Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Apartman Yaşamına Uygun Kedi Cinsleri

Abone Ol 
Apartman Yaşamına Uygun Kedi Cinsleri
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
675.00₺

649.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 2 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1327.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2657.55₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Apartman yaşamına uygun kedi cinsleri merak ediliyor. Esasen, yeterince dikkat ve sosyalleşme ile beraber birçok kedi ırkı apartmanda yaşayabilir. Apartmanlar için daha uygun olan kedi ırkları, çoğunlukla uyumlu ve sakin canlılardır.

Apartman Yaşamına Uygun Kedi Cinsleri Hangileri?

Apartman Yaşamına Uygun Kedi Cinsleri

Düşük ila orta enerji seviyesine sahip olan bazı kediler, apartman yaşamına uygun kedi cinsleri arasında yer almaktadır. Küçük yaşam alanlarında da mutlu olabilen bu kediler, her türlü dairede yaşayabilirler. Ancak çok enerjik ve hareketli olan kediler için apartmanlar sıkıcı olabilir.

Eğer kediniz hareketli ise onu günlük olarak dışarıya çıkarabilir ve kedi tasması eşliğinde gezdirebilirsiniz. Bu sayede kediniz eve döndüğünde çok fazla sıkılmayacaktır. Apartman yaşamına uygun kedi cinsleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Amerikan Stenografi Kedi Cinsi

Amerikan kedileri, insanlarla vakit geçirmeyi seven uysal canlılardır. Bu cins kediler sosyal gereksinimlerini karşılayacak bir evde sıkılmazlar. Kedi oyuncakları ile oynamaktan, pencere kenarında dışarıyı izlemekten mutluluk duyarlar.

2. Birman Kedi Cinsi

Apartman yaşamına uygun kedi cinsleri arasında bir diğeri de Birman kediler oluyor. Bu kediler çok fazla alana ihtiyaç duymaz. Sevecen bir kucak kedisidir. Sakin bir mizacı olan Birman kediler, sevdiği insanların olduğu yerde bulunmaktan hoşlanır. Eğlenceli bir kedidir. Diğer kedilerle ve çocuklarla oyun oynamayı sever. Kaliteli kedi mamaları ile beslenmelidir.

3. Burmese Kedi Cinsi

Burmese cinsinin iyi vakit geçirmek için çok büyük alanlara ihtiyacı yoktur. Sevimli ve tatlı bir kedidir. Bu sosyal kedi dostlarımız, yalnız kalmayı sevmezler. Bundan dolayı insanların ve diğer evcil hayvanların etrafında dolaşırlar. Çok atletik olduklarını söyleyebiliriz. Sıçrayıp zıplayabilecekleri kedi tırmalama tahtası tam da bu kediler için idealdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dişi Kedi İsimleri Arasından En Sevilenleri Açıklıyoruz: Kediniz İsmini Çok Sevecek!

4. Exotic Kedi Cinsi

Apartman yaşamına uygun kedi cinsleri arasında yer alan Exotic kedi ırkı, İran kedisinin kısa tüylü versiyonudur. Tıpkı İran kedileri gibi uysal bir mizaca sahiptir. Sakin ve sevecen olduklarını belirtmeliyiz. Yoğun aktiviteler yerine kedi yatağı üzerinde dinlenmeyi tercih edebilir. Orta düzeyde aktivite seviyesine sahiptir.

5. Maine Coon Kedi Cinsi

Arkadaş canlısı, uysal ve sakin bir kedi ırkıdır. Bu kediler insanlarla sosyalleşmeyi ve etkileşimde kalmayı sever. Biraz oyuncağı ve dışarıyı izleyecek pencereleri olduğu sürece Maine Coon kedileri mutludur. Dışarı çıkmaya ve orta dereceli egzersize karşı isteklidir.

6. Persian Kedi Cinsi

Dinlenmek söz konusu olduğunda bunun tadını çıkaran kedilerden biri de şüphesiz ki Persian kediler oluyor. Bu sakin ve nazik kediler, herhangi bir yumuşak zeminde saatlerce oturabilir, uyuyabilir. Zıplamaya ve tırmanmaya pek hevesli oldukları söylenemez.

Ailesiyle vakit geçirmekten hoşlanır. Protein başta olmak üzere besin bileşenleri açısından zengin olan kuru kedi maması, ödül ve yaş mama tüketmeleri gerekir.

7. Ragdoll Kedi Cinsi

Apartman yaşamına uygun kedi cinsleri Ragdoll ile devam ediyor. Tam bir kucak kedisi olan Ragdoll, ılımlı bir enerji seviyesine sahiptir. Her türlü yaşam koşuluna uyum sağlar. Oyuncu ve sevecen bir kedi ırkıdır. Kaliteli konserve kedi maması, ödül mama ve kuru mamayla beslenmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.