Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Chow Chow Köpek Irkı (Aslan Köpeği) Hakkında Bilgiler

Abone Ol 
Chow Chow Köpek Irkı (Aslan Köpeği) Hakkında Bilgiler

Çin Aslanı veya Aslan köpeği şeklinde de tanınan Chow Chow ırkı, mükemmel bir aile köpeği olarak öne çıkar. Ayırt edici bir görünüme sahip olan bu köpekler, gururlu ve bağımsız bir ruha sahiptir.

Chow Chow Köpek Genel Özellikleri

Bağımsız bir cins olarak, sabır ve tutarlılığa ihtiyacı vardır. Bu köpekler apartman hayatına uyum sağlayabilirken, yeterli oranda egzersize ihtiyaç duyarlar ve günün uzun saatlerinde evde yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. İyi bir eğitim ve rutin fiziksel aktivite sağlayabilirseniz; sadık, koruyucu ve sevimli bir aile üyeniz olur.

Aslan yelesine benzer bir tüy görünümü olan Chow Chow, derin gözleri ve büyük kafası ile etkileyici görünümlü bir köpektir. Görünüşü, kötü ya da huysuz olduğunu düşünmenize neden olabilir, ancak iyi yetiştirilmiş ve eğitim almış bir Aslan Köpeği, saldırgan değildir.

Chow Chow Köpek Kişisel Özellikleri

Bu köpek ırkı hakkında bir aslanın asaletini, bir pandanın ağırlığını, oyuncak ayının cazibesini, bir kedinin zarafetini ve bağımsızlığını, bir köpeğin sadakat ve bağlılığını birleştirdiği söylenir. Sarılmaya pek düşkün olmayan Chow köpekler, en sevdiği kişiyle sessiz, özenli bir arkadaşlık bağı kurabilir. Çocuklarla iyi anlaşır, onları isteyerek kabul eder.

Chow Chow

Yavruluk döneminde yabancılara karşı soğukkanlı davranabilir. Cinsin en ilginç fiziksel özelliği, mavi-siyah dili olabilir. Ayrıca, ona sert, dalgalı veya yaylı bir yürüyüş sağlayan düz arka bacakları ile dikkat çeker. Hızlı hareket edemedikleri için iyi bir koşucu olamazlar. Sadece mükemmel bir dayanıklılığa sahip ve iyi bir yürüme arkadaşı olabilir.

Kimilerine göre Çov Çov mizacı, bir kedi mizacına benzer. Soğuk, çekingen, bağımsız, ağırbaşlı, zeki ve inatçı olabilir. Kaşlarını çatmasına rağmen, iyi yetiştirilmiş bir Aslan Köpeği asla agresif ya da utangaç değildir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Saint Bernard Köpek Irkı Özellikleri Nelerdir?

Chow Chow Köpek Sağlığı

Aslan Köpeği genellikle sağlıklıdır, fakat tüm ırklar gibi bazı rahatsızlıklara yakalanabilir. Aşağıdaki problemler cinste yaygın olmamasına rağmen ortaya çıkma ihtimali bulunan Chow Chow hastalıkları olarak bilinir:

  • Köpek kalça displazisi
  • Göz tahrişi

Chow Chow Köpek Bakımı

Çin Aslanı, villalardan apartmanlara kadar çeşitli evlere uyum sağlayabilir. Ama bir arka bahçede ya da kulübede sıkışıp kalmamalıdır. Her zaman ailesiyle birlikte yaşamalıdır. Sıcak havaya tahammül edemezler. Bu nedenle bunaltıcı havalarda iç mekanda kalması gerekir. Mutlu ve sağlıklı olmak için günlük egzersize gereksinim duyar. Günde 15 dakikalık egzersiz yeterli olabilir. Aşırı hareket etmeye yatkın olmayan bir köpektir. Ayrıca yüksek kaliteli köpek maması ile beslenmesi önerilir. İki öğün köpek maması bu köpekler için idealdir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.