Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Balinese Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Balinese Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1989.00₺

1275.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Balinese kedi ırkı bakımı büyük bir özveri ve dikkat gerektirir. Bu sevimli kediler, arkadaş canlısı ve meraklı halleri ile bir adım öne çıkarlar. Talepkar bir kedi olarak bilinen Balinese, sahibiyle zaman geçirmeyi pek sever. Kedinin uzun ömürlü ve sağlıklı olması, bakım ve beslenme ihtiyacının karşılanmasıyla yakından ilgilidir.

Balinese Kedi Irkı Özellikleri

Balinese Kedi Irkı Bakımı

Balinese kedileri, dost canlısı ve uyumlu olan canlılardır. Yüksek egzersiz ihtiyacı bulunur. Bu nedenle kediye vakit ayırmak önemlidir. Hem çocuklarla hem de diğer hayvanlarla arası iyidir. Apartman dairelerinde ya da bahçeli evlerde yaşam sürebilir.

Balinese, canlı mavi gözleri ile dikkat çeker. Anlamlı bakışlar atan bu sevimli kediler, yüzde, kulaklarda, bacaklarda ve patilerde çeşitli renk noktaları içerir. İyi şartlarda bakılırsa yirmi seneye kadar hayatta kalabilir. Balinese kedisinin uzunca bir geçmişi vardır. İlk defa 1940’larda Amerika’da ortaya çıkmıştır. Aslında Endonezya ile bir bağlantısı bulunmaz.

Balinese Kedi Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Balinese kedilerinin tüyleri uzundur. Bu nedenle düzenli tüy bakımı, bu kediler için çok önemlidir. Yumuşak uçlu kedi fırçası ile haftada birkaç kez taranması gerekir. Böylece tüyleri parlak ve sağlıklı bir görünümde olacaktır.

Balinese Kedi Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Balinese kedisinin patileri rutin olarak temizlenmelidir. Özellikle de dış mekan gezintisinden sonra kedinin patileri silinmelidir. Uzayan tırnakların kesilmesi de mühimdir. Aksi durumda tırnaklar, halıya, mobilyalara takılarak kedinin canının yanmasına yol açabilir. İşlem sırasında uygun bir kedi tırnak makası kullanılması şarttır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Kalp Kurdu Nedir?

Balinese Kedi Irkı Bakımı: Egzersiz İhtiyacı

Bu kedilerin düzenli şeklide hareket etmeleri gerekir. Hem fiziksel hem de zihinsel açıdan aktif kalmaları önem arz eder. Kedi oyuncuları ile kedinin aktifliği teşvik edilmelidir. Bunun yanı sıra kedi tasması eşliğinde yürüyüşler de kedinin egzersiz ihtiyacının karşılanmasına olanak tanıyacaktır.

Balinese Kedi Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Hayvanın genel sağlığı, ağız ve diş sağlığından etkilenir. Dolayısıyla rutin ağız ve diş bakımı çok önemli bir detaydır. Özel kedi diş fırçası ve macunları ile kedinin dişleri fırçalanmalıdır. Bu sırada mutlaka kedilere özel ürünler kullanılmalıdır.

Balinese Kedi Irkının Beslenme İhtiyacı

Balinese kedilerinin protein, lif, vitamin ve mineral açısından yoğun olan mamalara gereksinimleri vardır. Kediye sunulacak olan mama, besin bileşenlerini tam ve dengeli oranda yapısında bulundurmalıdır. Kediye sadece kuru değil, yaş kedi mamaları da verilmelidir. Hayvanın düzenli şekilde su tüketmesine dikkat edilmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.