Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Doberman Köpek Irkı Hakkında Bilgiler

Abone Ol 
Doberman Köpek Irkı Hakkında Bilgiler

Doberman sadık ve sevgi dolu bir köpek ırkı olarak bilinir. İyi yetiştirilen bir Doberman istikrarlı ve arkadaş canlısıdır. Sevdiklerini tehdit etmediğiniz sürece sakinliğini koruyabilir. Bu köpeğin popüler olmasının en temel nedeni, insanlarla muazzam bir bağ kurmasıdır.

Şık ve güçlü duruşu, muhteşem bir fiziği ve keskin zekasıyla Doberman, köpek ırkları arasında en popüler olanlardan biri. Bu köpekler dünyanın en iyi koruma köpekleri arasında yer alıyor. Şimdi bu köpek ırkı hakkında merak edilenlerden söz edelim.

Görünüşü

Görünüşü, orta büyüklükte, kare gövdeli bir köpeğin görünüşüdür. Mükemmel dayanıklılık ve hız, kompakt yapılı ve kaslı vücudundan kaynaklanır. Enerjik, tetikte, kararlı, korkusuz, sadık ve itaatkar bir duruş sergiler.

doberman

Kişilik

Bol miktarda egzersize ihtiyaç duyan güçlü ve enerjik köpeklerdir. Egzersiz yapılmazsa, asabiyet ve hatta agresif olma olasılıkları daha yüksektir. Günlük egzersiz yaptıklarında apartman yaşamına iyi uyum sağlayabilirler. Bu cins için genç yaştan itibaren sosyalleşme ve itaat eğitimi çok önemlidir. Ayrıca, olumlu pekiştirmeye çok iyi yanıt verir.

Tarihçe

Louis Dobermann adlı bir Alman, 1800’lerin sonlarında Doberman ırkını geliştirmekle tanınır. O bir vergi tahsildarıydı ve ona turlarında eşlik edecek güçlü bir bekçi köpeği istiyordu. Kesin olarak bilinmemekle birlikte, bu köpek ırkının rottweiler, Alman pinscher, Danua, Alman çoban köpeği, Manchester terrier ve İngiliz kısa tüylü çoban köpeği gibi ırkların bir karışımı olduğu düşünülüyor. Başlangıçta dünya çapında bekçi köpekleri olarak yetiştirilmiş olsalar da bu köpekler, polis ve asker köpeği olarak da görev yapıyorlar. Aynı zamanda terapi köpeği olarak da tercih ediliyor.

Bakım

Doberman’ı her hafta düzenli olarak ince bir fırça ile fırçalayın. Zampa ürünleri doğru bir seçim olabilir. Banyoya ihtiyacı olduğu günlerde insanlar için üretilen ürünler değil de köpek şampuanı kullanın. Köpeğinizi iyice durulayın ve havluyla kurulayın. Doberman orta derecede tüy döker. Düzenli fırçalamak, onun ve evinizin temiz kalmasına yardımcı olacaktır. Her köpekte olduğu gibi bu köpek ırkında da banyo öncesi fırçalama yapmak doğru bir yöntemdir. Tırnaklarını gerektiği gibi, genellikle birkaç haftada bir kesin. Genel sağlık ve ferah nefes için dişlerini fırçalayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede En İyi Alan Koruma Köpeği
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.