Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Oyuncakların Kediler İçin Faydaları Nelerdir?

Abone Ol 
Oyuncakların Kediler İçin Faydaları Nelerdir?
1989.00₺

1275.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Oyuncakların kediler için faydaları oldukça fazladır. Kedi oyuncakları, kedilerin vakitlerini değerlendirmeleri ve eğlenmeleri için alınması gereken ürünlerden biridir.

Kedilerin eğlenmelerini ve kaliteli vakit geçirmelerini sağlayan kedi oyuncaklarının kediler için pek çok faydası bulunur. Kedinin özel zevklerinin ve ihtiyaçlarının değerlendirilmesi ile seçilen bir oyuncak sayesinde bu faydalara erişmek mümkün olur. Peki oyuncakların kediler için faydaları nelerdir?

Oyuncakların Kediler İçin Faydaları

Oyuncakların Kediler İçin Faydaları

Kediler için zararlı olan kimyasal maddeler içermeyen ve parçalanma riski olmayan oyuncakların kediler için önemli faydaları vardır. Bu faydalar şu şekilde listelenebilir:

  • Kedi oyuncakları ile kedilerin aktif bir şekilde hareket etmeleri ve fiziksel olarak zinde hissetmeleri sağlanır. Bu hareketlilik ile kedilerin hareketsizlik nedeniyle kilo alması ve obezite gibi sorunlar ile karşılaşması önlenir.
  • Kediler oyun oynamayı çok seven canlılardır. Oyun oynamadıklarında huysuz ve huzursuz olabilirler. Kedi oyuncakları sayesinde oyun oynama isteklerini karşılayabilirler. Bu şekilde kendi başlarına da eğlenebilmeleri mümkün olur.
  • Evcil kedilerde de ataları gibi avcılık güdüsü vardır. Oyuncaklar ile bu güdülerini tatmin edebilirler. Bu sayede evde herhangi bir eşyaya zarar vermeleri önlenir.
  • Kedi oyuncakları, kedi sahipleri ile kediler arasındaki bağı geliştirmenin mükemmel bir yoludur. Oyuncaklar aracılığı ile kedi sahipleri ile kedilerin kaliteli vakit geçirmeleri söz konusu olur.
  • Bazı zamanlarda kediler çok hareketli ve enerjik olabilir. Bu enerjilerini atabilmelerinin bir yolu da oyuncaklardır. Oyuncaklar ile enerjilerini atmalarının yanı sıra fiziksel sağlıklarını da koruyabilirler.
  • Oyuncakların önemli faydalarından biri de eğitici olmalarıdır. Kedi oyuncakları, farklı ihtiyaçlara hitap eden geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Eğitici oyuncaklar ile kedilerin eğitilmesi kolaylaşır. Bu oyuncakların kediler için faydaları arasında konumlanır.
  • Kedi oyuncakları vasıtası ile kedilerin diğer kedilerle ve canlılarla iletişim kurması kolay hale gelir. Bu açıdan oyuncaklar için bir tür sosyalleşme aracıdır denebilir.
  • Kediler yeni bir ortama girdiklerinde hemen uyum sağlamakta zorlanırlar. Bu uyum aşamasında oyuncaklardan destek alınabilir. Kedi oyuncakları ile oyun oynayarak kedilerin stresini azaltmak ve onlara güven kazandırmak mümkün olur.
  • Oyun oynamanın kediler için önemi çok büyüktür. Oyun oynayamayan kedilerin depresyona girmesi görülebilir. Kedi oyuncakları ile bu sorun önlenebilir. Kedinin ruh halini iyileştirmek ve mutlu olmasını sağlamak için oyuncakların gücünden yararlanılabilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Hamile Annenin Karnı Ne Zaman Büyür? Kedilerde Hamilelik Süreci
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.