Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kış Aylarında Kuş Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Abone Ol 
Kış Aylarında Kuş Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kış aylarında kuş bakımı büyük dikkat ve özveri gerektirir. Soğuk dönemlerde kuşunuzun hasta olmaması ve refah içinde yaşaması için bazı detaylara dikkat etmenizde fayda var. Kış mevsiminde kuş bakımı nasıl olmalıdır açıkladık.

Kış Aylarında Kuş Kafesi Yeri

Kış Aylarında Kuş Bakımı

Kış aylarında kuş bakımı söz konusu olduğunda en önemli hususlardan biri, kuş kafesi yeridir. Yapmanız gereken ilk şey kuş kafesini cereyandan korumak ve mümkünse kapı ve pencerelerden uzak bir yere almaktır. Böylece kuşunuzun soğuk havaya maruz kalmasını önlemiş olursunuz.

Kuş dostlarımız sıcaklık değişikliklerine karşı çok hassas canlılardır. Bu aylarda sağlıklarının korunması için kuş kafesi konumuna özellikle dikkat edilmelidir. Kuşunuz üşüdüyse, hareketlerinde yavaşlama ve tüylerinde kabarma olduğunu görebilirsiniz. Bunlar, kuşun vücut ısınını korumak için verdiği normal tepkilerdir. Böyle bir durumda kuşunuzun kafesini sıcak bir alana götürmelisiniz.

Geceleri sıcaklığın düştüğünü de hesaba katmalısınız. Bundan dolayı kuş kafesini battaniye gibi bir örtü ile örmeniz doğru bir uygulama olacaktır.

Kış Aylarında Kuşlar İçin Sıcaklık

Kış aylarında kuş bakımı sırasında iç mekanın uygun sıcaklıkta olmasına özen göstermelisiniz. Evcil kuşlar soğuğa karşı hassasiyet geliştirebilir. Bu, kuş kafesini kalorifer peteğinin yanına koymanız gerektiği anlamına gelmez. Aslında kuş kafesini direkt olarak sıcaklık kaynağının yakınına koymak, kuşun sağlığını riske atabilir. Sevimli dostunuzu bir soba, kalorifer peteği veya şöminenin yanına götürmemelisiniz. Ayrıca, kuşlar için ideal ortam sıcaklığı 20 santigrat derecedir.

Aşırı ortam sıcaklığı, kuşların mukoza zarlarını kurutabilir. Örneğin, nem eksikliği sonucunda kuşlarda çeşitli sağlık problemleri ortaya çıkabilir. Bu nedenle ortamın aşırı sıcak olmadığından ve nem düzeyinin uygun olduğundan emin olmalısınız. Bir ısıtma kaynağı kullanıyorsanız; iç mekanda hava nemlendirici tercih edebilir veya ısıtıcının yakınına bir kase su koyabilirsiniz. Böylece kuşlarınız için sağlıklı bir atmosfer yaratmış olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kanarya Bakımı Nasıl Olmalı?

Kış Aylarında Kuşların Su İhtiyacı

Kuşlar kış mevsiminde susuz kalma eğilimindedir. Bunu önlemek için kuş suluğu düzenli olarak kontrol edilmeli ve kuşa temiz, yeterli miktarda su verilmelidir. Suyu her gün değiştirmeyi ihmal etmemeli ve belirli aralıklarla suyun bitip bitmediğini kontrol etmelisiniz.

Kış Aylarında Kuşlarda Beslenme Gereksinimi

Kış aylarında kuş bakımı, beslenme konusunda da büyük bir dikkat gerektirir. Kuşun hastalanmaması için kuş vitaminleri ve besleyici kuş yemleri evcil hayvana sunulmalıdır. Bunlara ek olarak kuşlara sebze ve meyve gibi besinler, kuş atıştırmalıkları da muhakkak verilmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.