Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Afrika Gri Papağan Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
Afrika Gri Papağan Beslenme İhtiyacı

Afrika Gri Papağan beslenme ihtiyacı doğru şekilde bilinmelidir. Böylece papağanınıza ideal bir bakım uygulamanız söz konusu olabilecektir. Peki, Afrika Gri Papağan beslenmesi nasıl olmalı?

https://www.youtube.com/watch?v=bE9-BBiQqos

Afrika’dan gelen bu arkadaş canlısı gri papağan, en konuşkan türlerden biridir. Ayrıca sosyal karakteri ve zekası nedeniyle oldukça popüler bir kuş türüdür. Afrika Gri Papağan sahiplenecekseniz; bu sevimli canlıların beslenme gereksinimleri hakkında yeterince bilgi sahibi olmalısınız. Peki, Afrika Gri Papağan beslenme ihtiyacı nedir? Gri Papağanları nasıl beslemelisiniz?

Afrika Gri Papağan Beslenme Gereksinimi

Afrika Gri Papağan Beslenme

Bu papağan, hiç şüphesiz evde biraz daha neşe isteyenlerin evcil hayvanıdır. Ancak dikkatli olmalısınız, çok sosyal ve hassas bir hayvan olduğu için ona dikkat etmeniz gerekeceğinin de farkına varmalısınız. Biraz dikkat, doğru beslenme ve uygun bir kafes, gri papağanın mutlu yaşamak için ihtiyacı olan tek şeydir. Güneş ışığı, bazı oyuncaklar ve kafesinin içinde uçmak için yeterli alan sağlamanız şarttır. Bundan dolayı geniş bir papağan kafesi edinmenizde fayda var.

Unutmamalısınız ki, diğer papağanlar gibi Afrika Gri Papağan da günde birkaç saat kafes dışı zamana ihtiyaç duyar. Bu ihtiyacının karşılanması ise papağanın daha huzurlu ve mutlu hissetmesine olanak tanır. Afrika Gri Papağan beslenme konusunda ise çeşitli detaylara dikkat etmek son derece önemlidir.

Besleme, onların bakımının temel bir yönüdür ve dikkate almanız gerekir. Bu papağan türü, eğer iyi koşullarda bakılır ise 60 seneye kadar yaşayabilir. Afrika Gri papağan beslenme planı mutlaka çok yönlü ve zengin olmalıdır. En önemlisi de kaliteli papağan yemleri tercih edilmelidir.

Afrika Gri Papağan beslenmesi çeşitli kuş krakerleri, sebze ve meyve de içermelidir. Papağanın sağlıklı ve güçlü olması adına ona besleyici kuş yemleri, taze sebze ve meyve sunmaya özen göstermeniz lazım. Bunlara ek olarak; papağan dostunuza vereceğiniz yemler, mutlaka vitamin ve mineraller yönünden zengin olmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yaz Aylarında Evcil Kuşları Serin Tutmanın Yolları

Afrika Gri Papağan Beslenme: Yasaklı Yiyecekler

Papağanınızla mutlu, uzun ve sağlıklı bir yaşamı paylaşabilmeniz için onun beslenmesine yoğunlaşmanız ve bu hususta hata yapmamanız gerekir. Papağanlar için mükemmel yiyecekler olduğu kadar yasaklı olan gıdalar da var. Aşağıdaki yiyecekleri hiçbir koşulda papağan dostunuza vermemelisiniz:

  • Kakao
  • Çay
  • Kahve
  • Çiğ patates
  • Alkol
  • Karbonatlı içecekler
  • Et
  • Süt
  • Tuz
  • Çikolata
  • Avokado
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.