Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Campbell Hamsterı Bakımı ve Özellikleri

29.08.2023
263
Abone Ol 
Campbell Hamsterı Bakımı ve Özellikleri

Campbell hamsterı, tüm dünyada popüler olan kemirgenlerden biridir. Evcil hamster olarak sıklıkla tercih edilir. Cüce hamsterlar arasında yer alır. Belirgin şekilde küçük kulaklara ve gri-kahverengi tüylere sahiptir. Yuvarlak gövdeli bir hamsterdır.

Campbell hamsterı az bakım gerektirir. Sevecen bir hayvan olarak öne çıkar. Ancak sosyalleşmeye ihtiyaç duyar. Aksi durumda ısırmaya meyilli olabilir. Hızlı hamsterlardan biridir. Bu nedenle onu tutmak biraz zor olabilir. Yine de Campbell hamsterlarının bakımı diğer birçok kemirgene göre oldukça kolaydır. Beslenmesine ve yaşam alanına dikkat edilmesi çok önemlidir.

Campbell Hamsterı Mizacı

Campbell Hamsterı

Campbell hamsterları az bakım gerektiren sessiz hayvanlardır. Uyanık olduğu zamanlarda bir şeyler kazmayı ve keşfetmeyi çok severler. Normalde gececidirler ama gün içinde kısa süreliğine de aktif kalabilirler. Çoğu arkadaş canlısıdır. Özellikle genç yaşlardan itibaren nazik hareketlere alışırsa, kendisine dokunulmasına izin verir. Ayrıca çok minik ve hızlı oldukları için ele alınmaları bir hayli zordur.

Bu hamsterlar, tıpkı kedi ve köpek gibi bir insan ile yakın bağlar kurmazlar. Fakat hamster kafesi yakınına gelirseniz, yanınıza yanaşabilirler. Diğer birçok hamster türüne oranla Campbell, kendi türleri ile sosyalleşmeyi sever. İdeal olarak genç yaşlardan itibaren birbirleriyle tanıştırılan aynı cinsiyetten hamsterların küçük gruplar halinde tutulması önerilir. Bölgesel olma ihtimalleri yüksektir. Bu nedenle dikkatle izlenmeleri gerekir. Küçük ve narin oldukları için diğer hamster türlerinden ve farklı evcil hayvanlardan ayrı tutulmaları önerilir.

Campbell Hamsterı Yaşam Alanı

Campbell Hamsterı

Hamsterınızın sığabileceği ve özgürce hareket edeceği bir yaşam alanına ihtiyacı vardır. Geniş bir hamster kafesi en doğru seçim olacaktır. Büyük bir kafeste hamsterınız rahatça egzersiz yapabilir, hamster aksesuarları ile oynayabilir ve arkadaşları ile zaman geçirebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evcil Tavşanların Yaşam Süresi Nedir?

Kafesler tel ve plastik olmak üzere iki grupta üretilir. Tel kafes satın alacaksanız, aralıklarının sık olmasına dikkat etmelisiniz. Plastik kafes satın almayı düşünüyorsanız; ürünün sağlam ve kaliteli malzemelerden imal edildiğinden emin olmalısınız. Kafes, çeşitli aksesuarları da barındıracak kadar büyük olmalıdır.

Kafesin taban bölümünde yumuşak bir malzeme olmalıdır. Kavak talaşı ya da kokusuz selüloz lifleri gibi bileşenler, kafesin tabanına yerleştirilmelidir. Hamsterın ayakları hassas olduğu için böyle bir muhafaza tercih etmek en doğrusu olacaktır. Ayrıca kafeste hamster yatağı da muhakkak olmalıdır.

Campbell Hamsterı Beslenmesi

Campbell Hamsterı

Campbell hamsteri kaliteli besinler tüketmelidir. Her daim hamsterı yemi ve kemirgen otları gibi besinlere erişimi olmalıdır. Hamster yemleri evcil hayvanınızın sağlıklı kalması için mutlaka tedarik edilmesi gereken besinlerdir. Ara sıra beslenmede çeşitlilik yaratmak amacı ile meyve ve sebzeler de küçük miktarlarda hayvana sunulabilir.

Hamsterınızın yeteri kadar su tüketmesi de önemli bir detaydır. Kemirgen suluğu temiz ve tatlı su içermelidir. Böylece hamster, ihtiyaç duyduğu her an suya erişim sağlayabilecektir.

Campbell Hamsterı Yaygın Sağlık Sorunları

Bu hamsterı türü bazı hastalıklardan muzdarip olabilir. Bu türde diyabet yaygın bir problemdir. Semptomlar arasında aşırı susama ve sık idrar yapma yer alır. Bununla beraber, diyabet sorunu yaşayan hamsterın idrarı da farklı bir koku içerir.

Hamsterın dişleri doğal olarak daimi şekilde büyür. Bazen de aşırı büyüyebilir. Özellikle de hamsterın çevresinde kemirgen taşları yok ise diş büyüme sorunu oluşabilir.

Campbell Hamsterı Bakımı

Obezite gibi problemlerin önüne geçmek için bu hayvanların rutin olarak hareket etmeleri şarttır. Geniş bir kafes içinde hamster tekerleği ve çeşitli hamster oyuncakları kesinlikle yer almalıdır. Bu sayede hamster, egzersiz ihtiyacını pratik şekilde karşılayabilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Güzel ve Anlamlı Hamster İsimleri 2024

Campbell hamsterı kendi kendisini temizleyebilir. Bu nedenle de sizin bakımınıza gereksinim duymaz. Yine de tüylerinde kir ve kalıntılar görürseniz, nemli bir bez yardımı ile tüylerini temizleyebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.