Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Ginepig Meyve Yiyebilir Mi?

10.08.2023
284
Abone Ol 
Ginepig Meyve Yiyebilir Mi?

Ginepig meyve yiyebilir mi sorusunun cevabı, çoğu ginepig sahibi tarafından merak edilir. Bir ginepig sahiplenecekseniz, bu sevimli kemirgenlerin beslenme gereksinimleri hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. Peki, ginepig’lere meyve verilir mi?

Ginepig Meyve Yiyebilir Mi? Yiyemez Mi?

Ginepig Meyve Yiyebilir Mi?

Ginepig’ler otçul canlılardır. Yani doğal olarak bitki bazlı beslenirler. Vahşi doğada bu hayvanlar, taze otları ve diğer bitkileri tüketirler. Ancak evcil hayvan olarak bakıldığında ginepig yemi bu canlıların temel beslenme unsuru olmalıdır. Öyleyse, ginepig meyve yiyebilir mi?

Ginepig’ler pek çok farklı meyveyi tüketebilirler. Fakat meyve, ginepig’in günlük beslenmesinde %2 oranında yer almalıdır. Bu sayede ginepig sağlıklı bir şekilde beslenebilecektir. Şunu da söylemekte fayda var: Tüm meyveler ginepig için uygun kabul edilmez. Herhangi bir meyveyi ginepig’e vermeden önce veteriner tavsiyesi almayı ihmal etmemelisiniz.

Ginepig Hangi Meyveleri Yiyebilir?

Ginepig’lere verilebilecek meyveler şunları içerir:

Elma

Ginepig’e ödül olarak elma verebilirsiniz. Potansiyel sindirim ve mide sorunlarını önlemek adına elmanın kabuğunu soymalı, sapını ve çekirdeğini çıkardıktan sonra hayvana vermelisiniz. Ginepig’ler elmanın tadına bayılırlar.

Muz

Ginepig meyve yiyebilir mi diyenler için cevabımız evet. Ayrıca bu sevimli kemirgenlere muz da sunabilirsiniz. Küçük parçalara ayrılmış ve kabuğu soyulmuş muzu, ginepig’e yedirebilirsiniz. Yumuşak ve tatlı olmasından dolayı muz, evcil dostunuzun beğenerek tüketeceği bir meyvedir.

Çilek

Ginepig’lerin beğenerek tükettiği meyvelerden biri de çilek olur. Çileği hayvana sunmadan evvel iyice yıkamalı, sap ve yapraklarını almalısınız. C vitamini bakımından zengin olan meyve, ginepig için harika bir vitamin kaynağı olarak lanse edilir.

Kavun

Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden biri olan kavun, hem insanlar hem de bazı evcil hayvanlar için uygundur. Ginepig’ler de kavun tüketebilirler. Kavunun kabuğunu soyup ve çekirdeklerini çıkarıp, evcil kemirgeninize yedirebilirsiniz. Kavunu küçük parçalar halinde ginepig’e sunmayı unutmamalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Lop Tavşanı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Narenciye

Ginepig meyve yiyebilir mi diyorsanız; narenciyeleri de bu canlılara verebilirsiniz. Narenciye kategorisinde yer alan mandalina, greyfurt, portakal gibi meyveleri ginepig’e sunabilirsiniz. Bu meyvelerin kabuklarını soymayı da unutmamalısınız.

Üzüm

Ginepig’ler için uygun olan bir diğer meyve türü ise üzüm diyebiliriz. Hem kırmızı hem de yeşil üzüm, evcil hayvanınızın damak tadına hitap eder ve onun sağlığını genel anlamda teşvik eder.

Kivi

Özellikle de kimi evcil hayvanların vitamin ihtiyacını maksimum oranda karşılayan kivi, ginepig için de uygundur. Kivi, C vitamini yönünden yoğundur. Hafif ekşi bir tadı olmasına karşın ginepig’ler kiviyi beğenerek tüketirler. Kabuğu soyulmuş ve minik parçalara ayrılmış kivi, ginepig’e verilebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.