Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Papağanların İhtiyaç Duyduğu Ürünler

Abone Ol 
Papağanların İhtiyaç Duyduğu Ürünler

Papağanların ihtiyaç duyduğu ürünler, yeni bir papağan beslemeye karar verenler tarafından araştırılıyor. Popüler kuşlar arasında konumlanan papağanlar, çeşitli ihtiyaçları karşılandığı taktirde uzun ömürlü ve sağlıklı olabiliyorlar. Peki papağan ihtiyaçları neler? İşte detaylar…

Papağanların İhtiyaç Duyduğu Ürünler Nelerdir?

Papağanların İhtiyaç Duyduğu Ürünler

Sevimli kuşlar arasında dikkat çeken papağanlar, pek çok kişinin favori evcil hayvanı olur. Papağan ihtiyaçları karşılandığı zaman bu hayvanların ömür süresi artış gösterir. Papağanların ihtiyaç duyduğu ürünler:

Papağan Yemi

Papağanınızın sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam sürmesi adına ona kaliteli yemler sunmanız çok önemlidir. Papağan, vitaminler, mineraller ve lif açısından zengin olan yemler tüketmelidir. Ayrıca papağanın yediği yemler, kaliteli markaların ürünleri olmalıdır. Papağana elbette sebze ve meyveler de sunabilirsiniz. Fakat temel beslenmesi her daim özel yemler içermelidir.

Papağan Kafesi

Papağana özel bir yaşam alanı yaratmalısınız. Bunun için öncelikle papağan kafesi satın almanız gerekir. Dayanıklı ve papağan için yeterli büyüklükte bir kafese yatırım yapmanız tavsiye edilir. Papağanlar özgürce hareket edebilecekleri bir kafeste yaşamak isterler. Bundan dolayı kafes seçiminde dikkatli olmalısınız. Kaliteli ve güvenli bir kafes seçmeniz gerekiyor.

Papağan Oyuncakları

Papağanların kafes içinde eğlenceli zamanlar geçirmesi önemlidir. Siz evde yokken papağanın sıkılması, onun stres yaşamasına neden olabilir. Stres problemi olan papağanların genel sağlık durumu da bundan olumsuz etkilenir. Bu yüzden papağanların ihtiyaç duyduğu ürünler listesinde papağan oyuncakları da mevcut.

Papağan Yemliği ve Suluğu

Papağanın sağlıklı bir şekilde beslenmesi için bazı ekipmanların satın alınması şarttır. Bunlar arasında kuş yemlik ve suluk da var. Papağanın yemlerini, sebze ve meyvelerini yemlik bölümünde muhafaza etmelisiniz. Suyunu da aynı şekilde sulukta tutmalısınız. Papağan acıktıkça ya da susadıkça, yemlik ve suluk alanına yönelerek, ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Düzenli olarak bu ekipmanları kontrol etmeli, rutin temizliğini gerçekleştirmelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dişi Muhabbet Kuşu Özellikleri Nelerdir?

Papağan Krakeri

Papağanın beslenmesinde çeşitlilik yaratmak amacı ile ona papağan krakeri verebilirsiniz. Bu sayede papağan, lezzetli krakeri tüketecek ve mutlu olacaktır. Oyunlar ve eğitim esnasında da papağan krakerlerinden yararlanabilirsiniz.

Gaga Taşı

Papağanların ihtiyaç duyduğu ürünler arasında bir diğeri de gaga taşı olur. Bu ürün ile papağanın gaga sağlığı desteklenir.

Kuş Kumu

Papağanın sindirim sistemini destekleyen ürünlerden kuş kumu, kafes içinden muhakkak yer almalıdır. Kuş kumu, papağanın genel sağlığı için de iyi bir ürün olarak dikkat çeker.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.