Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Hint Bülbülleri Hakkında Temel Bilgiler

14.11.2021
1.749
Abone Ol 
Hint Bülbülleri Hakkında Temel Bilgiler

Hint bülbülü denildiğinde aklınızda bir şey canlanmıyor mu? Aslında Hint bülbülleri diğer bir adıyla Zebra İspinozu olarak da bilinmektedir. Bu kuş türleri çeşitli renkleri, hareketlilikleri ve canlılıklarıyla dikkat çekmektedir. Bunların yanında ötüşleri de oldukça güzeldir. Bu kuşların asıl yaşam alanları Avusturalya taraflarıdır. Birden fazla çeşide sahip olan bu bülbül türü boyut olarak miniktir. Bu kuşlara Zebra denmesinin sebebi ise sırtlarından kuyruklarına kadar olan siyah beyaz desenleridir. Şimdi gelin birlikte Hint bülbülü hakkında ayrıntılı birkaç bilgi edinelim.

Hint Bülbülleri Özellikleri Nelerdir?

Hint bülbülleri

Hint bülbüllerinin minik ve sevimli bir bülbül çeşidi olduğundan bahsetmiştik. Bu bülbüller göz altlarında siyah desenlere sahiptirler ve gözleri kırmızı renktedir. Sırtından başlayarak kuyruğuna kadar uzanan siyah beyaz desenlerle dikkat çekerler.

Ayakları sarı veya turuncu gibi renklerde olabilmektedir. Boy olarak ortalama 10 santimetre ve ağırlıkları da boyutlarına oranla yaklaşık olarak 12 gram olabilmektedir. Cinsiyetini anlamak oldukça kolaydır. Bu türlerin tüyleri gri ise dişi, kahverengi, turuncu, beyaz, siyah tüyleri varsa da erkektir. Bu bilgiye ek olarak erkek Hint bülbüllerinin yanaklarında farklı renklerde desenler bulunmaktadır. Erkek Hint bülbülü gagası kızılken, dişilerin gagaları turuncu olmaktadır.

Bir Hint bülbülü yavrusunun cinsiyeti doğduktan yaklaşık olarak 3 ay sonra anlaşılabilmektedir. Hint bülbülleri sosyallikleriyle dikkat çekerler ve yalnız yaşamaktan hoşlanmazlar. Onların geniş bir kanarya kafesi içinde kanaryalarla birlikte yaşamalarında hiçbir sakınca yoktur. Hint bülbüllerinin bakımı ve beslenmesi çok kolay olduğundan rahatça bakılabilecek bir kuş türüdür. Hızlı ve kolay bir şekilde üreyebilir. Bu minik bülbül çeşidi oldukça hareketli ve aynı zamanda narindir. Kuş oyuncakları ile oynamaktan çok hoşlanır.

Hint Bülbülleri Nasıl Beslenir?

Hint bülbülleri

Hint bülbüllerini beslemek oldukça kolaydır. Bu bülbüller minik tohumları olan yemlerle rahatlıkla beslenebilir. Klasik kuş yemleri ile Hint bülbülünü besleyebilirsiniz. Aynı zaman muhabbet kuşlarının beslendiği yemlerden yemeleri de hiçbir sorun teşkil etmeyecektir. Bu noktada önemli olan konu besin değeri olduğundan, muhabbet kuşu yemi ile Hint bülbülü yemi arasında da bir besin değeri farkı bulunmadığından rahatlıkla bu yemle beslenebilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuş Hastalıkları ve Tedavileri

Buna ek olarak kanarya yemi ile beslenmesinin de hiçbir sakıncası yoktur. Hint bülbülleri bu yemlerin dışında darı ve Nijer tohumu yemekten çok hoşlanmaktadırlar. Aynı zamanda Hint bülbülünüzün kafesine kalamar kemiği koymak da onun yeterli vitamin ve minerali edinmesini sağlayacaktır. Bu kuşların kalsiyum açıklarını da mürekkep balığı kemiği ile karşılamasını sağlayabilirsiniz.

Bu besinlerle alması gereken tüm vitamin, mineral gibi besin değerlerini kolaylıkla karşılamasını sağlamak mümkündür. Kuşunuzun kafesinde temiz su bulundurmayı da kesinlikle atlamamalısınız. Ayrıca kuş vitamin ve ek besin ürünleri ile Hint bülbülünün sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz.

Hint Bülbülleri Nasıl Bakılır?

Hint bülbülleri

En az beslenmesi kadar bakımı da kolay olan bu kuşlar aslında ilk kez kuş sahiplenecek olanlar için ideal bir kuş çeşididir. Hint bülbülleri hareketli ve sosyal oldukları kadar narin ve korkaktırlar. Bu sebeple kafesleri muhakkak güvende olacakları ve onları korkutacak herhangi bir dış etkinin olmadığı bir yerde durmalıdır.

Çok soğuk veya çok sıcak alanlarda strese girip hasta olabileceklerinden klima, soba, kalorifer gibi nesnelerin yakınına koyulmamalıdır. Bu bülbüller sessizliği ve yalnız kalmayı da sevmezler bu yüzden tek başlarına sahiplenilmesi tavsiye edilmez. En iyi kuş kafesi modelleri için TIKLAYINIZ!

Hint Bülbülleri Kaç Yıl Yaşar?

Hint bülbülleri

Bu kuş türünün yaşam süresi bakımı ve beslenmesiyle doğru orantılıdır. Hint bülbülleri kendi doğal alanlarında yaklaşık olarak 3 yıl yaşayabilirken, evcil bir hayvan olarak kafeste gerektiği gibi bakıldığında yedi ila on yıl kadar yaşayabilmektedirler. Bu noktada önemli olan onlar için evde uygun bir ortamın hazırlanması ve kaliteli, besin değeri yüksek yem ve yiyeceklerle beslenmesidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.