Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

American Wirehair Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
American Wirehair Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?
683.65₺

538.53₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
2090.41₺

1683.89₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

American Wirehair kedi ırkı bakımı büyük bir dikkat gerektirir. Kedinin sağlıklı ve uzun ömürlü olması için bakım ve beslenme ihtiyacının karşılanması çok önemli.

American Wirehair kedi ırkı, doğal bir mutasyon sonucu ilk olarak 1966 yılında görülen ve sonrasında 1977 yılında kedi dernekleri tarafından ayrı bir tür olarak kabul edilen bir kedi ırkıdır. American Shorthair kedileri ile hem fiziksel hem de davranışsal olarak pek çok benzerlikleri vardır. Geniş yüz yapıları, uyumlu ve uysal karakterleri bu benzerlikler arasındadır. American Wirehair kedileri çoğu kedi ırkına göre daha oburdur.

American Wirehair kedilerinin tüy, pati, ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılması gerekir. Bunun yanı sıra egzersiz ve beslenmelerinde de bazı detaylara dikkat edilmelidir.

American Wirehair Kedisinin Özellikleri

American Wirehair Kedi Irkı Bakımı

Amerika kökenli olan American Wirehair kedilerinin vücutları orta büyüklüktedir. Tüyleri genellikle üç renkte olur. Oyun oynamayı çok severler ve aktiftirler. Avcı içgüdülerini taşımaya devam ederler ve hareket ederken çok dikkatli davranırlar. Yeni bir ortama kısa sürede uyum sağlarlar. Ailelerine ve evlerine çok bağlı olan sadık kedilerdir.

Sahiplerine çok bağlı oldukları için yeteri kadar sevgi almak isterler. Aksi taktirde depresyona girebilirler. Saldırgan davranışlar göstermezler. Ancak ürkek bir doğaları vardır. Bu sebeple diğer hayvanlarla aynı ortamda yaşamakta zorlanırlar. Fazla ses çıkarmayan çok nazik canlılardır. Sağlıkları oldukça güçlüdür ama yemek yemeyi çok sevdikleri için kilo almaya yatkın olurlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Karaciğer Hastalığı ve Nedenleri

American Wirehair Kedi Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

American Wirehair kedilerinin ince ve kırılgan yapıya sahip sık tüyleri vardır. Orta uzunlukta olan tüyleri çok yumuşaktır. Bu kedi ırkının tüylerinin büyük bir bakım ihtiyacı yoktur. Haftada en az bir kez tüylerinin kedi tarağı ile taranması yeterli olacaktır. Ancak tüylerini tararken yumuşak bir fırça kullanılmalıdır ve nazik hareket edilmelidir. Kırılgan tüy yapıları nedeniyle sert bir şekilde taramak tüylerine zarar verecektir.

American Wirehair Kedi Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Kediler daima ev içerisinde olsa dahi mutlaka her gün pati temizliği yapılmalıdır. Kedi kumu gibi bazı maddelerin patideki boşluklara girme ihtimaline karşı bu temizliğe özen gösterilmelidir. Orta uzunlukta tüylere sahip olan American Wirehair kedilerinin patilerindeki tüyler çok uzamışsa eğer kısaltılmalıdır. Tırnakların ise 2-3 haftada bir kesilmesi gerekir.

American Wirehair Kedi Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Özellikle ilerleyen yaşlarda kedilerin yaşamını önemli ölçüde etkileyen sorunlardan biri de diş rahatsızlıklarıdır. Bunun önüne geçmek için erken yaşlardan itibaren kedilerin ağız ve diş bakımına özen gösterilmelidir. American Wirehair kedi ırkının ağız ve diş bakımını yapmak için öncelikle kedilerin kullanımına uygun olan diş fırçası ve diş macunu temin edilmelidir.

Diş fırçalama işleminden önce kedilerin bu ürünleri tanıması sağlanmalıdır. Ardından kedinin rahat ettiği bir ortam tercih edilerek diş fırçalama işlemi gerçekleştirilmelidir. Diş fırçalama işleminden sonra ağız bakımına geçilmelidir. Bu adım çoğu kedi sahibi tarafından atlanmasına rağmen kedilerin ağız sağlığının korunması için çok önemlidir. Bunun için fırçalama işleminden sonra American Wirehair kedilerinin diş etlerine masaj yapılmalıdır. Bu sayede diş etlerindeki kan dolaşımı hızlandırılır.

American Wirehair Kedi Irkı Egzersiz İhtiyacı

American Wirehair kedi ırkı bakımı söz konusu olduğunda beslenme de çok önemlidir. American Wirehair kedilerinin obur bir doğaları vardır. Büyük iştahları nedeniyle kilo almaya yatkındırlar. American Wirehair kedilerinin aşırı kilo almasını önlemede egzersizlerin payı büyüktür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Tırnağı Nasıl Kesilir?

Hareketli ve oyuncu bir doğaları olduğu için egzersizlerle enerjilerini atmaları gerekir. Bir yandan ise egzersizler ve oyunlar sayesinde tek başına kaldıklarında sıkılmaları da önlenir. Kedi sahipleri ile kedilerin arasındaki bağda egzersizler ile geliştirilebilir. Bunun için American Wirehair kedilerine yeterli egzersiz ve oyun alanı verilmelidir. Kedi oyuncakları ile egzersizleri desteklenmelidir.

American Wirehair Kedi Irkı Beslenme İhtiyacı

American Wirehair kedilerinin oburlukları nedeniyle fazla kilo almalarını önlemek için öğünleri kontrol altında tutulmalıdır. Kedi maması seçilirken kedinin hareket düzeyi, yaşı ve kilosu gibi pek çok faktör değerlendirilmelidir. Gerekirse bunun için veteriner hekimlerden tavsiye alınmalıdır. Uygun bir mama seçildikten sonra günde iki öğün beslemek yeterli olacaktır.

Porsiyon büyüklüğünde aşırıya kaçılmamalıdır. American Wirehair kedi ırkı, yeteri kadar yedikleri halde tekrar kedi maması yemek isteyebilir. Bu gibi zamanlarda aç olup olmadıklarına dikkat edilmelidir ve American Wirehair kedilerinin obur doğaları göz önünde bulundurulmalıdır. Bu detaylara dikkat edilerek American Wirehair kedi ırkının aşırı kilo alması önlenebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.