Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Ankara Kedisi, Karakteri ve Özellikleri Nelerdir?

Abone Ol 
Ankara Kedisi, Karakteri ve Özellikleri Nelerdir?
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele

Ankara Kedisi, dünya genelinde kabul görmüş olan bir Türk kedisi olmaktadır. Anadolu, bu kedinin anavatanıdır. Ankara Kedisi, en çok da uzun tüyleri ile ilgi çeker. Hatta bu tüyleri sayesinde uzun tüylü kedileri atası unvanına sahip olmuştur.

Bu kedi, 18. Yüzyılda Avrupa’da yaşam süren soylu ailelerin gözdesi haline gelmiş bir kedidir. Ankara Kedisi’nin hayatı, uzun bir süre boyunca saraylarda geçmiştir. Yine aynı dönemde, uzun tüylü bir başka kedi ırkı olan İran Kedisi’nin de ortaya çıkmasıyla beraber Ankara Kedisi gözden düşmeye başlamıştır.

Ankara Kedisi Karakter Yapısı Nasıldır?

Amerika’da yaşayan kedi yetiştiricileri, Anadolu taraflarından getirmiş oldukları kedileri üretmeye başlar ve Ankara Kedisi yeniden popülerleşir. Bu kedi, karakter yapısı bakımından son derece zeki, atletik, sahibine bağlı ve enerjik olmasıyla dikkat çeker.

Sosyal bir yapısı olan Ankara Kedisi, oyuncudur. Sizinle saatlerce oyun oynamak ister ve asla yorulmaz. Oradan oraya atlar durur. Bu hareketleri ile herkese kendini sevdirir. Özellikle küçük çocuklarla oyun oynamaya bayılır.

Ankara Kedisi Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Ankara Kedisi

Yavru Ankara Kedileri

Ankara Kedisi, beyaz renkte uzun yapıda tüylere sahiptir. Tüyleri genel olarak yumuşak olur. Kaslıdır ve kıvrak hareketler yapmaya müsait bir vücut tipi vardır. Ortalama 2-4 kilo olurlar. Daha kilolu olanları da vardır fakat bu sağlık sorununa işaret eder.

Ankara Kedisi Tarihi ile İlgili Bilgiler

Ankara Kedisi ile ilgili birçok bilimsel araştırma yapılmıştır. Bu araştırmaların neticesinde Avrupa sınırları içinde ilk görülen uzun tüylü kedilerin Ankara Kedisi olduğu bilgisi öne çıkmıştır. Bu kedinin tarihi tam olarak 10. Yüzyılın ilk zamanlarına kadar dayanmaktadır.

Ankara Kedisi, ilk olarak Vikingler aracılığı ile Avrupa’ya getirilmiştir. Aslında bu da, günümüze baktığımız zaman Ankara Kedisi’nin uzun tüylü olan kedilerin atası unvanını almasına zemin hazırlamıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Alerjisi Öksürük Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ankara Kedisi ile İlgili Bonus Bilgiler

Ankara Kedisi ile ilgili bonus bilgilerimiz şu şekildedir:

  • Haçlı Seferleri esnasında, Avrupalı olan denizciler aracılığı ile keşfedilmiş olan Ankara Kedisi, 17. Yüzyıl sonlarında Avrupa’ya taşındı.
  • Ankara Kedisi’nin ihtişamı ve sevimliliği, Avrupa ile sınırlı kalmayıp Fransız saraylarını da ele geçirmiştir.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.