Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Amerika Papağanı Özellikleri Nelerdir?

Abone Ol 
Amerika Papağanı Özellikleri Nelerdir?

Amerika papağanı, papağan ailesindeki en popüler kuşlardan biridir. Eğlenceli halleri ve renkli görünümleri ile bilinen bu kuşlar, yüzlerce senelerdir evcil hayvan olarak besleniyor. Diğer çok sayıda papağanın aksine, Amerika papağanları tipik olarak yüzlerinde renk ve boyut olarak değişebilen deri parçalarına sahiptir.

Amerika papağanı, Kuzey, Güney ve Orta Amerika’ya özgü 17 farklı cins barındıran bir papağan türüdür. Büyük, kıvrık gagaları ve uzun kuyrukları ile bilinen bu kuşlar, canlı renkleri ve arkadaş canlısı halleriyle bir adım öne çıkar. Dışa dönük mizaca sahip olan Amerika papağanları, her yaştan insan için iyi bir seçimdir. Boyutları nedeniyle, Amerika papağanlarının bakımı zor olabilir, ancak doğru sahipler için zaman ayırmaya değer sadık evcil dostlardır.

Amerika Papağanı En Büyük Papağandır

Amerika Papağanı

400’den fazla farklı papağan cinsi vardır. Bunlar arasında Amerika papağanı en büyük olanıdır. Bu papağanlar normalde bir kuş için çok fazla olan ortalama 3-4 kg ağırlığa sahiptir. Amerika papağanlarının en büyüğü olan Sümbül Amerika Papağanları, gagadan kuyruk ucuna kadar geniş bir uzunluğa sahiptir. Ayrıca kanatları da son derece geniştir.

Çok Sayıda Amerika Papağan Çeşidi Vardır

Amerika papağanları yaygın olarak en büyük papağanlar olarak bilinmekle birlikte, çeşitli boyutlarda gelen farklı Amerika papağanları vardır.

Amerika Papağanları 80 Seneden Fazla Yaşayabilir

İdeal koşullarda bakılan, kaliteli papağan yemleri ile beslenen Amerika papağanları 60-80 sene arasında yaşayabilir. Çoğu Amerika papağanının 80 seneden çok daha fazla yaşadığı bilinmektedir. Amerika papağanı sahiplenmekle ilgilenenlerin, evcil hayvanlarına bakmak için yeterince zaman ayırmaya istekli olduklarından emin olmaları tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Güvercin Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu kuşların sahiplerinden daha uzun yaşaması hiç de alışılmadık bir durum değildir. Bu nedenle, bakmakla yükümlü olduğunuz diğer kuşlar için yaptığınız gibi onların bakımı için de aynı önlemleri almanız önem arz eder. Bunlara ek olarak; kuşunuza çok geniş bir papağan kafesi sağlamanız da önemlidir. Böylece kuşunuz sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürecektir.

Amerika Papağanları Çok Güçlüdür

Sümbül Amerika papağanı, büyük gagaları ile bir hindistancevizi kabuğunu kıracak kadar güce sahiptir. Etkileyici güçlerine rağmen bu papağanlar, şefkatli bir şekilde eğitildikleri taktirde nazik birer evcil kış olurlar.

Diğer Amerika papağanı türlerinin de güçlü ve etkileyici gagaları vardır. Bu da onları saldırganlık eylemleri ya da hormonal davranış nöbetleri esnasında hesaba katılması gereken bir güç haline getirir.

Ve tekrarlamak gerekirse, bütün papağanlar gibi Amerika papağanları da sıkılmamak için sosyal etkileşime ve sosyalleşmeye gereksinim duyar. Bu sebeple onlara vakit ayırmalı ve evcil papağanınıza kuş oyuncakları sunarak keyifli zamanlar geçirmesine olanak tanımalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.