Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

15 Maddede Evcil Papağan Türleri ve Özellikleri

Abone Ol 
15 Maddede Evcil Papağan Türleri ve Özellikleri

Evcil papağan türleri neler? Konuşma yetenekleriyle hepimizin gönlünü fetheden papağanlar, 3000 yıldır evcil hayvan olarak beslenmektedir. Parlak, gür tüyleri, renkli gagaları, farklı karakterleri ve inanılmaz yetenekleri ile onları sevmemek mümkün değildir. Bu doğa harikası zeki kuşların bazıları evde beslenmeye uygunken bazıları değildir. Eğer papağan almak istiyorsanız için bu yazımızı okumadan geçmeyin. Çünkü evcil papağan türlerini sizler için derledik. İşte, evcil papağan ırkları!

https://www.youtube.com/watch?v=PBpL3wsHhgA

1. Sultan Papağanının Özellikleri Nelerdir?

Evcil papağan türleri arasında ilk sırada sultan papağanından söz edeceğiz. Dünyanın en bilinen ikinci evcil kuşu olan Sultan papağanları, Kakadugiller ailesinin bir ferdidir. Bakımı oldukça kolay olan bu papağan türü, son derece sevimli, güzel ve konuşma becerisinin yüksekliğiyle dikkat çeker. Sultan papağanlarının gün içinde sürekli sizi izlemesine şaşırmayın. Bu, onların yapmayı en çok sevdiği şeylerden biridir. Yaşam süreleri 35 yıldan daha fazla olan sevimli dostlarımızın doğal yaşam alanı Avustralya’dır.

2. Aşk Kuşunun Özellikleri Nelerdir?

Madagaskar ve Afrika kıtasına özgü olan bu kuş türü Cennet papağanı olarak da bilinir.  Boylarının 15 cm, ağırlıklarının ise 50 gram olduğunu düşünürsek, oldukça küçük bir papağan türü olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bir papağan sahiplenirken beklentiniz konuşması yönündeyse Aşk kuşları bu beklentinizi karşılayamayacaktır. Oldukça enerjisi yüksek ve eğlenceli olan bu papağan türünün konuşma yeteneği yoktur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Sessiz Kuş Cinsleri Hangileri?

3. Parrotlet Kuşunun Özellikleri Nelerdir?

Evcil papağan türleri listesinde bir diğeri de Parrolet. Küçük Amazon kuşlarıyla aynı boyutlarda olan Parrotlet kuşu, en minik evcil papağandır. Taklit yapmayı, konuşmayı oldukça seven bu papağan türü ilk kez papağan sahiplenecekler için harika bir tercihtir. Ayrıca, uygun boyutlu papağan kafesi içinde yaşamalıdır. Ortalama ömrü 20-30 yıl olan Parrolet kuşunun doğal yaşam alanı Karayipler, Güney Amerika ve Meksika’dır.

4. Caique Papağanının Özellikleri Nelerdir?

Evin içinde dolaşmayı, oyun oynamayı, insanlarla teması oldukça seven Caique papağanının en büyük özelliği enerjisinin çok fazla olmasıdır. Konuşma konusunda pek yetenekli olmayan bu papağan türünün yaşam süresi 25 yıl kadardır. Beyaz karınlı ve siyah başlı olmak üzere iki türü olan Caique papağanlarının doğal yaşam alanı Amazon Havzası’dır.

5. Lorini Papağanının Özellikleri Nelerdir?

Lori papağanı da evcil papağan türleri arasında. Küçük ve orta büyüklükte olan Lorini papağanlarının yaklaşık 55 türü vardır.  Sahibine karşı oldukça sadık olan bu papağanlar, aynı zamanda da çok meraklıdır.  Doğal yaşam alanları Yeni Girne ve Avustralya’dır. Genellikle meyve ağırlıklı beslenen Lorini papağanlarının en sevdiği yiyecekler, çiçek meyveleri, nektarinler ve yumuşak meyvelerdir. Konuşma yeteneğine sahip olan bu papağanlar 20 yıldan fazla yaşayabilir.

6. Pionus Papağanının Özellikleri Nelerdir?

Amazon papağanlarıyla oldukça benzerlik gösteren Pionus papağanları orta büyüklüktedir. Sessiz ve saldırgan mizaçları ile diğer papağanlardan ayrılırlar. Kelime haznesi oldukça dar olduğu için genelde konuşmazlar. En büyük özellikleri sahiplenildiği kişilerle çok büyük bir bağ kurmasıdır. Doğal yaşam alanı Orta ve Güney Amerika olan Pionus papağanları oldukça sinirli, talepleri çok olan, sürekli hırıltı çıkaran kuşlardır. Ömürleri 40 seneden fazladır.

7. Poicephalus Papağanının Özellikleri Nelerdir?

Küçük ırk papağanlar arasında yer alan Poicephalus papağanı, Afrotropik ekzonun farklı yerlerinde yaşamaktadır. Ortalama ömrü 25-40 sene olan bu papağanlar son derece meraklı, komik, akrobat, sevimli ve kibardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuşlar İçin Önemli Malzemeler

8. Afrika Gri Papağanının Özellikleri Nelerdir?

Evcil papağan türleri Afrika gri papağanı ile devam ediyor. Jako papağanı olarak da bilinen bu papağan türü en çok tercih edilenler arasındadır. Orta büyüklükte olan Afrika Gri papağanı oldukça zeki ve konuşkandır. Kelime haznesi 1500 kelimeden daha fazlasını alabilecek kapasitededir.  Ses tonunu kullanmakta bir hayli başarılı olan Afrika Gri papağanları, bazen erkek sesi bazen de kadın sesi çıkarabilirler. Son derece nazik olmalarıyla bilinirler. Bu sevimli papağanların ortalama ömrü 55 senedir. Afrika Gri papağan yemi ile beslenmeleri önemlidir.

9. Amazon Papağanının Özellikleri Nelerdir?

Latin Amerika’ya özgü bir kuş olan Amazon papağanı, genellikle Amazon’un palyaçoları olarak bilinir. Konuşma ve şarkı söyleme konusunda çok yetenekli olan bu papağanlar son derece yüksek sesle konuşular. Amazon papağanlarının bazı türleri çok sevecenken bazılarının ise çok saldırgan olduğu görülmüştür. Bu sevimli papağanların rengi genelde, beyaz, lila, yeşil, sarı ve mavidir.

10. Eklektus Papağanının Özellikleri Nelerdir?

Bir hayli zeki ve hareketli olan Eklektus papağanlarının erkek olanları sarı ve turuncu gagalıyken, dişi olanlarının gagası siyah, kırmızı veya mor renktedir. Endonezya, Kuzey Avustralya ve Yeni Gine’de görülen bu kuşların ömrü 50 yıldan fazladır.

11. Gökkuşağı Lori Papağanının Özellikleri Nelerdir?

Popüler evcil papağan türleri arasında bir diğeri de Gökkuşağı Lori papağanı. 55 farklı türe sahip olan Gökkuşağı Lori papağanları son derece evcil hayvanlardır. Eğlenceli halleriyle evinizi neşelendirmemesi mümkün değildir. Ancak ilk kez papağan sahiplenecekseniz, Gökkuşağı Lori papağanı bunun için pek uygun değildir. Çünkü fazla akrobat olmasıyla sizi yorabilir. Doğal yaşam alanları Endonezya, Yağmur Ormanları, Yeni Gine ve Avustralya’dır.  Renkli tüyleriyle dikkatleri üzerine toplayan Gökkuşağı Lori papağanlarının yaşam süresi 20 yıldan fazladır. Özel papağan yemleri ile beslendikleri taktirde daha sağlıklı ve uzun ömürlü olabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşlarının Sevdiği Yiyecekler Nelerdir?

12. Şahin Başlı Papağanın Özellikleri Nelerdir?

Adını baş çevresindeki tüylerden alan Şahın Başlı papağan aynı zamanda Red-fan olarak da bilinir.  Özellikleriyle Caique papağanıyla oldukça benzerlik gösterir. Son derece evcil olan bu papağan, şahin gibi görünmektedir. Şahin Başlı papağanların doğal yaşam alanı Amazon Havzası olup, ortalama yaşam süreleri 40 senedir.

13. Kakadu Papağanının Özellikleri Nelerdir?

Yüksek ses ve çığlık atmak deyince aklımıza ilk olarak Kakadugiller gelir. Doğal yaşam yerleri, Solomon Adalar, Avustralya, Endonezya ve Filipinler olan bu papağan türü, oldukça dansçı, oyuncu ve eğlenceli olarak bilinir. Ortalama yaşam süreleri 60 yıl kadardır.

14. Sümbül Ara Papağanının Özellikleri Nelerdir?

Evcil papağan türleri arasında yer alan Sümbül Ara papağanı da son derece popüler. Yaprak düşmemiş tropikal ormanları tercih eden Sümbül Ara papağanının doğal yaşam alanları, Orta ve Güney Amerika’dır.  Ortalama 1 metre bu papağanlar Hindistan cevizi yemeyi çok severler. Ağırlığı 1.7 kilograma kadar ulaşabilen Sümbül Ara papağanın dünyanın en büyük papağanıdır. 50 yıldan fazla yaşayan bü görkemli papağan, adını sümbül mavisine benzeyen tüylerinden alır.

15. Kırmızı Macaw Papağanının Özellikleri Nelerdir?

Kırmızı Macaw papağanı genel olarak Scarlet Amerika papağanı olarak da bilinir.  Tropikal bir yaşam alanına sahip olan bu papağan, Orta ve Güney Amerika ormanlarında yaşarlar.  Zekilikleriyle ünlü olan Kırmızı Macaw papağanları, iyi bir eğitim verilirse, dans edebilir, ölü taklidi yapabilir hatta takla bile atabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.