Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

American Staffordshire Özellikleri, Karakteri, Bakımı

Abone Ol 
American Staffordshire Özellikleri, Karakteri, Bakımı

Bulldog ve terrier cinslerinin çiftleştirilmesi sonucu meydana gelen American Staffordshire, tam bir aile köpeğidir. Sadık ve korumacı yapısı ile dikkat çeken Amerikan Staffordshire, popüler bir evcil köpek olarak öne çıkar. Kısa vücudu ve kaslı yapısı ile isminden söz ettiren bu tür; beyaz, kahve, kızıl ve siyah renklerde olabilir. Karakter özellikleri ile sevilen ve çevresindekilere sevgisini de gösteren bu köpeğin farklı özellikleri mevcuttur.

American Staffordshire Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Bu köpeklerin dış görünüşleri genellikle kısa ve kaslı bir vücuttan ibarettir. Tıknaz, kısa boylu ve kaslı vücudu ile dikkat çeken bu köpeklerin fiziksel yapısı genel anlamda kaslı olma eğilimindedir. Kısa ve sık tüylere sahip olan Staffordshire köpeklerin tüylerinin canlı ve parlak görünümünü korumak için bakımını aksatmamak oldukça önemlidir.

Amerikan Staffordshire Terrier; beyaz, kahve, kızıl ve siyah gibi farklı renkler içerebilir. Kaslı yapılarını öne çıkaran kısa tüyleri, onların güçlü görünümlerine katkıda bulunur. Kaslı yapılarını korumak için beslenme programlarına da dikkat edilmesi şarttır.

American Staffordshire

American Staffordshire Karakter Özellikleri Nelerdir?

Amerikan Staffordshire köpekler tam anlamıyla bir aile köpeğidir. Bu köpekler genellikle sadık ve korumacı olmaları ile bilinirler. Pitbull ile aynı aileden gelmesinin aksine Amerikan Staffordshirelar onlardan tamamen farklı olarak çok sakin bir yapıya sahipler.

Hareketli ve enerjik yapıları nedeniyle oyun oynamaktan çok hoşlanırlar. Bu özellikleri sayesinde çocuklarla da çok iyi anlaşabilmektedirler. Özellikle de koruyucu yapıları ile dikkat çeken bu köpekler ideal bir hayvan olabilirler.

Cesur karakteri nedeniyle Amerikan Stafford köpekler sahiplerini koruma eğilimi gösterirler. Bu köpekler cesur ve atılgan tavırlara sahip oldukları için koruyucu olarak tercih edilebilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Almanya Köpek Irkları

Evin iç bölümünde bakmak için pek uygun olmayan bu köpekler, gün içinde enerjisini atmak için egzersiz yapmalıdır. Bu nedenle de pek çok köpekte olduğu gibi bu köpeklerin de bahçeli evlerde, kendine ait ortamda bakılması onların enerjisini atmasına yardımcı olacaktır. Köpeğinize dayanıklı ve uzun ömürlü bir köpek evi arıyorsanız; TIKLAYINIZ!

American Staffordshire Köpeklerin Bakımı Nasıl Olmalıdır?

American Staffordshire köpeklerin bakımı pek zahmetli değildir. Tüylerinin kısa yapıya sahip olması nedeniyle taranma ihtiyacı çok sık hissedilmez. Tüyler haftada bir kez taranabilir. Bu şekilde ölü tüylerin toplanması da mümkün olabilir.

Tüyleri kısa olan bu köpekler kış aylarında üşüyebilirler. Bu nedenle de bahçede kulübesi olan bu köpeklerin kulübesinin soğuk geçirmemesi gerekir. Ayrıca kış aylarında giyebileceği köpek kıyafetleri de onları soğuktan korumak için gerekli olabilir.

Staffordshire köpeklerin beslenme programlarına özen gösterilmelidir. Bu köpeklerin kas yapısına ve vücut ağırlığına uygun beslenmesi gerekir. Ayrıca çeşitli deri rahatsızlıklarına yatkın olan bu köpeklerin beslenme programlarında alerji ya da benzeri durumlara sebep olabilecek yiyeceklere yer vermemek gereklidir.

Kas kütlesini destekleyecek protein içeriğine sahip mamaların tercih edilmesi büyük önem arz eder. Ayrıca vitamin, mineral içeriği yüksek olan mamalar da köpekler için besleyici içeriğe sahiptir. Köpeğiniz için en iyi mamaları petshop mağazamızda bulabilirsiniz!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.