Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Beyaz Muhabbet Kuşu (Albino Muhabbet Kuşu) Hakkında Bilgiler

Abone Ol 
Beyaz Muhabbet Kuşu (Albino Muhabbet Kuşu) Hakkında Bilgiler

Beyaz muhabbet kuşu, bir diğer adı ile albino muhabbet kuşları aynen diğer kuşlar gibi insanlarla dost canlısı bir iletişime sahiptir. Bizlerle aynı yerde yaşamaktan da çok hoşlanırlar. Renkleri bembeyazdır. Asla kırık beyaz değildir.

Renkleri nedeni ile saf bir görünüme sahiptirler. Son derece sevimlidirler. Bu kuşların göz renkleri farklılık gösterebilir fakat genele baktığımızda gözlerinin kırmızı olduğunu görürüz. Bazı kişiler tarafından tavşan kuş olarak da bilinirler.

Beyaz Muhabbet Kuşu (Albino Muhabbet Kuşu) ile İlgili Dikkat Çeken Detaylar

beyaz muhabbet kuşu

Albino Muhabbet Kuşu

Dünya geneline baktığımız zaman beyaz muhabbet kuşu türünün %90’lık olan bir kısmının dişi olduğunu görüyoruz. Erkek olan kuşların sayısının az olma nedeni ise henüz bilinmiyor.

Bu durumun yanı sıra, bu kuş cinsinde cinsiyet ayırımını gerçekleştirebilmek de zordur. DNA testi yardımıyla cinsiyetleri öğrenilebilir. Bu son derece pahalı bir yöntemdir.

Bu nedenle beyaz muhabbet kuşu sahipleri, kuşlarının cinsiyetini öğrenmeye yanaşmaz. Tabii merak ediyorsanız doktorlar size DNA testi konusunda her zaman için yardımcı olacaktır.

Tabii bazı yöntemlerle de net olmasa bile bu kuşların cinsiyetinin ne olduğu anlaşılabiliyor. Kuşunuzun burnu pembe ya da açık bir renkteyse erkektir. Koyu ise dişidir. Tabii bu bilgilerin netliği belirsizdir.

Bu kuşlara parlak ışıkta bakarsanız kanat tüylerinin renginin mavi, açık yeşil ya da açık mavi renkte olduğunu görebilirsiniz. Bu tür özellikler ise onları diğer muhabbet kuşlarından farklı kılar.

Fakat kötü bir özellikleri de vardır. Farklı deri yapısına sahip olduklarından ötürü deri hastalıklarına karşı yatkındırlar. Ayrıca dayanıksız olduklarını da ifade edebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  6 Maddede En Zeki Papağan Cinsleri

Beyaz Muhabbet Kuşu (Albino Muhabbet Kuşu) Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bu kuşların bakımı ve elbette beslenme durumu, diğer kuşlar ile hemen hemen aynı olmaktadır. Siz yine de ona muhabbet kuşu karışımı bulunan yemlerden verin. Eğer kuşu yeni sahiplenmişseniz ortama alışana dek ona zaman tanıyın.

Birkaç gün sonra beyaz muhabbet kuşu kafesi için en iyi yeri seçecektir. Böylece size ve evde bulunan bireylere karşı daha sıcak davranmaya başlar. Onun kendini daha huzurlu hissettiğini de net bir biçimde fark edersiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.