Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kanaryalar Sahiplerini Tanır Mı?

Abone Ol 
Kanaryalar Sahiplerini Tanır Mı?

Kanaryalar sahiplerini tanır mı? Küçük boyutlarına rağmen kanaryalar, insanlarla yakın bir iletişime sahiptir. Hayvanlar aleminin en sevilen üyelerinden olan kanarya kuşları, aynı zamanda popüler bir evcil canlıdır. Peki, kanarya kuşları sahiplerini tanıyorlar mı?

https://www.youtube.com/watch?v=XQiVTmp1AmU

Kedilerin ve köpeklerin, sahipleriyle olan ilişkileri hakkında daha açık işaretler verdikleri doğrudur. Fakat hayatlarının bir bölümünde kanarya besleyen ya da kanarya beslemek isteyenler de bu küçük canlıların kendilerini tanıyıp tanımadıklarını merak ediyor. Kanaryalar sahiplerini tanır mı sorusunun cevabını detaylıca inceleyelim.

Kanarya Kuşları Sahiplerini Tanır Mı?

Kanaryalar Sahiplerini Tanır Mı?

Kanaryalar sahiplerini tanır mı? Diye soruyor olabilirsiniz. Bir kanarya beslemeye karar verenler, bu canlıların onları tanıyıp tanımadıkları konusunda meraklı olabiliyorlar. Kısaca cevap verecek olursak; evet, kanaryalar sahiplerini tanıyorlar.

Bu kuş türü son derece zekidir. Yalnızca insan yüzlerini tanımakla kalmaz, aynı zamanda akıl yürütebilir ve zeka oyuncaklarında yüksek performans gösterebilirler. Bu nedenle, uzun süredir aynı kişiyle yaşayan kanaryalar sahiplerini ve diğer aile üyelerini tanırlar.

Bu aşamada tüm kanaryalar sahiplerini tanır mı sorusuna da cevap vermek gerekiyor. Bütün kanaryaların sahiplerini tanıyabileceğini söyleyemeyiz. Ancak genel olarak kanarya kuşları bakıcılarını anımsarlar. Kuşunuzun sizi tanıyıp tanımamasında önemli olan etkenler ise onunla ne sıklıkla ilgilendiğiniz ve kuşunuzun zeka seviyesidir. Kanarya dostunuzun zekasını teşvik etmek için ona kuş oyuncakları sunabilirsiniz.

Kanaryam Beni Seviyor Mu?

Kanaryalar sahiplerini tanır mı diyenlerin aklını kurcalayan konulardan biri de kanaryam beni seviyor mu sorusu oluyor. Kanaryalar bazen kafa karıştırıcı olabilen çok karakteristik özelliklere sahip olan canlılardır. Kanaryaların bir diğer önemli özelliği de güzel sesleridir. Kanaryanız sık olarak ötüyorsa; onun mutlu olduğunu ve sizinle olan iletişimden memnun kaldığını anlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşu Tırnak Kanaması Nasıl Durdurulur?

Kanaryanız şarkılar söyler gibi ötüyorsa; refah içindedir. Bu yüzden de sizi sevdiğini düşünmeniz normaldir. Kanaryanıza iyi koşullarda bakarsanız, onun güvendiği ve sevdiği bir kişi olursunuz.

Kanaryanızın Size Güvenmesini Nasıl Sağlayabilirsiniz?

Kanaryalar sahiplerini tanır mı açıkladık. Şimdi de kanaryanızın size güvenmesini nasıl sağlayabilirsiniz bunlardan söz edelim. Kanaryaların insanlara güvenmesi her zaman kolay değildir. Çoğu durumda kanaryanın ihtiyacının karşılanması, bir güven ortamının oluşması için yeterli gelmez. Kanaryanızla aranızda güven inşa etmek öncelikle sabır ve zaman gerektirir.

İlk başlarda kanaryanızı ele alıştırmaya çalışabilirsiniz. Bu süreçte güven temelleri yavaş yavaş atılabilir. Bu süreçte kanaryanıza kuş krakerleri gibi ödüller vererek onun mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. Böylece kuşunuz hem mutlu olacak hem de size daha çok alışacaktır.

Günlerce onunla ilgilenerek, gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayarak, kaliteli kuş yemleri ve kanarya yemleri yemesini sağlayarak, size güven duymasını kolaylaştırabilirsiniz. Sabrederseniz ve kanaryanızın size güvenmesi için ona zaman tanırsanız; elbette başarı elde edeceksinizdir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.