Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Australian Mist Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
Australian Mist Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1100.00₺

827.53₺

Enjoy Multi Colour Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2635.00₺

1693.55₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2500.00₺

2010.55₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Australian Mist kediler kısa, parlak ve göz alıcı, bakım istemeyen tüyleri ve uyumlu karakteri ile öne çıkan ideal ırklardan biridir. Bu kedilerin özellikleri ve bakım gereksinimleri hakkında bilmeniz gerekenlere göz atalım.

Australian Mist Karakter Özellikleri

Australian Mist

Australian Mist kediler ilgiyi seven, çocuklarla ve diğer hayvanlar ile iyi geçinen yapıları sayesinde oldukça sosyal kedilerdir. Aynı zamanda kendi hallerinde oynamaktan da keyif alan bu kediler özellikle de pek konuşkan olmamaları ile bilinirler.

Oyuncu yönleri ile öne çıkan bu kediler, genel olarak aktif olan kedilerdir. Özgürlük arayışında olmayan, genellikle sahipleri ya da arkadaşları ile oyun oynamaktan keyif alan cins, farklı aktiviteler ile ilgilenmeyi sever. Oyuncu yapılarına yönelik şekilde onlar ile iletişim kurmanız kedinizle sıkı bağlar geliştirmeniz için yardımcı olabilir.

İçeride yaşamaya uygun olan bu kediler kendi başlarına vakit geçirmekten de ilgi görmekten de hoşlanırlar. Her koşula uyum sağlayabilen bu ırkın yoğun aktiflikleri de egzersizler ve aktiviteler ile desteklenmelidir. Bu sayede kedinizin çok kilo almasını da kolaylıkla engelleyebilirsiniz.

Bu kediler diğer pek çok ırktan farklı olarak ilgiye çok açıktır. Bu nedenle de kucakta durabilirler, sevilmekten ve ilgi görmekten çok hoşlanırlar. Eğer bir Australian Mist kediniz varsa onunla sürekli ilgilenmeniz kedinizi memnun edecektir. Özellikle de oyunlar oynayarak onunla ilgilenebilir, onu kucağınıza alıp saatlerce birlikte oturabilirsiniz. Sizinle vakit geçirmek onun için keyifli bir aktivite olacaktır.

Australian Mist Tarihçesi

Burmese ve Abyssinian ırklarının karışımından oluşan bu melez ırk, resmi olarak 1988 yılında kayıtlara geçebilmiştir. Avustralya’nın Sidney bölgesinde tanınan bu yerli ırk özellikle de Yeni Zelanda ve Amerika’da yetiştirilmiştir. Bu sayede tanınan ve yetiştirilen bir ırk olmuştur.

Melez bir ırk olduğu için farklı ırkların özelliklerini bir arada barındırır. Australian Mist kediler farklı kedilerin özelliklerini bir araya toplayan özel bir ırktır. Bu sebeple de ilgi çekici ve özel görünümü sayesinde kedi severlerin gönlünü çalmayı başarırlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Oyuncakların Kediler İçin Faydaları Nelerdir?

Australian Mist Fiziksel Özellikleri

Kısa tüylü olması ile tanınan Australian Mist kediler kaslı ve güçlü yapıları ile öne çıkarlar. Erkek Australian Mist kediler dişilere oranla daha büyük olabilir. Kulakları küçük, dik ve kafaları da yuvarlaktır. Gözleri genellikle yeşil olmaktadır. Bunun yanı sıra parlak, esnek ve güçlü tüyleri vardır.

Kahverengi, gri, şeftali, altın gibi farklı renklerden olabilen Australian Mist kediler genellikle gri renkli tüyleri ile öne çıkar. Bu kedilerin tüyleri pek bakım gerektirmez. Bu nedenle de bakımlarının genel anlamda kolay olduğunu söylemek mümkündür. Orta uzunluktaki sık tüylere sahip olan bu kedilerin kürkü yumuşak ve dayanıklıdır. Çok az tüy dökülmesi yaşarlar.

Australian Mist Bakımı

Australian Mist kedilerin bakımı genel anlamda kolaydır. Bu kedilerin tüyleri genellikle çok sık şekilde dökülmez. Bu nedenle de sık sık tüyleri taramanız gerekli değildir. Bir – iki hafta içinde bir kez tüylerin taranması yeterli olacaktır. Yine de kaliteli kedi fırça ve tarakları kullanmanız önemlidir. Böylece kedinizin tüy sağlığını korumuş olursunuz.

Australian Mist kedilerin tırnaklarının uzadıkça düzenli şekilde kesilmesi gerekir. Ayrıca tırnakları kesmeden önce kedinizin patilerinin arasında kalan toz ve kirleri de iyi şekilde temizlemeniz önemli bir detaydır. Bunun için temiz ve nemli bir bez kullanabileceğiniz gibi patileri yıkayabilirsiniz de. Bu sayede etkili temizlik sağlayabilirsiniz. Ayrıca kedinizin kulaklarının kenarlarını ve içini de nemli ve temiz bir bez ile silebilir, yüz temizliğini de bu şekilde sağlayabilirsiniz. Yaz aylarında daha sık olabilecek şekilde kışın pek sıkı bir banyo düzeni benimsememeniz tavsiye edilir. Yaz aylarında ise birkaç haftada bir kedinizi yıkayabilirsiniz. Kış aylarında kedinizi sık sık yıkamanız onun hastalanmasına neden olabilir. Kedi bakımı ve temizliği sırasında kaliteli ve kedilere özel temizlik ve banyo ürünleri kullandığınızdan emin olmalısınız.

Australian Mist kedilerin oyuncu tavırları onların daha fazla ilgi istemesine neden olabilmektedir. Bu nedenle de bu kedilerin bakımına dikkat etmenizin yanı sıra onlarla ilgilenmeniz de sağlıklı bağlar geliştirmeniz için önemlidir. Ona farklı oyuncaklar alabilir, evde ona özel oyuncaklar yapabilirsiniz. Eğlenceli kedi oyuncaklarını keşfetmek için TIKLAYINIZ!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Fobisi (Ailurofobi) Nedir?

Australian Mist kedilerin bakımı sırasında onların dişlerinin de fırçalanması önemlidir. Diş sağlığı konusunda hassas olabilen bu kedilerin özellikle de sık sık yaş mama tüketmesi hem hızlı şekilde kilo almalarına hem de dişlerinde problemler yaşamalarına neden olabilir. Bu sebeple de Australian Mist kedinizin dişlerini haftada bir kez dahi olsa yavaş ve uygun ekipmanlar ile fırçalamanızda fayda vardır.

Australian Mist Kedilerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Uysal ve dost canlısı yönü ile öne çıkan Australian Mist kediler genellikle çocuklar ve hayvanlar ile iyi şekilde anlaşabilmektedir. Özellikle de oyuncu tavırları sayesinde çocuklar ile yakın dostluk kurabilirler. Diğer kediler ve farklı evcil hayvanlar ile de iyi şekilde anlaşabilirler ve özellikle de yavruluk döneminden itibaren birlikte bulunurlarsa çok yakın dost olabilirler. Australian Mist kediler evdeki her bir üye için sıcakkanlı ve sevecen bir arkadaş olabilir.

Yetişkinlik döneminde farklı evcil hayvanlar ile tanışan kediler onlar ile sıkı bağ kurabilirler. Genellikle farklı kedi ırkları yetişkinlik döneminde başka bir evcil hayvan ile bir araya gelirse pek iyi anlaşamayabilir. Ancak Australian Mist yetişkinlik döneminde bile diğer kedilerle ya da evcil hayvanlarla çok iyi şekilde iletişim kurabilir.

Australian Mist Beslenme

Australian Mist kedilerin diş hassasiyetine sahip olması, onların çok sık şekilde yaş mama tüketmemesini gerektirir. Bu nedenle de Australian Mist kedinize çok sık olacak şekilde yaş mama vermemeniz, kuru mama ile birlikte haftanın belli öğünlerinde vermeniz tavsiye edilir. Sık yaş mama tüketimi kedinize kilo aldırabilir ya da dişlerinde plak, tartar oluşumu gibi problemlere yol açabilir. Yaş mama yedikten sonra kedinizin dişlerini de fırçalamanız önerilir.

Bu kediler çok aktif karaktere sahip olabilecekleri için yüksek enerjili mamaları tercih edebilirsiniz. Eğer miskin, günü yatarak geçirmeyi seven bir kediniz varsa onun için yüksek enerji içeren mamalar pek doğru olmayacaktır. Bu nedenle aslında kediniz için kişiselleştirilmiş bir beslenme programına uymanız en doğrusudur. Eğer kedinizde tüy dökme problemi, kabızlık ve benzeri farklı rahatsızlıklar mevcutsa mamasını ve beslenme programını da buna uygun şekillendirmeniz önemlidir. En sağlıklı ve besleyici kedi mamaları için online pet shop mağazamıza göz atabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerin Dişleri Nasıl Temizlenir?

Australian Mist Kediler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bu sevimli ve bir o kadar da cana yakın kediler hakkında onlarca merak edilen soru yer almaktadır. Bu sorulara ve cevaplarına göz atalım.

Australian Mist Kedilerin Yatkın Olduğu Bir Hastalık Var Mı?

Bu kedilerin yatkın olduğu en önemli rahatsızlıklar genellikle ağız ve diş problemleridir. Bu problemler dişlerin sürekli olarak fırçalanması ve doğru mamanın tercih edilmesi ile ortadan kaldırılabilir veya hiç görülmeyebilir. Ancak beslenme ve ağız ile diş temizliği konusunda dikkatli olunması oldukça önemlidir.

Australian Mist kediler de tıpkı diğer kediler gibi obezite riskine sahiptir. Obezite rahatsızlığının kedinizde görülmemesi için günlük aktifliğini korumasını desteklemeniz ve onun beslenme programını da günlük aktifliğine yönelik şekilde belirlemeniz gerekir. Kedinizin yeterince aktif olmadığını ve kilo almaya başladığını fark ederseniz onu oyunlar ile aktifliğe teşvik edebilirsiniz.

Australian Mist Kedileri Bir Kucak Kedisi Midir?

İlgi görmekten çok hoşlanan Australian Mist kedilerinin bir kucak kedisi olduğu söylenebilir. Saatlerce sizinle birlikte oturabilir, onu sevmeniz için bekleyebilirler. Bu nedenle de çocuklar ve sürekli evde olan kedi sahipleri için birebir kedilerdir. Özellikle de çalıştığınız için kedinize vakit ayırmayacaksanız bu kedi ırkını tercih etmeniz yanlış bir seçim olacaktır.

Australian Mist Kedileri Hangi Yiyecekleri Sever?

Pek yiyecek seçme huyu olmayan bu kediler yaş ve kuru mamaları rahatlıkla ve keyifle yiyebilir. Yaş ve kuru mamaya ek olarak kediniz için evde özel mamalar da hazırlayabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, balık ve tahıllar kedinizin en seveceği öğünleri hazırlamanız için size yardımcı olabilecek malzemelerdir.

Australian Mist Kediler Eğitilebilir Mi?

Pek eğitime ihtiyaç duymayan bu sakin ve uysal kedilerin yavruluk döneminden itibaren eğitimi mümkündür ancak yavruluk dönemini aşmış olan kedilerin eğitimi oldukça zor olacaktır. Çünkü genel tavır ve karakterleri yavruluk döneminden sonra oluşmuş olur. Bunun yeniden düzenlenmesi için kedi sahiplerini büyük ölçüde zorlayabilir. Kedinizi eğitmek itiyorsanız yavruluk dönemi bunun için iyi bir seçenektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.