Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Amerikan Staff (American Staffordshire Terrier) Irkı, Genel Özellikleri ve Karakter Yapısı

Abone Ol 
Amerikan Staff (American Staffordshire Terrier) Irkı, Genel Özellikleri ve Karakter Yapısı

Amerikan Staff ırkı köpekler, İngiliz kökenli olmaktadır. Tam olarak 19. Yüzyıl dönemlerinde Terrier ve Buldog köpek ırklarının melezlenmesi ile beraber yeni bir köpek ırkı meydana gelmiştir. Daha sonraki zamanlarda ise bu ırk Amerika’ya götürülmüştür.

Amerikalılar da bu ırkı daha da geliştirerek 1936 senesinde AKC aracılığıyla bu köpekleri American Staffordshire Terrier (Amerikan Staff) olarak isimlendirmiştir. İngiltere’de gerçekleşen ilk melezlenme halinden daha değişik karakter yapısı ve fiziksel özelliklere sahip olan bu köpeklere İngiltere ise Stafford Terrier demiştir.

Amerikan Staff (American Staffordshire Terrier) Irkı, Fiziksel Özellikler

Amerikan Staff

Ayakta Bir Amerikan Staff

Amerikan Staff ırkına mensup olan köpekler, 44-49 cm arası bir boya sahiptir. Aynı zamanda 16-21 kg kadar bir ağırlığa sahip olurlar. Kulakları diktir. Bacak yapısı ise kaslı ve son derece yağsız bir görünüme sahiptir. İnce ve kısa tüyleri vardır bu yüzden meşakkatli bir bakıma ihtiyaç duymaz.

Sert bir görünüm verebilmesi için estetik kulak ameliyatına müsaade eden ülkelerde sahipleri kulak kesimini her zaman tercih etmektedir. Karakter açısından son derece sevgi dolu, heyecanlı, sadık, sahibini koruyan anaç tavırlı bir köpek ırkıdır. Amerikan Staff köpekler, ailesini her daim korur.

Bu köpeklerin acı eşiği yüksektir, bu nedenle görev köpeği olarak da nitelenirler. Bu güçlü karakter ve yapılarından ötürü uzun seneler boyunca dövüş köpeği olarak kullanılmışlardır. Fakat günümüzde köpek dövüştürme yarışları birçok ülkede sert bir şekilde yasaklanmıştır.

Amerikan Staff (American Staffordshire Terrier) Irkı, Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

Son derece kıvrak bir zekaya sahip olmasıyla dikkat çeken Amerikan Staff köpekler, bu nedenle çok kolay eğitim alırlar. Bu eğitim şekli, en çok da aile yaşamında daha sosyal eğitimler bazında gerçekleştirilmelidir. Otorite boşluğu gibi durumlarda Amerikan Staff cinsi köpekleri idare etmek zor olacaktır. Emanetinize asla ihanet etmeyen bu köpek türü, görevinin her zaman bilincindedir.

Amerikan Staff köpekler, çoğu zaman çocuk bakıcısı görevi için kullanılmaktadır. Son derece yüksek bir enerjiye sahip olan bu sevimli köpekler, her daim egzersiz yaptırılması gereken dostlarımızdır. Fit kalmaları gerekir. Bu nedenle düzenli olarak yürüyüşe çıkarılmaları gerekir. Hatta koşmak istedikleri zaman onlara müsaade etmelisiniz. Antrenmanlarını da yaptırmayı unutmazsanız her daim sağlıklı olurlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekte İshali Ne Keser? Köpeklerde İshal Rahatsızlığının Nedenleri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Amerikan Staff (American Staffordshire Terrier) Irkı, Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Amerikan Staff ırkına ait olan köpeklerin beslenme tarzı en önemli konulardan biri olarak dikkat çekmektedir. Protein ağırlıklı beslenmeleri gerekir. Bol bol et yedirmelisiniz. Aynı zamanda tahıl açısından düşük gıdaları tüketmelidir. Güçlü yapıda kaslara sahip olması için kaliteli et tüketmesi gerekiyor. Kuru köpek maması tüketemez çünkü bu tür mamaları yerse ortaya deri döküntüsü ve alerjiler çıkmaya başlar. Gıdalar yolu ile alınan enerjiyi sporla atmasını sağlamak gerekmektedir. Aksi halde obezite sorunu meydana gelebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.