eski köpek ırklarından bir tanesidir. Pug ırkının Asya’da ortaya çıktığı bilinenler arasındadır. Aynı zamanda Pekingese türü köpeklerden üretilmiş olup atalarının ise Bulldoglar olduğu söylenmektedir. Çok fazla duygusal bir yapıya sahip olduklarından dolayı tıpkı diğer köpek ırkları gibi ısırmaya meyilli canlılardır. Evcil hayvanlardır ve ev dışında yaşamak için pek uygun değillerdir. Çünkü soğuk ve sıcak gibi her türlü hava şartlarından kolay bir şekilde etkilenebilmektedirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Malta Köpeği (Maltese Terrier) Irkı, Genel Özellikleri ve Karakter Yapısı

Ev içerisinde son derece uysal olup pek fazla aktif olmasalar da ev dışında koşmaya meyilli olurlar. Aynı zamanda Puglar kilo almaya oldukça müsait olduklarından dolayı gün içerisinde en az 1 saat kadar egzersiz yapılması gerekilmektedir. Pug köpek cinsinin patileri, diğer köpeklere oranla farklı bir şekilde siyah renktedir. Yüz yapıları da son derece karakteristik bir özelliğe sahiptir. Aynı zamanda koruma içgüdüleri fazla olduklarından dolayı sahiplerine karşı son derece korumacı bir şekilde yaklaşırlar ve oldukça da zeki canlılar olarak bilinmektedirler.

Bu köpekler, küçük köpek ırklarından bir tanesidir. Uzunlukları erkeklerde 30 ile 35 cm aralığında değişebiliyorken, dişilerde ise bu oran yaklaşık olarak 30 cm olarak bilinmektedir. Erkekler en fazla 9 kilograma kadar ulaşabiliyorlar, dişiler ise yaklaşık olarak 7 kilograma kadar çıkabilmekte. Pati ve burun çevresi renk olarak diğer köpeklere oranla farklı bir şekilde siyah renktedir. Tüyleri çok kısadır ve tüy dökme sorunları yoktur. Ayrıca tüy renkleri ise kahverengi tonlarındadır.

Her ne kadar düz ve kısa bir bacak yapısına sahip olsalar da çok güçlü bacaklara sahiptirler. Bulundukları ortam içerisindeki ısıdan çok çabuk etkilenebilmektedirler. Bu yüzden hem çok soğuk hem de çok sıcak bir ortamda yaşaması oldukça zordur. Ev dışında yaşamaya uygun değillerdir. Yaşam alanlarına bakıldığında çok hareketli olmadıkları görülür. Bu nedenden dolayı düzenli egzersize ihtiyaç duyarlar. Aynı zamanda oyun oynamaktan da son derece keyif alırlar. Köpek oyuncakları ile egzersiz ve oyun ihtiyaçları karşılanabilir.

İnatçı bir yapıya sahip olduklarından dolayı eğitimleri pek kolay olmaz. Bu nedenle eğitim esnasında bir profesyonel eğitmenden yardım alabilirsiniz. Ayrıca, eğer kendiniz eğitmek istiyorsanız yavru iken eğitim verilmesinin daha kolay ve uygun olacağını unutmamak gerekmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.