Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Papağanlar İçin Sebzeler

Abone Ol 
Papağanlar İçin Sebzeler

Papağanlar için sebzeler, sevimli dostunuzun beslenme düzenine katkı sağlayabilir. Papağan yemlerine ek olarak bazı sebze ve meyvelerle de papağanların beslenme düzenini çeşitlendirmek önemlidir. Peki, papağanların tüketebilecekleri sebzeler nelerdir?

Papağanlar İçin Sebzeler Nelerdir?

Papağanlar İçin Sebzeler

Papağanlar için sebzeler şu şekilde sıralanabilir:

1. Ispanak

Ispanak, kolesterolü düşürmeye yardımcı olan besleyici bir sebzedir. Kuşlara çiğ olarak sunulduğunda birçok sağlık yararını beraberinde getirir. Detoks sistem, antioksidan sistem ve anti-inflamatuar sistem üzerinde etkisi olduğundan dolayı kuş sağlığını teşvik etmektedir. Ispanağın, kanseri önlediği de bilinmektedir. Kuşlar için harika bir seçimdir.

2. Marul

Papağanlar için sebzeler arasında marul da var. Papağan yemleri ile beraber kuşunuza marul da verebilirsiniz. B vitamini açısından yoğun olan marul, folik asit bakımından da oldukça zengindir. Yumuşak bir tada sahip olduğu için tüm kuş türleri bu sebzeyi beğenerek tüketir. Yüzde 17 protein içermesi de önemli bir detaydır. Ayrıca havuçtan daha fazla A vitamini barındırır.

3. Maydanoz

Önceden insanlar maydanozun kuşlar için zehirli olduğuna inanırlardı. Esasen durum öyle değildir. Maydanoz kuşlara da fayda sağlamaktadır. Papağanlar için sebzeler arasında önemli bir yeri bulunan maydanoz, özellikle papağanınızın sindirim sistemi sağlığını teşvik etmektedir.

Papağanınıza maydanoz vermek için bu sebzeyi kıyabilir ve kuş yemliği içine dahil edebilirsiniz. K vitamini yönünden de yoğun olan marul, papağanların kemik sağlığını en iyi şekilde destekleyecektir.

4. Hindiba

Papağana sunulabilecek sebzelerden biri de hindiba. Kırmızı rengi ve keskin tadı sebebi ile bu sebze, yemeklerde sıklıkla tercih edilir. Kendine has aromasından dolayı son derece popülerdir. Papağanlara da gönül rahatlığı ile verilebilir. Polifenoller açısından zengindir ve bundan dolayı papağanların genel vücut sağlığını en iyi şekilde korur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşları Kaç Günde Yumurtadan Çıkar?

5. Pancar Sapları

Pancar sapları da papağanlar için güvenli ve sağlıklıdır. Sebzenin sap kısımlarını küçük olacak şekilde kesebilir ve papağana sunabilirsiniz. Özellikle K vitamini açısından zengin olduğu için kuş sağlığını korumaktadır. Ayrıca papağanlar pancar saplarını tüketmekten mutlu olurlar.

6. Pazı

Papağanlar için sebzeler arasında pazı da var. Bu sebze diyabete karşı koruma sağlar. Polifenol açısından yoğundur. Antioksidan özelliği taşır. Besleyici bir sebzedir ve tüm kuşlar için uygundur. K vitamini desteği sağlaması da pazıyı papağanlar için popüler bir besin haline getiriyor.

7. Lahana

Sofraların vazgeçilmez sebzelerinden olan lahana, özellikle diyet yapanlar için sevilen bir besin. Lahanayı sevimli kuşunuzun beslenme düzenine de dahil edebilirsiniz. İltihabı önleme kapasitesine sahip olan lahana, kuşunuzun genel sağlığını destekleyecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.