Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

American Pitbull Terrier Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Abone Ol 
American Pitbull Terrier Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Bu yazımızda American Pitbull Terrier köpek ırkı hakkında bilgiler veriyor olacağız. Bu güçlü köpekler döneminin en iyi köpekleri arasında yer almaktadır.

Karakter Özellikleri

American Pitbull Terrier köpek ırkı iri cüssesine karşın fazlası ile sevecen bir karakteri içerisinde barındıran bir köpek cinsidir. Kedi gibi sahibinin kucağına oturur ve bundan keyif alan bir yanı her daim vardır. Çevresinde yer alan hemen hemen her şeye karşı ilgisi vardır ve her şeyi merak eder. Bekçi köpeği de olur.

Sanılanın tam tersine yabancı kişilere karşı havlama davranışı göstermelerinin temel nedeni koruma isteği değil selamlama amacıdır. İnsanlara olan sonsuz ve saf ilgisi nedeni ile koruma köpeği açısından sınıfta kalıyor. Gerektiği zamanlarda sizi korumak adına canını bile tehlikeye atabilir.

Her köpekteki gibi bu köpeklerde de ufak yaşlarda insanlarla sosyalleştirilme gereksinimi vardır diyebiliriz. İlerleyen yaşlarında saldırgan hareketler görülmese bile insanlardan korkabilen bir köpektir. Bu sebeple bu köpeği kesinlikle insanlara alıştırmanız lazımdır. Aksi düşünülemez bile, bizden söylemesi şimdiden.

Tarihçesi

American Pitbull Terrier

Oturan Bir American Pitbull Terrier

köpekleri, on dokuzuncu yüzyılın ilk kısımlarında, boğa ve ayılarla dövüşecek kadar güçlü bir köpek gereksinimi olduğundan üretilmeye başlanmış bir ırktır. O çağlarda spor olarak yapılmakta olan ve dövüş yapması için görevlendirilen bu köpekler, 1835 senesinde bu sporun yasaklanması sonucunda değişik amaçlara hizmet etmesi için seçilmeye başlandı diyebiliriz.

Genetik bakımdan saldırganlık içgüdüsüne sahip olduğu bilinse de yine de aynı biçimde genetik açıdan insanları ısırmama içgüdüsünü de bilen bir köpektir. Dövüşler esnasında görevlendirilmesinden sonraki süreçte bekçi köpeği olarak bakılmaya devam etmiştir. Günümüze bakıldığı zaman dünya genelinde birçok yerde bu köpeklerin değişik amaçlara hizmet ettiğini net şekilde görebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Japanese Spaniel Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Fiziksel Özellikleri

Fiziksel olarak son derece dikkat çekici bir köpek olan American Pitbull Terrier ırkı, adelesi olan bir bedene sahip olmaktadır. Yüz hatları ise son derece kaslı ve keskin olur. Bu köpekler ürkütücü bir görünüm verir. Bacaklarının kaslı olması ve kuvvetli bir köpek olması ilgi çeker. Atletik tavrıyla etrafını hep korur.

Bakımı

 

Tüyleri kısa olan bir köpek ırkı olduğu için bakımını yapmak son derece kolay gerçekleşmektedir diyebiliriz. Çok sık bir şekilde banyo etmeniz gerekmiyor ama tüylerini belirli aralıklarla fırçalamanız en iyisi olacaktır. Düzenli şekilde egzersizlerini de yaptırmalısınız. Bu da faydalı olur. Tasmasız asla sokağa çıkarmayın. Aksi halde birilerine saldırabilir ya da başını belaya sokabilir. Buna dikkat etme konusunda her daim titiz olmanızı öneriyoruz.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu köpekleri henüz ufak oldukları dönemde sosyalleştirmek en iyi seçenek olacaktır. Şayet bunu yapmazsanız sizinle de çocuklarla da iyi anlaşamaz. Yine de cüsseli olduğu için onu çocuklarla yalnız bırakmamalısınız. Aksi halde sorunlar meydana gelebilir. Bu sorunları yaşamak istemezsiniz diye düşündük.

Beslenme

Bu köpekler alerjenlere tepki olsun diye cilt hastalığı oluşturabilen bir köpek cinsidir. Bu köpekler için tamamen özenli bir beslenme programı oluşturmak lazımdır. Hipotiroid Pittie olanları arasında bu durum çok yaygındır. Bu hastalık metabolizmanın hız kaybetmesine ve köpeğinizin kilo almasına neden olacaktır.

Köpeğinizin kilosuna, sağlık durumu ve yaşına, şayet varsa alerjilerine göre mama seçmeniz lazım demektir. Yüksek kaliteye sahip olan gıdalardan alınacak olan kaloriler ile sağlıklı yönde bir gelişme yapabilen bir ırktır. Bu köpekleri her daim kaliteli köpek mamalarıyla beslemenizi öneriyoruz. Buna dikkat edin deriz.

Sıkça Sorulan Sorular

American Pitbull Terrier köpek ırkı hakkında en çok sorulan soruları ve cevaplarını listeledik.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akbaş Çoban Köpeği Genel Özellikleri ve Karakter Yapısı

American Pitbull Terrier Köpek Irkı Apartmanda Yaşam İçin Uygun mudur?

Bu köpekler genel manada spor köpeği biçiminde görevlendirildiği için apartmana çok da alışık olmadıklarını ifade edebiliriz kesinlikle. Çiftliğiniz ya da bahçeniz yoksa bu köpek asla size uygun değil demektir. Bu yerlerde tamamen sorunsuz bir şekilde yaşam sürebilirler.

Bu Köpeklerin Eğitimi Nasıl Olmak Zorundadır?

Atletik ve enerjik bir köpek olan American Pitbull Terrier köpek cinsinin eğitimi son derece önemli olmaktadır. Bu köpekler inatçı değildir, kendi bildiğini okuyan bir ırk da değildir. Bu nedenle saldırganlaşmaz ve agresif hale gelmez. Bunun için de en iyi eğitimi vermelisiniz diyebiliriz. Bu son derece önemli bir konudur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM