Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Afgan Tazısı Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Afgan Tazısı Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Afgan Tazısı köpek ırkı bakımı büyük bir dikkat ve özveri gerektirir. Bu zarif görünümlü ve sevimli köpekler, dünya çapında popülerdir ve iyi bir aile hayvanı olur. Peki, Afgan Tazısının bakımında nelere dikkat edilmeli?

Afgan Tazısı Köpek Irkı Özellikleri Nelerdir?

Afgan Tazısı Köpek Irkı Bakımı

Afgan Tazısı uzun ve ipeksi tüyleri ile öne çıkar. Orta boyutlarda, ince yapılı bir köpektir. Cinsin kökeni Afganistan’a uzansa da, günümüz Afgan Tazılarının büyük bir kısmı İngiltere’de yetiştirilmiştir. Yüksek özgüvenli, çekici görünümlü, bakımı kolay bir hayvandır. Son derece sessiz ve uyumludur.

Hipoalerjenik olarak kabul edilen bu köpekler, tüy alerjisi olanlara da önerilir. Uzun ve ipeksi tüyleri ile dikkat çeker. Biraz bağımsız ve inatçı bir yönü olabilir. Dolayısıyla iyi bir eğitimden geçmesi gerekmektedir. Sert komutlara karşı duyarlı olduğunu eklemeliyiz. Bu sebeple köpek eğitiminde tecrübeli kişiler için uygun bir tercih olacaktır. Genel olarak uyumlu ve sadık bir köpektir. İyi şartlarda bakılırsa 12-14 sene kadar hayatta kalabilir.

Afgan Tazısı Köpek Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Uzun ve ipeksi tüyleri ile bir adım öne çıkan Afgan Tazısı, tüyleri için özel bakım gerektirir. Dolaşmayı ve matlaşmayı önlemek adına tüylerinin haftada 3-4 defa fırçalanması lazımdır. Bu sayede tüyleri parlak ve bakımlı görünecek, tüy dökülmesi minimize edilecektir. Köpeğin tüyleri aşırı kirlenirse, köpek temizlik ve banyo ürünleri kullanılarak yıkanması mümkündür.

Afgan Tazısı Köpek Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Afgan Tazılarının ağız ve diş sağlığına dikkat edilmelidir. Herhangi bir ağız ve diş sorununu önlemek amacıyla dişleri haftada birkaç defa fırçalanmalıdır. Olası bir ağız ve diş sorununda veteriner desteği alınmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akbaş Çoban Köpeği Genel Özellikleri ve Karakter Yapısı

Afgan Tazısı Köpek Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Afgan Tazısı dışarıda dolaşmayı çok seven bir köpektir. Eve dönüşlerde mutlaka patileri temizlenmelidir. Tırnakları uzadığında ise kırpılmalıdır. Bu esnada köpek tırnak makası kullanılmalıdır.

Afgan Tazısı Köpek Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Kulak ve göz sorunları geliştirmeye meyilli olan Afgan Tazılarının göz ve kulak kontrolü aksatılmamalıdır. Belirli aralıklarla kulakları ve gözleri temizlenmelidir.

Afgan Tazısı Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı

Kaslı bir vücuda sahip olan Afgan Tazılarının sağlıklı kalabilmeleri için kalsiyum, protein, lif ve vitaminler açısından tam ve dengeli mamalar ile beslenmesi gerekir. Köpeğe kuru ve yaş mama birlikte sunulmalıdır. Her zaman yeterli oranda su tüketmesi sağlanmalıdır.

Afgan Tazısı Köpek Irkı Egzersiz İhtiyacı

Afgan Tazıları gün içinde birkaç saat kadar aktif kalmalılar. Aksi halde yıkıcı davranışlar ortaya çıkabilir. Köpek oyuncakları ile yaşam alanı zenginleştirilmelidir. Böylece fiziksel ve zihinsel olarak aktifliği teşvik edilir. Köpek tasması eşliğinde yürüyüşler yapmak da bu köpeklere iyi gelecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.