Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Beta Balığı Beslenme İhtiyacı Nasıldır?

14.01.2024
286
Abone Ol 
Beta Balığı Beslenme İhtiyacı Nasıldır?

Beta balığı beslenme ihtiyacı bilinmelidir. Özellikle de yeni sahiplerin sık olarak araştırdıkları konulardan biri de budur. Peki, Beta balıklarının beslenmesi nasıl olmalı?

Beta Balığı Özellikleri Nelerdir?

Beta Balığı Beslenme

Renkli görünümü ile dikkat çeken Beta balığının kökeni Tayland’dır. İlgi çekici ile dünyaya yayılan bu balık türü etoburdur. Bakım gereklilikleri karşılandığı durumda akvaryumda beslemek mümkündür. Ancak aynı akvaryumda iki erkek Beta balığının anlaşması zordur. Erkek Beta balıkları, dişi Beta balıklarına göre daha saldırgandır.

Bakımına göre 2-5 yıl arasında yaşayabilirler. Boyutları ise 5-12 cm arasında değişiklik gösterir. Özel solungaç yapılarıyla hem sudan hem de havadan oksijen alma kabiliyetine sahiptirler. Doğal ortamlarında protein ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri küçük canlılar ile beslenirler. Peki Beta balığı akvaryumda nasıl beslenir? Beta balığı beslenme ihtiyacı nasıldır?

Beta Balığı Beslendiği Ortam Nasıl Olmalıdır?

Beta Balığı Beslenme

Beta balıklarını beslerken ilk dikkat edilmesi gereken temiz sudur. Bulundukları akvaryum suyunun temiz olmasına dikkat edilmelidir. Akvaryumun suyu en azından her 2 gün de bir tazelenmelidir. Beta balıkları için suyun sıcaklığı da çok önemlidir. Bu nedenle su değişikliği yaparken suyun çok olmamasına dikkat edilmelidir.

Sudaki ani ısı değişiklikleri Beta balıklarının şoka girmesine neden olacaktır. Suyun sıcaklığı ayarlanmalıdır. Bunun için akvaryum ısıtıcı ve soğutucu kullanılabilir. Beta balıkları anavatanları olan Tayland nedeniyle sıcak suyu seven canlılardır. Bundan dolayı suyun sıcaklığı en az 24 derece olacak şekilde ayarlanmalıdır. Mümkünse filtre sistemine sahip geniş akvaryumlarda beslenmelidir.

Beta Balığı Beslenme İhtiyacı

Beta balığı beslenme ihtiyacı hakkında bilgili olunması gerekir. Beta balıkları, beslemesi kolay olan balık türlerinden biridir. Beslenme ve bakım ihtiyaçları karşılandığı sürece sağlıklı bir şekilde yetiştirilebilir. Etobur olan bu balıklar için onların bu ihtiyacını karşılayacak doğru yemler kullanılması gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryumdaki Ağır Metaller Nelerdir?

Beta balıkları için özel olarak üretilmiş yemler bunun için tercih edilmelidir. Yem seçerken protein içeriğine çok dikkat edilmelidir. Beta balıklarının sağlığı ve gelişimi için protein içeriği çok önemlidir. Doğru yem seçildikten sonra Beta balığının beslenme şekline göre onları beslemek gerekir. Ayrıca beta balığına verilecek olan yem, mineral ve vitamin açısından da son derece dengeli ve tam olmalıdır.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta Beta balıklarının oldukça obur olmasıdır. Bu sebeple birden yoğun bir beslemeden kaçınılmalıdır. Bunun yerine azar azar ve sık verilen öğünler tercih edilmelidir. Bu şekilde Beta balıklarının aşırı beslenme nedeniyle rahatsızlık yaşamaları önlenir ve sağlıklı yaşamaları sağlanır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.