Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kuşlar İçin Güvenli Sebzeler

Abone Ol 
Kuşlar İçin Güvenli Sebzeler

Kuşlar için güvenli sebzeler, sevimli kuşunuzun sağlıklı kalmasına ve kendini mutlu hissetmesine olanak tanır. Çoğu insanın bildiği gibi bol sebze tüketimi sağlık açısından çok önemli. Aynı şey kuşlar için de geçerli. Taze sebzeler de kuşların beslenme düzeninde muhakkak yer almalıdır. Peki, kuşların yiyebileceği sebzeler hangileridir?

Kuşlar İçin Güvenli Sebzeler Hangileri?

Kuşlar İçin Güvenli Sebzeler

Kuş dostunuza sunabileceğiniz güvenli sebzeler şu şekilde sıralanabilir:

Brokoli

Pek çok kuş sahibinin fark etmediği şey brokolinin evcil kuşlar için lezzetli bir ikramdan daha fazlası olduğudur. Brokoli, kuşunuza çok çeşitli besin bileşenleri sunar.

Doğadaki kuşlar güneşte çok fazla zaman geçirdikleri için D vitaminini kendileri üretebilirler. Fakat evcil kuşlar bu imkana sahip olmadığı için besinler yoluyla D vitamini almalılar. Bunu sağlamanın en kolay yollarından biri de kuşa brokoli sunmaktır. Kuşların temel beslenmesi kuş yemi olmalıdır. Ancak brokoli gibi bazı önemli sebzeler de kuşların beslenmesini zenginleştirmelidir.

Havuç

Havuç, birçok evcil kuşun favorisi olan, vitamin açısından zengin başka bir popüler sebze. Yüksek oranda beta-karoten barındıran bu sebze, bütün kuş türleri için çok uygundur. Kuşlar için güvenli sebzeler arasında yer alır.

Ispanak

Ispanak, lahana ve marul gibi yeşil yapraklı sebzeler, kuşlar için harika bir katkıdır. Kuşların çoğu ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeleri çok sever. Kuşunuza kuş krakerleri haricinde ıspanak ve benzeri yeşil yapraklı yiyecekler de verebilirsiniz. Bu tarz besinler kuşların vitamin ve mineral yönünden eksik kalmasını önler.

Bezelye

Tüylü arkadaşınızın denemesi gereken bir diğer eğlenceli ve lezzetli sebze bezelyedir. Çoğu kuşun keyif aldığı bir sebze türüdür. Kuşunuza güvenle sunabileceğiniz bir sebze arıyorsanız; bezelye de en iyi seçimlerden.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kakadu Papağanı Hakkında Önemli Bilgiler

Tatlı Biber

Çoğu kuş cinsi tatlı biberi sever. Özellikle C vitamini yönünden yoğun olan yeşil tatlı biberler kuşunuz için iyi bir tercih olacaktır.

Fasulye

Kuşlar için güvenli sebzeler listesinde fasulye de yer alıyor. Yeşil fasulye, kuşlara sunulabilen lezzetli ve faydalı bir seçenektir. Herhangi bir kuşun beslenme düzenine dahil edilebilen fasulyeler, kuşların sağlığını optimal anlamda destekleyen gıda çeşitleri arasında bulunmaktadır. Fasulyeyi çok küçük parçalara ayırarak kuşunuza verebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.