Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Cüce Hamster Bakımı Nasıl Olmalı?

21.09.2022
1.439
Abone Ol 
Cüce Hamster Bakımı Nasıl Olmalı?

Cüce hamster bakımı, hamster sahiplenecekler tarafından merak ediliyor. Cüce hamsterlar, dünyanın her yerinde popüler olan hamster cinslerinden biridir. Bakımı diğer hamster türlerine oranla çok daha kolaydır. Peki, cüce hamster bakımında nelere dikkat etmelisiniz?

Cüce hamster, yalnız yaşamak yerine hamster arkadaşları ile bir arada olmayı sever. Evcil hayvan olarak sıklıkla tercih edilen bu canlılar, oldukça uysaldır ve onları idare etmek kolaydır. Çok hareketli olduklarından dolayı onları izlemek de eğlencelidir. Cüce hamster bakımı nasıl olmalı açıklayalım.

Cüce Hamster Mizacı

Cüce Hamster Bakımı

Cüce hamster bakımı doğru şekilde yapılabilmesi adına bu sevimli evcil hayvanların mizacı hakkında bilgi sahibi olmak önemli. Bu hamster cinsi meraklı ve hareketli olmasıyla öne çıkar. Gün boyunca diğer hamster cinslerine göre daha fazla uykuda kalır. Tünel açma düşkünlüğü ile bilinir. Bu yüzden kemirgen talaşları kafesinde mutlaka olmalıdır. Genel anlamda cüce hamsterlar az bakım gerektiren hayvanlardır.

Bu hamsterlar, insanlarla bir köpek ya da kedi kadar güçlü bağlar kurmayabilirler. Fakat sizi tanıyabilirler ve yanınıza gelebilirler. Zamanla size alışacaklarından emin olabilirsiniz. Çoğu hamster gibi cüce hamster da gececidir. Bu yüzden gece boyunca hareket halinde olduğunu fark edebilirsiniz. Gündüz ise uyumayı tercih ederler.

Cüce hamster bakımı konusunda şunu da hatırlatmakta fayda var: Uyuyan bir hamsterı uyandırmaya çalışırsanız, huysuzlanabilir ya da sizi ısırmaya çalışabilir. Bundan dolayı hamsterınızı rahatsız etmemeli ve kendisinin uyanmasını beklemelisiniz. Gece vakitlerinde sıkılmaması için hamster kafesi içine hamster oyuncakları eklemeyi de unutmamalısınız.

Cüce hamsterlar grup halinde yaşamayı sevdikleri için kafes içinde en az iki adet hamster olması tavsiye edilir. Bu sayede hamsterlar mutlu ve eğlenceli vakit geçirebilecek ve sosyalleşme fırsatı elde edecekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamster Banyo Yapabilir Mi?

Cüce Hamster Yaşam Alanı

Cüce hamster bakımı konusunda kafes detayı atlanmamalıdır. Hamster için ideal boyutlarda bir kafes satın almak önemlidir. Bunun için ZOO koleksiyonunda yer alan hamster kafesi çeşitlerine göz atabilirsiniz.

Hamsterınıza yumuşak ve rahat bir ortam sağlamak için kafesin altına hamster talaşları yerleştirmelisiniz. Bu talaşlar nedeniyle hamstera konforlu bir yaşam alanı sunabileceksiniz. Ayrıca, hamster kafesinde hamster suluğu ve hamster mama kapları da mutlaka olmalıdır.

Kafes düzenli olarak; en azından haftada bir veya iki defa temizlenmelidir. Hamsterın çeşitli hastalıklara yakalanmasını önlemek için kafes temizliği ve hijyenine çok dikkat edilmelidir.

Kafes, kimyasal boya ve bileşen içermeyen malzemelerden yapılmış olmalıdır. Kafes ilk kullanım öncesinde mutlaka su ve sabun ile yıkanmalı ve kurulanmalıdır. Ayrıca hamster talaşları da haftada bir kez değiştirilmelidir. Bu detay da cüce hamster bakımı konusunda büyük önem arz eder.

Cüce Hamster Beslenmesi

Cüce hamster bakımı söz konusu olduğunda en mühim hususlardan biri de şüphesiz ki beslenme oluyor. Evcil hayvanınıza kaliteli kemirgen otları ve hamster yemleri sunmalısınız. Evcil hayvan dostunuz için her daim bir kase yiyecek ve suyu kafes içinde bulundurmanız gerekir.

Hamsterınıza ne kadar yem vereceğinizi veterinere sorabilirsiniz. Aynı şekilde, hamster yemlerinin üzerinde belirtilen miktarlara da dikkat etmeyi unutmamalısınız. Hamsterın aşırı kilo almaması ve obezite problemi yaşamaması için ona çok fazla miktarda yem vermemeye de dikkat etmenizde yarar var.

Genel olarak hamsterı, uyandığında çok aktif hale geldiği zamanda beslemelisiniz. Ertesi gün kafes içinde yenmemiş yemler ve otlar görürseniz onları atmalı ve yerine yenilerini eklemelisiniz. Ayrıca hamstera taze otlar ve yemler sunmak da oldukça önemlidir.

Hamsterınız, hamsterlar için özel olarak geliştirilen yemlerden tüketmelidir. Vitamin ve mineraller açısından yoğun olan bu yemler sayesinde cüce hamsterın besin gereksinimi optimal anlamda karşılanacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ginepig Tüy Döker Mi?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.