Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Konuşan Papağan Türleri Nelerdir?

Abone Ol 
Konuşan Papağan Türleri Nelerdir?

Her papağan türü konuşamaz. Sadece bazı papağan türlerinin konuşma kabiliyeti daha fazla gelişmiştir. Bugün sizlerle konuşan papağan türleri ile ilgili bilgiler paylaşıyor olacağız. Haydi gelin, bu sevimli dostlarımızın hangi türlerinin konuşabildiğine detaylı olarak bir bakalım.

Çok Konuşması ile Dikkat Çeken Papağanlar

Papağanlar, taklit kabiliyetleri ile dikkat çeken özel bir kuş cinsi olarak herkes tarafından uzun yıllardır bilinmektedir. Papağan türlerinden bazılarının taklit kabiliyetleri, diğerlerine göre çok daha fazla gelişmiştir.

İnsan sesini de taklit ederler, müzik sesini de, bebeklerin ağlama sesini de! Bazı papağanlar kıvrak zekalarıyla, bazılarıysa sempatiklik içeren konuşmalarıyla kendini öne çıkarmayı her zaman başarır.

Her zaman ilgi odağı olmayı başarırlar. Çünkü çok sevimlidirler. İşte karşınızda en çok konuşan papağan türleri ve sevimli dostlarımızın çeşitli türdeki özellikleri…

Amazon Papağanları

konuşan papağan türleri

Yeşil Amazon Papağanı

Amazon papağanı, kafes alanı içerisinde uzun seneler boyunca yaşam sürebilmektedir. Taklit ve konuşma mevzusunda en kabiliyetli olan kuş cinsleri arasında yer alır. Hatta taklit mevzusunda öyle iyi olurlar ki birçok kelimeyi bir arada kullanma özelliğine sahip olurlar.

Amazon papağanları bu tür özellikleri ile her daim öne çıkan sayılı papağan türlerinden biridir. Boyları hemen hemen 34 cm kadardır. Bu papağanlar tam olarak 40 sene boyunca yaşayabilmektedir. Renkleri nedeni ile birkaç farklı türü vardır. Konuşan papağan türleri arasında baş sırada yer alırlar.

Geveze Lori (Lori Papağanı)

konuşan papağan türleri

Lori Papağanları

Bu papağanlar, konuşma yetenekleri ile bilinirler. Gerçek manada kaç kelime konuştukları asla bilinemez. Lori papağanları, konuşmayı aşırı derecede kolay bir biçimde öğrenmektedir. Çıkardıkları değişik seslerle çok ilgi çekerler. Bu tür özellikleri nedeni ile geveze olarak nitelenirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evcil Papağan Bakımı Zor Mu?

Lori papağanlarının en bilinen özelliği ise bir şarkıyı baştan sona tamamen söyleyebilecek kadar zeki ve yetenekli olmalarıdır. Şarkıyı da güzel söylerler. Kulağı rahatsız eden bir ses çıkarmazlar. Herkes, onları bu yönleri ile çok sever ve beslemek ister.

Kakadu Papağanı

Konuşan papağan türleri

Beyaz Kakadu Papağanı

Bu papağanlar taklit yeteneği en iyi gelişmiş papağan çeşitlerinden biridir. Duydukları her sesi birebir taklit edebilirler. Bir kedinin aniden miyavlamasını, köpeklerin havlamalarını aynen taklit edebilirler. Bu papağanlar, bir bebeğin ağlama sesini bile aynen taklit ederek şaşırtabilirler. Çok uzun süre yaşamalarıyla da dikkat çekerler. Konuşan papağan türleri konumuza başka bir papağan ile devam ediyoruz…

Jako Papağanı

konuşan papağan türleri

Gri Jako Papağanı

Jako papağanları, evcil papağanlar içerisinde en çok sevilen türlerden biri olarak dikkat çekmektedir. Konuşmayı son derece kolay bir biçimde öğrenebilmektedirler. Ama sahiplerine alışma süreçleri biraz uzun sürebilir. Bu papağanlar genelde alışma süreci sonunda konuşmaya başlar. Çok zekidirler. Sorulara cevap verebilmeleriyle bilinirler.

Muhabbet Kuşları

konuşan papağan türleri

Yeşil Muhabbet Kuşu

Papağan familyasının en bilinen türlerinden biri olan muhabbet kuşları, 80 kelimeye kadar kelime öğrenebilmektedir. Konuşma kabiliyetleri son derece güçlüdür, ama muhabbet kuşları taklit konusunda kabiliyetli olmaz. Eğitim vermek istiyorsanız onu yalnız beslemeniz gerekir.

Sevda Papağanı (Cennet Papağanı)

konuşan papağan türleri

Sevda Papağanları

Sevda papağanları aşk kuşu adıyla da bilinmektedir. Adlarının sevda papağanı olmasının temel nedeni ise eşlerine son derece bağlı olmalarıyla yakından alakalıdır. Bu papağanlar, eşlerinin yanından asla ayrılmaz ve onlarla her zaman yakından alakadar olur.

Sevda papağanları, çift olarak beslenmelidir. Fakat bu biçimde eğitimleri zorlaşır. Tek başına beslerseniz çok kolay bir şekilde eğitirsiniz. Sahiplerine her zaman bağlı olmaktadırlar. Her zaman kendileri ile ilgilenilmesini isterler. Onunla ilgilenmezseniz stres altında hissedebilirler. Konuşan papağan türleri konumuza Ara papağanı ile devam ediyoruz…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşları Kaç Sene Yaşar?

Ara Papağanı

konuşan papağan türleri

Kırmızı Ara Papağanı

Ara papağanları, papağan familyasının en büyük türleri arasında yer almaktadır. Sayıları ise son derece azdır ve nesilleri tükenmek üzeredir. Bu papağan çeşidinin sesi genel olarak insan sesine yakın şekilde çıkar. Bu sebeple konuştukları her neyse net biçimde anlaşılır.

Bu papağanlar çok nadir bulunur. Bu nedenle haklarında aşırı derecede fazla bilgi bulunamamaktadır. Taklit yetenekleri azdır. Konuşma yetenekleri ise şaşılacak kadar güçlüdür. Nesilleri tükenmekte olduğu için son derece değerli olan bir papağan türüdür.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.