Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Ayıcığa Benzeyen Köpek Cinsi Hangisidir? Özellikleri Neler?

Abone Ol 
Ayıcığa Benzeyen Köpek Cinsi Hangisidir? Özellikleri Neler?

Ayıcığa benzeyen köpek cinsi, birçok insan tarafından merak ediliyor. Farklı köpek cinsleri halk arasında görünümlerine göre farklı isimler alabilir. Örneğin pug köpekler için üzgün bir suratları olduğu ya da yaşlı göründükleri söylenebilir. Bu aslında tamamen köpeklerin dış görünüşlerindeki farklılıklar sebebi ile yapılan bir adlandırmadır. Benzer şekilde Çov Çov ya da Çin Aslanı olarak bilinen köpeklerin de ayıcığa benzer görünüşe sahip oldukları fikri yaygındır.

Farklı pek çok köpek ırkı için de bir ayıcığa benzediği söylentisi mevcuttur. Peki, ayıcığa benzeyen köpek cinsi hangileridir? Bu ırkların görünümleri neden ayıya benzetilmektedir?

Ayıcığa Benzeyen Köpek Cinsi Nedir?

Ayıcığa benzediği söylenen pek çok köpek cinsi vardır. Bu köpek cinsleri içinde en çok bilineni ise Çov Çov adıyla da tanınan Çin Aslanlarıdır. Bu köpek türü özellikle de kabarık tüyleri ile göze çarpar. Çin Aslanlarının yükseklikleri 50 santime kadar ulaşabilir ve genellikle 20 – 30 kilogram aralığındadırlar.

Çin aslanları özellikle de kalın kürkleri nedeniyle sıcak iklimde yaşarsa sık sık tıraşlanması gereklidir. Bu köpeklerin kalın kürkü onların terlemesine ve rahatsız hissetmesine neden olabilir. Soğuk iklimlere ise kalın kürkleri sayesinde daha dayanıklı yapıya sahiptirler. Siyah, krem, kahverengi ve kızıl kürkleri olabilen bu köpeklerin, tüylerinin özellikleri de değişiklik gösterebilir. Kimi Çin Aslanlarının kürkleri aşırı yumuşak olsa da kimilerinin sert olabilmektedir. Bu da aslında kökenlerine bağlı bir genetik değişimdir.

Ayıcığa benzeyen köpek cinsi bu köpekler için genel bir benzetmedir. Çin Aslanlarının ayıcığa benzetilmesinin en temel nedeni kürkleridir. Patilerinin üzerinden kulaklarının ucuna kadar kabarık ve bir ayıcığı andıran tüylere sahip olan bu köpeklerin kürkleri onların en belirgin niteliğidir. Bu özellikleri de dünya çapında onları bir ayıcığa benzemeleri ile tanıtmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Komondor Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Pek çok köpek sever tarafından sevgi ile karşılanan Çin Aslanı, sevimli ve ilgi çekici görüntüsü nedeniyle sıklıkla tercih edilen köpek ırklarından biridir. Ayrıca dost canlısı yapıya sahip olan Çov Çovlar, kararlı ve savunmacı yapıları ile de öne çıkarlar. Bu köpekler kendilerini ve sahiplerini tehditlerden korumak için oldukça kararlı ve cesur şekilde hareket edebilirler.

Ayıcığa Benzeyen Köpek Cinsi Sadece Çin Aslanları Mı?

Aslında ayıcığa benzetilen tek ırk Çov Çovlar değildir. Newfoundland, Alaska Kurdu, Poodle, Tibet Mastifi, Kafkas Çoban Köpeği gibi onlarca farklı ayıcığa benzetilen köpek ırkı da mevcuttur. Bu köpeklerin bir ayıcığa benzetilmesinin en temel nedeni de elbette ki kürkleridir. Her biri tıpkı Çin Aslanları gibi kabarık ve kalın tüylere sahiptirler. Bu nedenle de dışarıdan bakıldığı zaman onları bir oyuncak ayı sanabilirsiniz.

Bu köpeklerin tüylerinin kalın olması, onların soğuk iklimlerde yaşamak için daha elverişli olduğunu ortaya koyar. Elbette ki poodle gibi küçük ırkların kürkleri Çin Aslanları ya da Tibet Mastifleri kadar kalın değildir. Bu nedenle her ayıcığa benzeyen köpeğin de soğuk iklimlere dayanıklı olduğunu düşünmemek gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.