Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Beauceron Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık Durumu

Abone Ol 
Beauceron Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık Durumu

Beauceron köpek ırkı, bugünkü yazımızın temel konusunu oluşturuyor. Eğer siz de bu köpekler hakkında yer alan bilgileri merak ediyorsanız işte detaylar…

Karakter Özellikleri

Seneler süresince savaşlarda ve koruma alanlarında görevlendirilen Beauceron köpek ırkı, cesur tavırları ile her zaman ilgi çeken bir köpek olmuştur. Koruma içgüdüsü yüksek olan bu köpek cinsi, sahibine karşı her zaman itaatkar ve sadık bir tavırda olur. Ürkütücü bir görünümü vardır ama sessiz bir hayvan olmaktadır.

Doğru bir biçimde eğitim verilir ise sakinlik mizacını daha rahat korumuş olacaksınız demektir. Bu köpeklerin son derece sevecen bir hal almasını sağlamanız da mümkündür. Bu güzel dostlarımız, boyutu ve enerjisi sebebiyle bahçede bakılmak için daha uyumludur. Dairede yaşaması imkansız bir durum.

Asil ve sadık tavırları ile bilinen bir köpektir. İz sürme konusunda rakip tanımaz. Çeviktir, insanları korumayı sever. Harika bir bekçi köpeği olduğunu da eklemek istiyoruz kesinlikle. Bu köpekler çoğu zaman kendinden emin tavırlarıyla dikkat çekmektedir. Sırada bu güzel dostlarımızın tarihçesi var…

Tarihçesi

Beauceron

Doğada Beauceron Köpeği

Bu köpekler, tarihte yer alan kayıtlar doğrultusunda on altıncı yüzyıla kadar giden bir geçmişe sahip olmaktadır. Rönesans zamanındaki birçok el yazmasının içinde adıyla bulunan bu köpek cinsinin iki farklı ırk biçiminde yetiştirildiğine dair birçok söylenti de bulunuyor diyebiliriz esasen.

Bu köpekler resmi olarak ilk kez 1863 senesinde Paris merkezli bir köpek fuarı içerisinde Pierre Megnin aracılığı ile herkese tanıtıldı. Bu durumdan kısa süre sonra ise ırkın ismi ve standartlarının tamamı onaylanarak cins olduğu da kararlaştırıldı. Tabii o dönemki Beauceron ile şimdiki arasında farklar var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Finnish Spitz Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

On dokuzuncu yüzyılın ilk kısımlarından bugüne dek geçen zaman içerisinde bu köpekler olumsuz hava olanaklarına karşı dirençli olması bakımından geliştirilip daha güçlü oldukları bir forma sokulmuş olmaktadır. Güçlü ve tamamen kaslı bir yapıda olan bu köpekler, bedenlerinin yapısının tersine çevik olmaktadırlar.

Tarih sahnesi süresince Fransa dolaylarında av ve bekçi köpeği olarak görevlendirilmiş asil bir köpek ırkıdır diyebiliriz. Fransız ordusu bu köpekleri savaşta dahi görevlendirmiş olmaktadır. İkinci Dünya Savaşı dönemlerine değin sadece Fransa içerisinde popüler olmuş bir köpektir. Daha sonra herkese tanıtıldı.

American Kennel Club, bu köpek ırkını 11 Şubat 2007 tarihinde Westminster Kennel Club Dog Show da 2008 senesinde çoban köpeği şeklinde onaylamıştır diyebiliriz. Bu harika köpekler cesur ve savaşçı bir kan taşır. Refakatçi bir köpektir, herkes bu köpeklerden sahiplenmek ister. Onu kesin çok seveceksiniz!

Fiziksel Özellikleri

Bu köpek ırkı, her zaman için iri ve kaslı bir bedene sahip olması ile dikkat çeker. Atletik bir fiziği vardır. İri bir köpek olduğu halde hantal değildir diyebiliriz. Son derece güçlü bir görünümü vardır. Kulakları her zaman baş kısmının üstünde yer alır. Düşmana korku salan bir görünüm sunar.

İnce ve yumuşak tüyleri vardır. Genelde gri, kahverengi ve siyah olurlar. İki farklı rengin birleşimi de bu köpek ırkında görülebilen bir durum olmaktadır. Erkek Beauceron köpekleri 32 ila 45 kilodur. Dişi olanları ise 30 ila 39 kilodur. Erkekler 65 ila 70 cm bir boya sahipken dişi olanlar ise 61 ila 68 cm olmaktadır.

Bakımı

Fiziksel görünümü sebebi ile bu köpekler hem fiziksel hem de zihinsel açıdan aktivite gereksinimi çok fazla olan köpekler olmaktadır. Çoğu zaman değişimi severler ve uzun yürüyüşler tam olarak onlar içindir diyebiliriz. Bu köpeklerin enerjilerini komple atabilmeleri bakımından durmaksızın oynaması lazımdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Pembroke Welsh Corgi Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Bahçede koşmasına müsaade edin. Bahçeli bir evde yaşamaları lazımdır, aksi zor olacaktır. Yumuşak, kısa ve tek katlı türde olan tüylerinin tıraş edilmesi çok da gerekli değildir. Fakat tüyleri ortalama bir biçimde dökülebilir. Bu nedenle haftada en az 1, en çok 2 kez tüylerini fırçalamalısınız.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu köpekler çocuklara karşı baskıcı davranan bir yapıda doğarlar. Korumacı olsalar bile düzgün bir biçimde eğitmezseniz çocuklara karşı saldırgan tavırlar takınabilirler. Fakat yavru oldukları dönem itibarıyla çocuklarla aynı yerde yaşam sürmeye alışırsa herhangi bir problem çıkarmayacak demektir. Bu doğaldır.

Beslenme

Kilo almaya yatkın bir köpektir. Bu nedenle beslenmesini sağlıklı bir şekilde sürdürmesi lazımdır. Gelişim sürecine uyan büyük ırk köpek mamaları ile bu güzellikleri beslemelisiniz. Mamanın her daim kaliteli olmasına da ayrıca dikkat etmeniz gerekiyor. Günde iki öğün şeklinde yemeklerini yemelerini sağlayın, gereksinim duydukları egzersizleri de düzenli olarak yaptırmaya özen gösterin. Bunun sonucunda sağlıklı bir yaşam sürmüş olacaklar, harika değil mi?

Sıkça Sorulan Sorular

Beauceron köpek ırkı ile alakalı en çok sorulan soruları ve cevaplarını sizler için derledik.

Beauceron Köpek Irkı Kaç Kilo Olmalıdır?

Bu köpekler büyük ırk sınıfında yer alır. Ağırlıkları ise 38-50 kilo kadar olmalıdır. Erkekler 70, dişiler ise 67 cm kadar uzun olabilir.

Bu Köpekler Kaç Tane Yavru Doğurur?

Senede bir kez çiftleşmesi en sağlıklısıdır. Her doğumda 6 ila 7 tane bebek köpek doğar. Doğumu genelde doğal yollardan olur diyebiliriz.

Çok Tüy Döker mi?

Gri ve siyah renklerde tüyleri olmaktadır. Ayak bölgelerinde kırmızı tonlarında lekeler görülür. Bu sebeple de kırmızı çoraplı köpekler olarak bilinirler. İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde ortalama bir derecede, senenin kalan kısmında ise az bir seviyede tüy dökmeleriyle bilinirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Norfolk Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Kaç Saat Uyur?

Bu köpekler uykuyu çok sevmez. Günde 10 ila 12 saatlik bir uyku uyumaları tüm ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Doğaları bu şekildedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.