Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Apartmanda Bakılabilecek Küçük Evcil Hayvanlar

14.09.2023
2.501
Abone Ol 
Apartmanda Bakılabilecek Küçük Evcil Hayvanlar

Apartman yaşamına uyum sağlayan küçük evcil hayvanlar, çoğu insanın favorisi olur. Kompakt, sessiz ve bakımı kolay olan kemirgen ve sürüngenler, her yaştan insan için uygun bir seçimdir. Bu hayvanların çoğu dış mekana ihtiyaç duymaz. Dolayısıyla apartmanda yaşayan insanlar için doğru bir seçenek olarak öne çıkarlar.

Apartman Yaşamına Uyum Sağlayan Küçük Evcil Hayvanlar

Evinizde besleyebileceğiniz küçük evcil hayvanlar oldukça fazladır. Bunlar arasında en popüler olanları:

Tavşan

Küçük Evcil Hayvanlar

İnsanların evcil hayvan olarak sahiplenebilecekleri ortalama elli tür tavşan var. Bu tavşanların birçoğu insanlarla zaman geçirmekten hoşlanan çok sosyal canlılardır. Tavşan dostlarımız tuvalet eğitimi alabilirler, kendilerini temizleyebilirler ve oldukça sessizler. Bu sebeple de apartmanda bakılabilecek hayvanlar arasında yer alırlar. Birçok insan, tavşanların evlerinde serbest şekilde dolaşmalarına izin verir. Bu da onların egzersiz gereksinimlerinin karşılanmasını sağlar.

Çiğnemeyi ve kazmayı sevdikleri için kafesleri buna göre tasarlanmalıdır. Kemirme taşları, kemirgen talaşları gibi malzemeler de kafeste yer almalıdır. Bir tavşanın sağlıklı ve uzun ömürlü olması, kaliteli beslenmesi ile yakından ilişkilidir. Tavşan dostunuzun size uzun yıllar eşlik etmesi için onun beslenmesine de özen göstermelisiniz. Başta tavşan yemleri olmak üzere kaliteli bir şekilde beslenmesini sağlamalısınız.

Fare

Fareler sessiz, dost canlısı ve akıllı hayvanlardır. Apartmanda bakılabilecek küçük evcil hayvanlar söz konusu olduğunda en iyi seçimlerden biridir. Küçük boyutları ve bakımlarının kolay olması nedeniyle çoğu insan tarafından sıklıkla tercih edilir. Farelere ideal bir yaşam alanı sunulmalı, kaliteli yemler ile beslenmesine özen gösterilmelidir.

Hamster

Küçük Evcil Hayvanlar

En popüler küçük evcil hayvanlar arasında yer alan hamster, bakımının pratik olması ve çok fazla alana gereksinim duymaması sebebiyle birçok insan tarafından tercih edilen bir hayvandır. Bu sessiz ve titiz kemirgenler, her yaştan insan için ideal bir seçenektir. Ayrıca aşırı titizler ve kendi kendilerini temizleyebilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evcil Hayvan İlk Yardım Çantası Nasıl Hazırlanır?

Zeki olmaları da bir diğer öne çıkan özellikleri arasında yer alır. Hamster türleri oldukça fazladır. Bunlar arasında size hitap eden bir hamsterı tercih ederek, evinize neşe ve canlılık kazandırabilirsiniz. Hamsterların kaliteli hamster yemi tüketmeleri çok önemlidir. Hamsterınıza her daim temiz ve tatlı su sağlamalısınız. Bunun için hamster kafesi, mutlaka kemirgen suluğu da içermelidir.

Ginepig

Küçük Evcil Hayvanlar

Küçük evcil hayvanlar arasında yer alan ginepig, sevimli halleri ve dost canlısı olmasıyla dikkat çeker. Sosyalleşmeye istekli bir hayvandır. Bakımları kolaydır. Çok sessiz olduklarını söyleyebiliriz. Geniş bir ginepig kafesinde mutlu bir şekilde yaşarlar. Ginepig yemleri ile beslenmeleri sağlanmalıdır. Böylece sağlıklı ve uzun ömürlü olabilirler. Çeşitli meyve ve sebzeler de ginepig dostlarımıza sunulabilir. Evinizde dolaşmasına izin verirseniz, ginepig’in egzersiz ihtiyacının karşılanmasını sağlamış olursunuz.

Kirpi

Küçük evcil hayvanlar listesinde yer alan kirpi, evcil hayvan olarak beslenebilir. Geniş bir kafes gerektirmez. Kirpiler sessizdir ve çok az tüy üretirler. Bundan dolayı tüy alerjisi olan insanlar için de harika bir seçenektir. Genelde yalnız olmayı tercih ederler.

İguana

Sürüngen beslemek isteyenler için uygun bir hayvandır. İyi koşullarda bakılırsa uzun yıllar hayatta kalır. Kaliteli sürüngen yemleri tüketmesi sağlanmalıdır. Ayrıca sürüngen lambası ve sürüngen ısıtıcı gibi ekipmanlar, yaşam alanında mutlaka olmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.