Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Hint Kanaryası Özellikleri, Bakımı ve Beslenme 

Abone Ol 
Hint Kanaryası Özellikleri, Bakımı ve Beslenme 

Hint kanaryası özellikleri neler? Hint kanaryaları ispinoz ailesine dahil olan bir kuş çeşididir. Bu kuş türünün evde beslenmesi oldukça kolaydır ve bu sebeple evcil hayvan olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Bu kuşlar boyut olarak da küçük oldukları için evde rahatlıkla beslenebilir. Hint kanaryalarının ötüşleri çok güzeldir ve cana yakın, hareketli sevimli kuşlardandır. Asıl anavatanı Avusturalya olan bu kanaryaların çeşitleri zaman içerisinde artmıştır. Eğer evinizde Hint kanaryası beslemek istiyorsanız onların genel özellikleri, beslenmesi ve bakımı hakkında doğru bilgiye sahip olmak çok önemlidir. Şimdi bu kuş türünü biraz daha yakından tanıyalım.

Hint Kanaryası Özellikleri

Hint kanaryalarının en belirgin özellikleri harika ötüşleri ve hareketli karakterleridir. Bu kuşlar evde yaşamaya çok uygundur fakat bu noktada dikkat edilmesi gereken şey onları tek başına bırakmamaktır. Bu kuşlar çift olarak yaşarlar ve eğer Hint kanaryası beslemek istiyorsanız kesinlikle çift olarak edinmeniz gerekmektedir. Üreme açısından da içgüdüsel olarak hareket ettikleri için herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Üremelerinin içgüdüsel olarak gerçekleşmesi onların yumurtalama, kuluçkaya yatma, yavrularını sahiplenme süreçlerini çok yakından deneyimlemenizi sağlayacaktır.

Hint kanaryalarının ömrü birçok kuş türünden daha azdır. Onlar en uygun koşullarda bakıldığında bile ortalama olarak 4-5 sene yaşamaktadırlar. Bu kuş türü boyut olarak da küçüktür. Onların boyları ortalama olarak 10-12 santimetre uzunluğunda ve ağırlıkları ortalama 12 gram civarındadır.

Hint bülbüllerinin cinsiyet ayrımı görünüşlerinden kolayca yapılabilir. Bu kuş türünün erkeklerinin yanaklarında farklı bir renkte benek bulunur ve gagaları kızıl tonlardadır. Dişi olanların yanaklarında benekleri bulunmaz ve gagaları da turuncu tonlarında olur.  Bu kuşların göz renkleri kırmızı, ayakları ise sarı ve turuncu renklerindedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kanarya Gloster Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Hint Kanaryası Bakımı

Hint kanaryası özellikleri hakkında bilgi verdikten sonra bu sevimli kuşların bakımından bahsedelim. Hint kanaryalarının evde bakımlarının son derece kolay olduğunu söyleyebiliriz. Bunun nedenlerinden biri de çok fazla ilgiye ihtiyaç duymuyor olmasıdır. Onlar için ekstra ilgi göstermenize ve onlarla çok fazla vakit geçirmenize gerek yoktur. Evde uzun süre olmadığınız zamanlarda arka planda açık olan bir televizyon ya da radyo sesi onlar için yeterli olur. Evde olduğunuz zamanlarda da onlar ile muhabbet etmeniz mutlu olmaları için yeterlidir.

Hint kanaryasının bakımını kolaylaştıran bir diğer unsur ise yaşam alanı olarak çok geniş kafeslere ihtiyaç duymamalarıdır. Onlar küçük boyutları sebebiyle yine boyutlarına oranla orta boy bir kafeste rahatlıkla yaşayabilmektedirler. Kanaryalar için üretilen kanarya kafesi ile kuşunuza ideal yaşam alanı sağlayabilirsiniz.

Hint Kanaryası Özellikleri

Hint kanaryası özellikleri hakkında bir başka önemli husus daha var. Bu kuşlara bakarken onların ele alınmayı sevmediklerini bilmeniz önemlidir. Onları elde durmaya alıştırmanız biraz zor olabilir. Onları zorla elinize almaya çalıştığınızda strese girebilirler ve bu hoşlarına gitmez. Hint kanaryalarını elinize almak için zorlamamalısınız.  Bu kuşlar üreme konusunda çok enerjiktirler ve çoğu zaman üremelerine engel olmak zordur. Bu durum dişi olanın yumurtlamaktan yorgun düşmesine ve hastalanmasına yol açabileceği için onlara muhakkak üreme molası verdirmeniz gerekir. Ayrıca kuşlarınızın sağlıklı kalması adına kuş sağlık ve bakım ürünleri tedarik etmeniz şarttır.

Hint kanaryalarına bakarken kafeslerinin en sakin ve güvenli yerde durduğundan da emin olmanız gerekir. Kafesleri direkt olarak güneş ışığını almayan, ısıtma veya soğutma araçlarına birebir maruz kalmayan bir noktada bulunmalıdır. Kuşlarınızın mutlu ve eğlenceli vakit geçirmesi için onlara kuş oyuncakları sunmayı da ihmal etmemeniz gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sevda Papağanı (Sultan Papağanı) Hakkında Bilgiler

Hint Kanaryası Beslenmesi

Her canlının beslenmesi onun sağlığı için hayati önem taşımaktadır. Hint kanaryalarına bakarken de sağlıklı beslendiklerinden emin olmak gerekir. Bu kuşları onlar için özel üretilmiş olan yemlerle beslemeniz gerekmektedir. Sevimli kuşunuza kanarya yemi verebilirsiniz. Hint kanaryalarının kafeslerinde her zaman yem bulunmasına özen göstermelisiniz.

Eğer kuşunuzun kilo aldığını fark ediyorsanız onların yemini azaltmamalı, egzersizini arttırmasını sağlamalısınız. Bu kuşlar için üretilmiş olan özel yemlerin dışında ara sıra onlara dal darı verebilirsiniz. Bunu her zaman yapmamanız önemlidir çünkü Hint bülbülleri dal darı yemekten çok hoşlanırlar ve eğer bunu yemeye alışırlarsa kendi yemlerini yemeyebilirler.

Yine bu kuşlar çeşitli meyve ve sebzelerden de hoşlanırlar. Onlara küçük porsiyonlarda yeşillik, ıspanak ve bunun gibi bazı sebze-meyveleri verebilirsiniz. Onların kafeslerinde mutlaka mürekkep balığı kemiği de bulundurmalısınız. Bu kemik onların kalsiyum ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Yumurta kabuğu da onlar için oldukça faydalı bir kalsiyum kaynağıdır. Yalnız onlara yumurta kabuğu vermeden önce mikrodalgaya atıp bakterilerden arındırdığınıza emin olmanız gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.