Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Akvaryuma Koyulmaması Gereken Malzemeler

18.10.2023
247
Abone Ol 
Akvaryuma Koyulmaması Gereken Malzemeler

Akvaryuma koyulmaması gereken malzemeler, akvaryum sahipleri tarafından bilinmelidir. Yeni bir akvaryum kuracaksanız, muhtemelen çok fazla araştırma yapmışsınızdır. Hangi boyutlarda akvaryum, hangi balıklar, akvaryum malzemeleri gibi çeşitli konular hakkında bilgi edinmelisiniz. Ancak akvaryuma dahil edilmemesi gereken ürünleri de bilmeniz önemlidir.

Akvaryuma Koyulmaması Gereken Malzemeler Hangileri?

Akvaryuma Koyulmaması Gereken Malzemeler

Akvaryuma nelerin eklenmesi gerektiği çoğu satıcı tarafından sizlere söylenir. Fakat akvaryuma koyulmaması gereken malzemeler olduğunu da hatırlatırız. Bunlar:

Plastik Oyuncaklar

Çoğu petshop dükkanında akvaryum için plastik oyuncaklar satılır. Plastik malzemeler uzun süre suda kalırsa, suya potansiyel olarak zehirli kimyasallar salabilirler. Bundan dolayı akvaryuma plastik oyuncak ve türevlerinden eklememelisiniz.

Seramik Ürünler

Bazı seramik türleri akvaryum için uygun olabilir. Özellikle akvaryumlar için özel olarak üretilen seramik ürünleri gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Örneğin; bakır sırlı seramik, çeşitli balık türlerine zarar verebilir. Sırla pişen seramik ürünler kurşun bakımından yoğun olduğu için balıkların sağlığını riske atabilir.

Sarf Malzemesi Olan Her Şey

Akvaryuma koyulmaması gereken malzemeler arasında sarf malzemeleri de yer alır. Balığınıza sunduğunuz balık yemi dışında hiçbir sarf malzemeyi akvaryuma eklememelisiniz. Balık dostlarımız çok çiğnerler ve ısırırlar. Eğer ki, çiğneyebilecekleri bir bileşen tankta yer alır ise toksinlerden kötü etkilenebilirler.

Ahşap Ürünler

İşlenmiş ahşap süslemeler, balıklar için zararlıdır. Fakat işlenmemiş ahşap da suyun kimyasını değiştirir. Bundan dolayı ahşap hiçbir malzemenin akvaryumda olmaması önemlidir.

Sahil Kumu

Akvaryuma koyulmaması gereken malzemeler söz konusu olduğunda sahil kumu da bu listede yer alır. İşlenmiş akvaryum kum ve çakılları harika bir alt tabakadır. Ancak plaj kumu hem kirlidir hem de balıklara zarar verebilecek kimyasal kalıntılar barındırır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Popüler Akvaryum Balıkları ve Özellikleri

Parçalanabilen Her Şey

Akvaryuma parçalanabilecek bir şey koyarsanız suyun kalitesi oldukça değişir. Nesneye bağlı olarak toksinler ve kimyasalların salınmasına yol açtığından ve suyun kirlenmesine neden olduğundan ötürü tanka parçalanabilen ürünler koymamanız çok önemlidir. Su kalitesini ve parametrelerini ideal seviyelerde tutmak adına akvaryum su düzenleyiciler tercih edebilirsiniz.

Keskin Olan Malzemeler

Akvaryuma koyulmaması gereken malzemeler arasında keskin materyaller de var. Keskin kenarlı süsleme ürünleri de buna dahildir. Boyalı camlar da aynı şekilde pul pul dökülebilir ve balıkları zehirler. Balığınızın vücudunda herhangi bir kesik olması, hızlı tedavi edilmediği sürece enfeksiyona sebebiyet verir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.