Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Papağan Türleri Nelerdir? En Popüler Papağan Irkları

19.04.2021
2.519
Abone Ol 
Papağan Türleri Nelerdir? En Popüler Papağan Irkları

Papagan turleri neler? Fiziksel özellikleri ve karakter özellikleri ile öne çıkan farklı pek çok papağan türü bulunur. Bu papağanların sahip oldukları bilişsel yetenekler birbirinden farklı olabileceği gibi görünüşleri de oldukça farklıdır. Kimi papağanlar yalnızca birkaç basit sesi taklit etmeyi öğrenebilirken bazıları çeşitli cümleleri bile tam olarak ezberleyip söyleyebilmektedir. Peki, papagan turleri nelerdir? Farklı papağanların özellikleri nelerdir? İşte, en popüler evcil papağan cinsleri ve özellikleri hakkında bilgiler!

Papağan Türleri Nelerdir? Popüler Papağan Cinsleri

Farklı papagan turleri gerek yetenekleri gerek görünümleri bakımından birbirinden ayrılır. Bu farklı türlerin sahip oldukları özellikler de değişiklik gösterebileceği için papağan sahiplenmek isteyenlerin papağanların özelliklerini de dikkate alması gerekebilir.

Sultan Papağanı Özellikleri Nelerdir?

Papagan turleri arasında sultan papağanı oldukça meşhurdur. Kafasının üzerinde bir taç gibi tüyleri olan papağanlar, sultan papağanlarıdır. Bu papağanlar sıklıkla tercih edilen ve çok sevilen bir türdür. Islık çalma konusunda eşsiz yeteneklere sahip olan sultan papağanları ayrıca bakımlarının kolay olması nedeniyle de tercih edilir.

Sahibine son derece bağlı olan sultan papağanları yalnız kalmaktan ve ilgisizlikten hoşlanmaz. Bu nedenle de bir eşe sahip olmak onları mutlu edecektir. Sahiplerinin ilgisini seven bu kuşlar enerji dolu ve neşeli papağan türlerinden biridir.

Parrotlet Papağan Özellikleri Nelerdir?

Parrotlet papağanlar konuşmayı ve yeni numaralar öğrenmeyi seven kuşlardan biridir. Bu papağanların boyutu diğer pek çok papağana kıyasla oldukça küçüktür. Bu nedenle de evde bakım için tercih edilebilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Az Bakım Gerektiren En İyi Evcil Kuşlar Hangileri?

Parrotlet papağanlar ilgi görmeyi ve yeni kelimeler ya da numaralar öğrenmeyi sever. Bu nedenle de onunla sık sık ilgilenmek hem onun gelişmesini hem de mutlu olmasını sağlayacaktır. Konuşmaktan keyif alan parrotlet papağanlar çok sayıda kelime öğrenebileceği için onlarla vakit geçirmek bir hayli keyifli olacaktır.

Caique Papağanı Özellikleri Nelerdir?

Caique papağanı da popüler papagan turleri arasında yer alır. Etrafta dolaşmaktan, yeni şeyler keşfetmekten keyif alan enerji dolu bir papağan olan Caique 25 yıla kadar yaşayabilen bir papağan türüdür. Caique papağanları konuşma konusunda diğer papağanlar kadar yetenekli olmasalar da yeni numaralar öğrenmekten keyif alırlar.

Meraklı bir yapıya sahip olan bu papağanlar özellikle de evdeki kişilerin omzunda dolaşmaktan ve onlarla oyun oynamaktan zevk alırlar. Bu papağanlara doğru şekilde eğitim verilirse yeni numaralar öğrenmekte de zorluk çekmezler.

Loriini Papağanı Özellikleri Nelerdir?

Loriini papağanları sahibine karşı oldukça bağlıdır ve bunu her hareketleri ile belli ederler. Meraklı yapıları ve sıcakkanlı hareketli ile ev yaşamına uyum sağlayabilen çok neşeli papağan türlerinden biri olarak öne çıkarlar.

Konuşma yeteneklerine sahip olan ve ilgili eğitim aldığı sürece konuşabilecek olan Loriini türü papağanların da kendi için 55 farklı türü mevcuttur. Farklı renkleri ile öne çıkan Loriini papağanları genel olarak yumuşak meyveler ve çiçek meyveleri ile beslenen papağanlardan biridir.

Pionus Papağanı Özellikleri Nelerdir?

Evcil papagan turleri listesinde bir diğeri de Pionus papağanıdır. Pionus papağanlarının konuşma yetenekleri genellikle sınırlıdır. Kelime hazneleri pek geniş değildir. Bu nedenle de Pionus papağanlarının konuşma konusunda yüksek performans sergilemesini beklemek yanlış olacaktır. Pionus papağanları genel anlamda agresif olabilir ve titiz bir tutum sergiler. Bu papağanlar ayrıca aile içindeki bireylere olan bağlılığı ile de bilinmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Gaga Taşı Nasıl Yapılır?

Pionus papağanları her ne kadar agresif ve sinirli şekilde hareket ediyor olsa da bu papağanların aile içindeki kişilere karşı olan tavrı oldukça farklı olacaktır. Pionus papağanları aile içindeki bireylere karşı sıcakkanlı şekilde davranır. Onu kızdıracak bir durum olduğunda ise agresif bir hal alabilir.

Amazon Papağanı Özellikleri Nelerdir?

Papagan turleri listemizin sonuna geldik. Amazon papağanları konuşma ve şarkı söyleme üzerine oldukça yeteneklidir. Bu papağanlar eğer ilgi gösterilirse konuşma konusunda iyi performans gösterebilirler. Oldukça yüksek ses ile konuşma özelliği olan bu papağanlar evde bakıldığı zaman rahatsız edici şekilde yüksek sesli şekilde konuşabilir ve ötebilir. Öğretilen kelimeleri sıklıkla tekrarlama ve çeşitli şarkıları da tekrar tekrar söyleme davranışı gösterebilirler. Bu yönleri ile çok eğlenceli ve dost canlısı olan Amazon papağanları aile yaşamına da kolayca adapte olabilirler.

Evcil papağanınız için en iyi ürünleri online petshop mağazamızda bulabilirsiniz.

Papağanlar hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.