Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Akvaryum Balıkları Hakkında 7 İlginç Bilgi

22.08.2023
979
Abone Ol 
Akvaryum Balıkları Hakkında 7 İlginç Bilgi

Akvaryum balıkları hakkında ilginç bilgiler öğrenmeye hazır mısınız? Yeni bir akvaryum kuracaksanız ve balıklar hakkında bilgi arıyorsanız; yazımızı incelemeye devam edebilirsiniz.

Akvaryum Balıkları Hakkında İlginç Bilgiler

Akvaryum Balıkları Hakkında

Balık, toplumumuzda çeşitli ve önemli roller üstlenir. Kedi ve köpeklerden sonra en popüler üçüncü evcil hayvan olarak kabul edilir. Her sene dünya çapında milyonlara insan balık sahibi olur. Hem bakımı kolaydır hem de iç mekanda rengarenk bir görüntü oluşturur. Buna ek olarak balıklar, evcil hayvan beslemek isteyen ama çok fazla vakti olmayan insanlara da hitap eder. Çocuklar da balıklarla ilgilenmekten mutluluk duyarlar. Akvaryum balıkları hakkında ilginç bilgileri keşfederek, bu sevimli canlılarla ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

1. Balıklar Sosyal Canlılardır

Balıklar tek başlarına vakit geçirmekten sıkılabilirler. Çünkü çok sosyal ve işbirlikçi canlılardır. Bu nedenle akvaryum içinde uyumlu türleri bir arada tutarak, onlara yaşanılası bir alan vadedebilirsiniz.

2. Balıklar Acıyı Hisseder

Akvaryum balıkları hakkında en çok merak edilen konulardan biri de bu hayvanların acıyı hissedip hissetmemeleri olur. Yapılan araştırmalara göre balıklar, acıyı hisseden canlılardır.

3. Balıkların Hafızası Çok İyidir

Popüler inanışın aksine balık dostlarımızın hafızası çok kuvvetlidir. Hatta bazı balık cinsleri, kendilerine balık yemi veren insanları tanıyabilirler ve onları hatırlayabilirler. Ayrıca akvaryum balıkları, çeşitli müzikleri de hatırlayabilir.

4. Balıklar Zekidir ve Öğrenebilirler

Balıklar, kendilerine acı veren deneyimlerden uzak kalırlar ve ödül elde ettikleri deneyimlere odaklanırlar. Kimi balıklar istiridye ve midye gibi kabukluları kırmak için kaya parçaları kullanır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Çiklit Balığı Özellikleri ve Bakımı

5. Balıkların İletişimi Güçlüdür

Akvaryum balıkları hakkında bu bilgi de çok önemlidir. Sevimli akvaryum balıkları mükemmel bir şekilde iletişim kurarlar. Onların ses telleri olmamasına rağmen birbirleriyle muazzam bir şekilde iletişim kurdukları bilinir. Bunu çeşitli sesler, kokular ve su hareketleri ile gerçekleştirirler.

6. Balıkların Olağanüstü Duyusal Yetenekleri Vardır

Balıklar, vücutlarında yer alan duyusal pullar vasıtası ile sudaki hareketi algılayabilirler. Farklı ses dalgalarını ve olayları da hemen fark ederler.

7. Balıklar Renk Değiştirebilir

Balıklar, kamuflaj gereksinimlerine, çevre şartlarına ve senenin zamanına bağlı olarak renk değiştirebilirler. Renkler ise kırmızı, pembe, yeşil ve mavi gibi birçok tonda olabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.