Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Lori Papağanı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Abone Ol 
Lori Papağanı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Gökkuşağı Papağanı ve Geveze Lori gibi birçok farklı isim ile bilinen bu harika papağanları tanımaya hazır mısınız? İşte, Lori papağanı hakkında bilmeniz gerekenler!

Lori Papağanı Hakkında Bilgiler

Bu güzel papağanlar son derece hareketli ve konuşkan bir yapıya sahiptir. Baş kısımlarından kuyruk bölgelerine dek renkli olan tüyleri ile herkesin ilgisini çekerler. Endonezya ise bu papağanların anavatanı olur.

Avustralya’nın kıyı kısımlarında da bu papağanları sürekli olarak görmek kesinlikle mümkündür. Tazmanya, Hong Kong ve Yeni Zelanda yaşam bölgeleridir. Doğal ortamları yağmur ormanlarıdır. Günde 40 km uçabilirler. Çok güçlü kanatları olduğu tam olarak buradan anlaşılmaktadır. Ortalama ömürleri ise otuz sene kadardır. Yetişkin olanları otuz santimetre kadardır.

Oyuncu bir kuştur. Kuş oyuncakları ile oynamayı sever. İlgi çekmeye bayılır. Bu fonksiyonlarıyla neşeli bir canlı olduğunu kanıtlar niteliktedir. Öteki kuş türlerine karşı agresif hareket eder. Bu nedenle de tek başına yaşamak ister. Kendi çeşitleriyle yaşamaya yatkın kuşlardır. Zekaları nedeniyle kafesten kaçma planı yaparlar. Konuşmayı da öğrenebilen hayvanlardır. Şakır şakır konuşurlar.

Lori Papağanı Genel Özellikleri

Bu papağanlar son derece kıvrak bir zekaya sahip olmaları ile dikkat çekerler. İnsanlara karşı samimi tavırları vardır. Hemen hemen her ortama ayak uydurmalarıyla tanınırlar. Öteki kuşlara karşı agresif hal ve hareketleri vardır. Alanlarını korumaktan hazzeden bir canlı türü olmasıyla dikkat çeker. Oyuncu hayvanlardır. Özgürlüğüne düşkün bir hayvan olduğundan geniş yerlerde yaşama hayali kurar. Konuşmayı çok hızlı bir biçimde öğrenerek kusursuz halde konuşabilirler.

Geveze olduklarından durmaksızın ötelerler. Bu nedenle adları Geveze Lori papağanı olmaktadır. Su bazlı beslenen canlılardır. Dillerinin uç kısmında fırça yapısı mevcuttur. Son derece meraklı hayvanlardır. Zihinsel ve fiziksel yönlü egzersizleri çok olmalıdır. Az olması halinde depresyona girerler ve tüylerini yolmaya başlarlar. Peki bu güzel papağanların bakımı tam olarak nasıl yapılmaktadır?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  5 Maddede Konuşan Kuş Cinsleri

Lori Papağanı Genel Bakım

Bu papağanların bakımını yapmak son derece basittir. Eğer bir Lori papağanını yavru olarak sahiplendiyseniz size ve büyüdüğü yere alışması çok daha basit olacak demektir. Fakat bu papağanlar çok fazla ilgi görmek ister. Bu nedenle onlarla sürekli olarak zaman geçirmenize gereksinim duyarlar. Oyuncu yapıları sayesinde beraber vakit geçirmekten çok mutluluk duyabileceğiniz bir kuş türüdür.

Papağanınıza vereceğiniz oyuncaklar da onu uzun süreli olarak oyalayacak demektir. Lori papağanları her zaman zeki kuşlar olduklarından kafeslerini kilitlemeniz önemli olmaktadır. Zeki olmaları sayesinde hile yapabilirler. Plan yapmaya da yatkın bir kuş türüdür. Bu nedenle kaçmalarına olanak tanımamalısınız. Kafesleri de metalden olmalıdır.

Bunun nedeni ise Lori papağanlarının akılları ile gaga gücünü bir araya getirip ahşap malzemeden oluşturulan kafesleri tahrip ederek kaçma ihtimali olmasından kaynaklanmaktadır. Lori papağanları, doğal yaşam olanaklarında uzun zaman boyunca uçtuğundan, içgüdüsel açıdan geniş yerlerde yaşam sürmek isterler. Kafesin büyüklüğünü olabildiği kadar büyük tutun deriz, bu çok daha faydalıdır. En iyi papağan kafesleri için TIKLAYINIZ!

Lori Papağanı Bakım ve Beslenme İhtiyacı

Bu papağanlar, kendi türlerinden olan kuşlarla aynı yerde yaşayabilmelerine rağmen, öteki kuş türlerine agresif hareketler yapabilirler. Kendi alanlarına karşı fazla korumacı olan Lori papağanları kendi türleri ile beraber beslenmek zorundadır. Geveze hayvanlardır bu nedenle durmaksızın ses çıkarırlar. Bunun sonucunda bu kuşların herkesin besleyebileceği bir kuş türü olmadığını anlayabiliyoruz.

Lori papağanları temiz bir yaşam alanına gereksinim duyar. Lori papağanları sıvı yönlü beslendiklerinden dışkılarını temizlemek aşırı derecede zor olmaktadır. Kafesi konumlandıracağınız alanı belirleme konusunda kolay temizleyebileceğiniz bir alan seçmeye özen gösterin. Etrafta kirlenme olasılığı olan eşyalar olmamasına da dikkat etmeniz gerekecek demektir. Fakat bu hayvanların en iyi yönü tuvalet eğitimi alabilmelidir. Yeme alışkanlıkları sebebiyle bakteriyel enfeksiyonlara bu kuşlarda çok rastlanır. Kaliteli papağan yemleri ile beslenmeliler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Papağanlarda Isırma Problemi Nasıl Durdurulur?

Bu papağanların yavru olarak sahiplenilmesi ve evine alışana dek sahibinin onu elleriyle beslemesini tavsiye ediyoruz. Doğal ortamda çiçek polenleriyle ve nektarlarla karınlarını doyururlar. Dillerinin uç kısmındaki fırçaya benzeyen yapı bu kuşların polen ve nektarları birbirinden ayırt etmesini sağlar. Ev ortamında ise onlar için üretilmiş olan hazır nektarlarla kolayca beslenirler. Dillerinin uç kısmındaki fırça yapı bu papağanların her şeyi ayırt etmesine olanak tanır. Ev ortamında ise kendileri için özel olarak yapılan hazır nektarları yemelerinde sakınca yoktur. Alkol, çikolata ve kahve içerikli ürünler bu hayvanları zehirler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.