Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kakadu Papağanı Kökeni, Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Kakadu Papağanı Kökeni, Özellikleri ve Bakımı

Dünyada 21 tür kakadu papağanı var. En yaygın türler arasında Moluccan, Goffin, küçük kakadu ve büyük kakadu yer alır. Kakadu ırkı öncelikle iki alt aileye ayrılır. Bunlar; beyaz kakadular ve koyu kakadular. Kakadu ailesinin en küçük üyesi olan papağanlar gibi, her iki kategoriye de uymayan birkaç tür vardır. Şimdi, kakadu papağan özellikleri hakkında bilinmesi gerekenleri açıklayalım.

Kakadu Papağanı Kökeni

Tüm kakadu türleri Avustralya’da ve Malezya, Filipinler, Wallacea’dan Yeni Gine’ye kadar doğu Endonezya adaları ve Solomon Adaları da dahil olmak üzere Okyanusya çevresindeki adalara özgüdür. Kakadular, bu bölgelerdeki ormanlarda yaşarlar. Galah ve sultan papağanı gibi en yaygın türler, bol çim tohumlarının bulunduğu açık arazileri tercih eder.

Kakadu Papağanı Mizacı

Kakadular canlı, sevgi dolu kuşlardır. Oldukça sevimli kakadular, sahipleriyle çok yakın bağlar kurarlar. Bununla birlikte, sosyallikleri ve şefkat ihtiyaçları, sahiplerinden çok fazla ilgi bekledikleri anlamına gelir. Sevgiden yoksun olan kakadular depresyona girecek veya nevrotik davranışlar sergileyecektir. Zeki, oyuncu, yaramaz ve son derece gürültülü olabilirler. Biraz heyecanlıdırlar ve bazen küçük çocuklarla pek iyi anlaşamayabilirler.

Kakadu Papağanı Konuşma Yeteneği

Kakadular, konuşma söz konusu olduğunda diğer papağanlar kadar üretken değildir. Ancak iyi konuşma yeteneklerine sahiptirler. Kakadular, kelimeler dahil hemen hemen her sesi taklit edebilir. Kuşunuzun kelime dağarcığının boyutu tamamen sizin çabalarınıza bağlıdır.

Bir kakadunun konuşma yeteneği, türüne ve ne kadar eğitim aldığına bağlıdır. Bazı kakaduların öğrendikleri kelimeleri çığlık atabileceğini unutmayın. Bu eğilim rahatsız edici olabilir, komşularla ve ziyaretçilerle sorunlara neden olabilir.

Kakadu Papağanı

Kakadu Papağanı Renkleri

Tüyleri, diğer papanlar kadar canlı renkte olmayabilir. Kakadular genellikle siyah, gri veya beyazdır. Çoğu türün tepesinde ya da kuyruğunda daha küçük sarı, pembe ve kırmızı lekeler bulunur. Bazı türlerin gözlerinin etrafında canlı renkli bir halka vardır. Erkeklerin ve dişilerin tüyleri, çoğu türde benzerdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuşlar Pirinç Yiyebilir Mi?

Kakadu Papağanı Bakımı

Kakadular, ferforje veya paslanmaz çelikten yapılmış güçlü bir kafese ihtiyaç duyar. Yatay çubuk teller, kakadunun kafesin kenarlarına tırmanarak egzersiz yapmasını sağlar. Bu papağanlar geceleri en az 10 ila 12 saat kesintisiz uykuya ihtiyaç duyan günlük kuşlardır.

Vahşi doğada, genellikle gün ısındığında sabahları aktif hale gelirler. Evcil kakadular ise güneşle birlikte uyanma zamanının geldiğini size bildirir. Kakadular, özel pudra tüylerinden tüy tozu üretir. Bu ince toz, temizlemede kullanılır. Bu, kakadu sahiplerinin evlerine yayılan ve hayvan alerjisi olanları etkileyebilen ince bir toz gibidir. Toz seviyesini kontrol altında tutmak için kuşunuzu haftada bir yıkamalısınız.

Kakadu Papağanı Yaygın Sağlık Sorunları

Kakadular ihtiyaç duydukları ilgiden yoksunlarsa, tüy yolma ve kendini yaralama gibi nevrotik davranışlara eğilimlidir. Kakaduları etkileyebilecek diğer yaygın hastalıklar arasında, bağışıklık sistemine saldıran viral hastalıklar, obezite ve tüy yolma problemi yer alır.

Kakadu Papağanı Beslenme İhtiyacı

Evcil kakadular kaliteli bir kuş peleti bazlı diyetle birlikte çeşitli taze yiyeceklere ihtiyaç duyar. Peletler menünün yüzde 50’sine kadar çıkarken, geri kalanını taze sebzeler, meyveler ve tahıllar oluşturmalıdır. Çeşitli türlerdeki ve farklı büyüklükteki kuşların, ayrı yiyecek ihtiyaçları vardır.

Kuşunuzu ne kadar beslemeniz gerektiğini ölçmenin en iyi yolu, ne kadar yediğini ve attığını izlemektir. Kakadular, yiyecekleriyle oynamayı ve yiyeceklerini fırlatmayı ve her şeyi çiğnemeyi sevme eğilimindedir. Kakadu papağanınıza yem arıyorsanız; en iyilerini keşfetmek için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.