Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Albino Muhabbet Kuşu Özellikleri Nelerdir?

Abone Ol 
Albino Muhabbet Kuşu Özellikleri Nelerdir?

Bugünkü yazımızda Albino muhabbet kuşu özellikleri ile alakalı çeşitli bilgiler veriyor olacağız. Bu kuşlar diğer muhabbet kuşları gibi insanlarla beraber yaşamaktan keyif alırlar. Adından rahatlıkla anlayacağınız gibi renkleri beyaz olan bir kuş türüdür. Bu kuşların göz rengi ise birbirinden farklı olur. Kırmızı renk göz ise en çok görülen renk olmaktadır. Bazı kişiler bu kuşlar için tavşan kuşu da diyor. Karar sizin! İşte tüm detaylarıyla Albino muhabbet kuşları…

Albino Muhabbet Kuşu Özellikleri Hakkında Bilgiler

Dünya genelinde bu kuşların hemen hemen yüzde doksan kadarı dişi olmaktadır. Erkek olan Albino muhabbet kuşunun daha az olma nedeni ise henüz öğrenilememiştir. Bu duruma ilave olarak ise şunu söyleyebiliriz ki bu kuş cinslerinde cinsiyet ayrımı yapabilmek pek de kolay olmaz.

Bu kuşların cinsiyetini öğrenmenin tek yolu DNA testi yaptırmaktır. Ama bu yöntem oldukça pahalıdır. Birçok kuş sahibi de bu yöntemi seçmez. Yine de ben DNA testi yaptırmadan muhabbet kuşumun cinsiyetini öğrenmek istiyorum diyorsanız birkaç yöntem sayabiliriz.

Kuşun burun bölgesi soluk bir pembeyse cinsiyeti erkektir. Koyu renk ise de dişi bir Albino muhabbet kuşudur diyebiliriz, tabii bu yöntemin yüzde yüz doğru olduğunu savunamıyoruz. Albino muhabbet kuşu özellikleri konumuz kaldığı yerden hız kesmeden devam ediyor.

Albino muhabbet kuşlarına parlak ışık altında bakın. Bu şekilde baktığınızda kanatlarında yer alan tüylerin mavi olduğunu göreceksiniz. Açık yeşil ve açık mavi de görünebilir. Bu fonksiyonları da onların en belirleyici özellikleri içerisinde her daim yer almaktadır. Sahip oldukları genler nedeniyle hasta olurlar.

Albino Muhabbet Kuşunun Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bu kuşların bakımı ve beslenme rutini diğer kuşlarla çok benzemektedir. Albino muhabbet kuşunu her daim kaliteli kuş yemi ile beslemeye özen gösterin. Buna rağmen daha çok muhabbet kuşu karışımına benzeyen yemlerden vermeniz en iyisi olacaktır.

Şayet Albino muhabbet kuşunu yeni sahiplenmişseniz, size ve ev ortamına ayak uydurana dek ona zaman verin. Bir hafta sonrasında kafesi için en iyi yeri seçin ve sizin zaman geçirdiğiniz alana yakın bir yere onun kafesini koyun. Böylece kendini daha iyi hissedecektir. Albino muhabbet kuşu özellikleri içerisinde en çok dikkat çekenlerden biri de bunlar olmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  5 Maddede En Küçük Evcil Kuşlar

Yavru olan Albino muhabbet kuşlarına verilecek olan kuş yemi her daim ıslatılarak verilmelidir. Ancak bu şekilde kolay bir sindirim gerçekleşebilir. Bu kuş cinsinin üremesi istenirse bu durumu daha geniş bir bölgeye yaymak en mantıklısıdır. Bu kuşlar dar alanları asla sevmeyen kuşlar olarak dikkat çeker.

Bu kuşların yaşam süreceği kafesin boyutu ise öteki muhabbet kuşlarına göre daha geniş olursa iyi olur. Elinize bir yem alın ve hareketsizce durun. Kuşun yaklaşmasını bekleyin. Böylece Albino muhabbet kuşu yavaş yavaş yanınıza gelmeye başlayacaktır. Ama pes etmeden sabırlı hareket edin deriz.

Beyaz Muhabbet Kuşu

Albino muhabbet kuşları renklerinden ötürü beyaz muhabbet kuşu adıyla da anılır. Beyaz muhabbet kuşunun insanlarla olan iletişimi ise son derece iyidir. Tek başına kalmaktan hazzetmez ve evde tek başına bırakmanızı da önermiyoruz. Çünkü bu şekilde depresyona girerek kendini kötü hissedebilir.

Muhabbet kuşunuza her daim sevginizi hissettirin. Ona olan sevginizi göremediğinde de kendini kötü hissedecektir. Buna mani olun. Albino muhabbet kuşu özellikleri konulu yazımızın sonuna geldik, Albino muhabbet kuşunuza çok iyi bakın. Hoşça kalın!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.