Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Konuşan Papağan Cinsileri ve Özellikleri Hangileridir?

Abone Ol 
Konuşan Papağan Cinsileri ve Özellikleri Hangileridir?

Bugünkü yazımızda konuşan papağan cinsi hakkında bilgiler veriyor olacağız. Papağanlar herkesin sonsuz sevdiği hayvanlardır. Harika hareketler sergilerler ve çok tatlıdırlar. Papağanlar hemen hemen 3000 sene kadardır evcil hayvan olarak bakılmaktadır. İlgi çekici bir karakterleri vardır. Bu nedenle herkes onları sever.

Dünya genelinde en çok beslenen papağanlar hangileridir biliyor musunuz? Peki konuşabilen papağan çeşitlerine dair bir tahmininiz var mı? O halde bu yazıyı okumaya devam edin. Birbirinden sempatik papağanları bu yazıyla beraber daha da yakından tanıyacaksınız…

Sultan Papağanı Hakkında Bilgiler

Konuşan Papağan Cinsi

Sultan Papağanı

Bu papağan çeşidi, papağanlar içerisinde en çok beslenendir. Kakadugillerin en önemli üyelerinden biridir. Dünya genelinde çok fazla bilinen bir papağan türü olduğunu ifade edebiliriz. Bakımını yapmak da çok kolaydır. Konuşan papağan cinsi denildiği an akla sultan papağanları gelir. Islık çalmaya bayılır.

Köpekler ve kediler gibi her zaman sahibinin peşinden gider. Avustralya ise anavatanıdır. 35 sene kadar ömür sürerler. Bu tabii uzun bir süre olmaktadır. Sultan papağanları her zaman kendini sevdiren hayvanlar olmuştur. İşte diğer papağan türleri…

Aşk Kuşu Hakkında Bilgiler

Konuşan papağan cinsi

Aşk Kuşu

Aşk kuşunun diğer adı cennet papağanıdır. Afrika ve Madagaskar taraflarına özgü olan bir papağan çeşididir. Boyutu ise küçüktür. 15 cm kadar uzundur. Ağırlıkları 50 gr üzerinde değildir. İlk defa papağan sahiplenecek biri iseniz bu kuşlardan sahiplenebilirsiniz. Konuşma yeteneği fazla gelişmemiştir ama sevimli bir kuştur.

Parrotlet Hakkında Bilgiler

Konuşan papağan cinsi

Mavi Renkli Parrotlet

Papağan türleri dendiği an akla bu papağan gelir. Bu papağanlar aşırı derecede ufaktır. Ufak Amazon ve Parrotlet papağan türü aynı boyutlardadır. Amazonların tam aksine bu papağanlardan ilk defa sahiplenecek olanlar için kusursuz bir seçim olduğunu ifade edebiliriz. Konuşan papağan cinsi konulu yazımız devam ediyor.

Caique Papağanı Hakkında Bilgiler

konuşan papağan cinsi

Bu papağanlar her zaman ufak olmaktadır. Enerjileri ise her zaman yüksek olur. Sırt üzerinde koşarlar ve durmaksızın oynayabilirler. Onları kaliteli bir papağan yemi ile beslemelisiniz. Dolaşmaya bayılan bu papağan türü Amazon Havzası boyunca görülebilir. 25 senelik bir ömürleri vardır. Karın kısımları ise beyaz renktedir. Baş kısımları da siyah olmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kuş Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu renklere sahip olan iki farklı tür vardır. Bu bahsi geçen papağanların konuşma kabiliyeti çok gelişmemiş olsa bile yine de konuşabilirler. Oyuncu özellikleriyle kendilerini ön plana çıkarırlar. Böylece çevrelerine sahiplerine her zaman kendilerini sevdirirler. Konuşan papağan cinsi konulu yazımızın sonuna geldik. Şimdilik hoşça kalın! Papağanınıza iyi bakın.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.