Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kakadu Papağanı Hakkında Önemli Bilgiler

Abone Ol 
Kakadu Papağanı Hakkında Önemli Bilgiler

Bugünkü yazımızda kakadu papağanı hakkında birçok bilgiyi sizlerle paylaşıyor olacağız. Günümüzde kuş bakan kişilerin sayısı günden güne artış gösteriyor. Evde beslenen kuş çeşitlerinden biri olan papağan ailesi de herkesin gönlünde taht kurmuş durumdadır.

Kakadu Papağanı Kökeni

Bu papağanlar, insanlara karşı son derece dost canlısı bir tutum izler. Bu cana yakın olma durumları nedeniyle en fazla tercih edilen papağan çeşitleri içerisinde yer alırlar. Kakadu papağanlarının kökenleri ise Pasifik Adalarının güney kısımları ve Avustralya’ya dayanıyor. Kendi aralarında 17 farklı türleri vardır.

En bilinen türleri ise sultan papağanı adı ile bilinen kuşlardır. Bu papağanların karakter özelliklerini incelediğimizde birbirlerine çok yakın özelliklere sahip olduklarını görürüz. Onlara ait olan bu fonksiyonları bilirseniz, sahiplendiğiniz zaman daha az zorluk yaşamış olursunuz.

Kakadu Papağanı Özellikleri

kakudu

Sarı Beyaz Kakudu Papağanı

Bu papağanların konuşma seviyeleri diğerlerine göre daha sınırlı bir yapıda olmaktadır. Ama ona yeterli alakayı gösterirseniz on beş ila yirmi arasında bir sayıda kelime öğrenebilir. Bu kuşların türlerine göre yaşam süreleri de yirmi beş ile elli sene arasında değişiklik göstermektedir.

Bu nedenle sahiplenmek istediğiniz kakadu papağanının türünü öğrenmelisiniz. Bunun sonucunda da yaşam süresini öğrenmiş olacaksınız. Sahiplendiğinizde yirmi beş senenin bile çok uzun bir zaman dilimi olduğunun farkına vararak sahiplenmenizi tavsiye ederiz.

Kakadu Papağanı Kafesi Nasıldır?

Bu papağanlar birçok kuş türünde olduğu gibi sevecen ve sosyal tavırlar sergilerler. Oyuncudurlar, onunla saatlerce oynayın yine de sizden bıkmazlar. Bulundukları alana neşe verdiklerinden ötürü, en fazla tercih edilen papağan çeşitlerinden olmayı hak etmişlerdir.

Bu papağanların kafesi ise büyük olmalıdır. Papağan oyuncakları eklemeyi de unutmamalısınız. Kafesi bomboş bırakırsanız evcil hayvanınız zamanla sıkılmaya başlar. Hatta öyle ki, strese girerek depresyon geçirebilirler. Bunun gerçekleşmesini istemezsiniz diye umut ediyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hint Bülbülü Bakımı Nasıl Olmalı?

Meraklıdırlar. Özgürlüklerine çok düşkün olurlar. Kakadu papağanları bu nedenle kafes dışında olmaya çok eğilimlidirler. Bu nedenle papağan kafesinde değil, daha çok sizinle beraber evde serbestçe dolaşmayı dileyeceklerdir. Bunu bilmeniz gerekir.

Kakadu Papağanı Renkleri ile İlgili Bilgiler

Bu papağan türünün en bilinen özelliği kemirme huyudur. Kafesten çıkardığınız anda bu davranışı göstermeye başlarlar. Bunu kontrol altına almanızda fayda olacaktır diyebiliriz. Evcil dostunuzun evdeki eşyalara kemirerek hasar vermemesi için papağan oyuncakları satın almalısınız.

Bu hayvanlar sahiplerini çok severler ve sahiplerine çok sadıktırlar. Hatta bu aşırı derecede ortadadır. Sahiplerini kıskanarak diğer kişilere saldırabilirler. Bu nedenle kalabalık bir aileniz varsa papağana herkesin eşit biçimde ilgi duyması gerekir. Ancak bu şekilde sorun çıkmayacak demektir.

Kakadu papağanları genel olarak beyaz renktedir. Ama pembe, siyah ve sarı gibi renklerde de bu papağanlara rastlanabilir. Bu papağan çeşidinin en belirgin fonksiyonu ise başının üzerinde yer alan tepe tüyleri olmaktadır. Bu kalkık türdeki tüyler hepsinde bulunmaktadır. Beslenmeleri de diğer papağanlarla aynı gibidir.

Doğal ortamda orman meyvelerini ve tohum türlerini tüketmeye bayılırlar. Bunun yanı sıra bu papağanların doğal ortamdaki besinlerle beraber toprak ve kum tükettikleri de söylenenler arasında yerini her zaman için almaktadır. Hazmı kolay hale getiren bu davranışları, evde pek gerçekleşemez. Buna karşın kafeslerine mürekkep balığı kemiği asarsanız bu gereksinimlerini giderme şansı elde etmiş olurlar diyebiliriz.

Kakadu Papağanı Sesi Nasıldır?

Kakadu papağanı, diğer papağanlarda olduğu gibi yüz elli desibele dek ses çıkarabilen canlılar olarak karşımıza çıkarlar. Bu nedenle yüksek seviyedeki seslere karşı hassassanız bu canlıyı sahiplenmenizi önermiyoruz.

Bu güzel canlıların duygusal yöndeki zekaları iki ya da üç yaşında olan bir çocukla aynı seviyede olmaktadır. Bu nedenlere onlara vereceğiniz ilgi ve sevgi, sağlıkları bakımından mühim bir mesele olarak görülmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Gloster Kanaryası Hakkında Bilgiler
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.