Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tavşanlar Su İçer Mi?

12.01.2022
1.648
Abone Ol 
Tavşanlar Su İçer Mi?

Tavşanlar su içer mi? Tavşanlar minik ve sevimli hayvanlardan biridir. Tavşanları evde beslemek de mümkündür. Evimize evcil bir hayvan almaya çalıştığımızda bakımı ve beslenmesi ile ilgili birçok soru işaretinin cevabını da bulmak durumunda kalırız.

Onların nasıl beslendiği, sıvı tüketimlerinin nasıl olması gerektiği, nasıl bir ortamda yaşamaları gerektiği gibi birçok durumu öğrenmemiz gerekir. Çünkü evcil dostlarımız ancak kendilerine uygun koşullarda sağlıklı bir yaşam sürebilir. Bu noktada tavşanların su içip içmedikleri de merak konusudur. Gelin birlikte öncelikle tavşanları bir tanıyalım, ardından kafamızdaki soru işaretlerini giderelim.

Tavşanların Genel Özellikleri

tavşanlar su içer mi

Tavşanlar su içer mi anlatmadan evvel tavşan dostlarımızın genel özelliklerinden söz edelim. Tavşanlar kemirgenler grubunda yer alan sıcak kanlı bir hayvan çeşididir. Dış görünüş olarak küçük, tüylü ve ön bacakları arka bacaklarına göre kısa olan hayvanlardır. İri ve kırmızı gözlere sahiptirler.

Tavşanların ortalama ömürleri 8 yıldır. Bu minik hayvanların kuyrukları da miniktir ve bıyıkları bunun aksine uzundur. Tavşanların yaşadığını alanın oda sıcaklığında olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Boyut olarak bu hayvanlar 30 santimetre ile 60 santimetre aralığında, ağırlıkları da yaklaşık 3-10 kilogram arasında değişmektedir. Tavşan kafesi seçiminde ise sevimli dostunuzun boyutuna dikkat etmeniz şarttır. Ona ferah ve güvenli bir kafes temin etmelisiniz.

Evinizde baktığınız tavşanı beslemek de önemli bir konudur. Tavşanlar otçul hayvanlardır ve beslenmesine özen göstermek gerekmektedir. Bu hayvanlar marul, havuç, salatalık gibi sebze ve yeşillikleri yemekten çok hoşlanırlar. Bunlara ek olarak tavşan yemi ile beslenmeleri önemlidir.

Tavşanların kulakları ve burunları çok gelişmiştir. Ses duyma ve koku alma konusunda çok yeteneklidirler. Onlar çok gürültülü yerlerden hoşlanmazlar bu sebeple bir tavşan besliyorsanız bunlara dikkat etmelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Tavşan Bakımı Hakkında Öneriler

Tavşanlar Su Tüketir Mi?

tavşanlar su içer mi

Tavşanların genel özelliklerinden bahsettik, şimdi de tavşanlar su içer mi açıklayalım. Tavşanlar sebze ve yeşilliklerle beslenirler fakat bu besinlerden aldıkları sıvı miktarı onlar için yeterli olmayacaktır. Bu sebeple de tavşanlar su tüketir mi sorusuna cevabımız kesinlikle evettir.

Su içmek tavşanlar için çok önemlidir hatta bu önem derecesi hayatidir. Eğer evinizde bir tavşan beslemek istiyorsanız, bakteri üretmeyen bir maddeden yapılmış tavşan su kabı edinmeniz çok faydalı olacaktır. Bu kabın yaklaşık 1 litre su alıyor olması yeterlidir. Bu kap kesinlikle uygun bir yerde durmalı ve günlük olarak su değiştirilmelidir. Kemirgen suluğu da sık sık yıkanmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.