Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Çocuklar İçin En İyi Evcil Kuşlar Hangileri?

Abone Ol 
Çocuklar İçin En İyi Evcil Kuşlar Hangileri?

Çocuklar için en iyi evcil kuşlar, kuş sahiplenmek isteyen çocuklu aileler tarafından merak ediliyor. Çocuğunuz sizden bir kuş istediyse, öncelikle kuşun bakım gereksinimleri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Kuşunuzun sosyal, beslenme ve bakım ihtiyaçlarını karşılayabilmeniz çok önemli. Çocuklarla uyum içinde yaşayan kuş cinslerini sıraladık.

Çocuklar İçin En İyi Evcil Kuşlar

Çocuklar İçin En İyi Evcil Kuşlar

Aileler için en uygun olan kuş cinslerini şu şekilde sıralayabiliriz:

1. Hint Bülbülü

Hint bülbülleri minimum etkileşim gerektiren canlılardır. Bakımları da oldukça kolaydır ve bu nedenle çocuklar için en iyi evcil kuşlar arasında yer alır. Küçük çocuklar özellikle bu tarz kuşları sevme eğilimindedir. Çünkü Hint bülbüllerini izlemesi çok eğlencelidir. Yumuşak sesleri ve uyumlulukları ile bilinen Hint bülbülleri, çocukları sakinleştiren sesler çıkarmalarıyla da dikkat çekerler.

2. Güvercin

Sevimli ve nazik kuş cinslerinden olan güvercinler, yumuşak gagaları ile nadiren ısırma davranışı gösterirler. Bu yüzden çocuklar için harika bir seçimdir. Sakin ve sosyal olmalarıyla bilinen güvercinler, insanlarla bağ kurmayı çok severler. Güvercinler her ne kadar kafes yaşamını sevseler de kafes dışı zaman geçirmeye de gereksinim duyarlar. Gün içinde belirli bir süre uçuş deneyimi elde etmeleri çok önemlidir.

3. Muhabbet Kuşu

Çocuklar için en iyi evcil kuşlar söz konusu olduğunda bu listede muhabbet kuşları da yer alır. Renkli görünümleri ve zeki olmalarıyla bilinen muhabbet kuşları, yoğun bakım gerektirmeyen ve eğitime hemen yanıt veren kuşlardır. Bu canlılar oldukça sessizdir ve çocuklarla arası çok iyidir. Konuşma kabiliyeti nedeniyle çocukların ilgisini çeken kuş ırklarından biridir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  5 Maddede En Renkli Papağan Türleri

Muhabbet kuşları iyi bakıldığı taktirde çok uzun seneler boyunca yaşayabilir. Bu sebeple kaliteli muhabbet kuşu yemleri tüketmeleri ve geniş bir muhabbet kuşu kafesi içinde yaşamaları önem arz eder.

4. Sultan Papağanı

Sultan papağanları Hint bülbüllerinden ve muhabbet kuşlarından daha büyüktür, ancak yine de çocuklar için en iyi evcil kuşlar arasındadır. Çünkü bu kuşlar konuşmayı, ıslık çalmayı ve çeşitli oyunlar oynamayı çok severler. Bu yüzden kuş oyuncakları tam da sultan papağanlarına göredir.

Sultan papağanları, onlarla etkileşime zaman ayırabilen çocuklarla çok iyi geçinirler. Bu sevimli kuşların sağlıklı ve uzun seneler yaşamaları için kaliteli papağan yemleri ile beslenmeleri çok önemlidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.