Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşu Kafesinde Neler Olmalı?

07.10.2021
1.381
Abone Ol 
Muhabbet Kuşu Kafesinde Neler Olmalı?

Muhabbet kuşu sahiplenecekseniz, muhabbet kuşu kafesinde neler olmalı bilmelisiniz. Muhabbet kuşlarının kafeslerinin içerisinde pek çok farklı ürünün tercih edilmesi mümkündür. Bu ürünler kimi zaman muhabbet kuşlarının temel ihtiyaçlarını karşıladığı gibi kimi zaman muhabbet kuşlarının gelişimine destek sağlar ve onların sosyalleşmesi ya da daha çok konuşması için bir arkadaşlık görevini üstlenebilir. Ayrıca çeşitli aksesuarların da kafes içerisinde tercih edilmesi, kuşların kafes içerisinde daha rahat bir yaşam sürebilmesine olanak tanıyacaktır. Bu sebeple de birbirinden farklı ürünlerin muhabbet kuşu kafeslerinin içerisinde yer alması mümkündür.

Muhabbet Kuşu Kafes Düzeni

Muhabbet kuşu kafesinde neler olmalı? Muhabbet kuşlarının kafeslerinin içerisinde yer alması gereken birbirinden farklı temel ihtiyaç ürünleri mevcuttur. Örneğin yemlik ve suluk gibi ürünler, gaga taşları veya kuş kumları; muhabbet kuşlarının kafeslerinin içerisinde mutlaka olması gereken ürünlerdendir. Kuşunuzun rahat şekilde yem yiyebilmesini sağlayan ve su içmesine olanak tanıyan yemlik ve suluklar hem kafesin boyutuna uygun şekilde seçilmeli hem de kuşunuzun rahat şekilde kullanabilmesi adına doğru bir modelde olmalıdır. Bu sayede muhabbet kuşunuzun sorunsuz şekilde kullanımı söz konusu olabilecektir.

Genellikle bir yemlik içerisinde tercih edilen kuş kumları muhabbet kuşunuzun sindirimine destek sağlar. Bu nedenle de kafes içerisinde olmazsa olmaz ürünlerden biri olduğu söylenebilir. Benzer şekilde gaga taşları da kuşların gagalarını törpüleyebildikleri ve çeşitli mineralleri de alabildikleri bir üründür. Bu sebeple de muhabbet kuşu kafeslerinin içerisinde mutlaka gaga taşlarının da yer alması önerilmektedir.

Temel ihtiyaçlar arasında yer alan bu ürünlerin kafes içerisinde doğru şekilde konumlandırılması, kuşların da bu ürünlere rahat şekilde ulaşım sağlayabilmesine yarar sağlar. Bu ürünlerin her birini alırken hem kuşunuzun rahat kullanımını hem de kafes içerisinde bu ürünlerin yeterli alanda içerisinde olup olmadığını bilmeniz son derece önemlidir. Kullanışlı muhabbet kuşu kafesleri için TIKLAYINIZ!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  6 Maddede En Popüler Ötücü Kuşlar

Muhabbet Kuşu Kafesinde Olması Gerekenler: Kuş Aksesuarları

Muhabbet kuşu kafesinde neler olmalı? Kuşların kafeslerinin içerisinde pek çok farklı modelde aksesuarın tercih edilmesi mümkündür. Tüneklerin, kuş banyolarının ya da yavruluk gibi ek ürünlerin kafeslerde tercih edilmesi kuşlar için daha rahat ve kullanışlı bir alan sağlamakla kalmaz, aynı zamanda onlar için daha konforlu bir yaşam alanı sağlamaya da yardımcı olabilmektedir.

Tercih edilen aksesuarlardan biri olan tünekler, kafes içerisinde rahat şekilde kullanılabilecek boyutta ve özellikte olmalıdır. Tahtadan üretilmiş olan tüneklerin kuşunuzun ayağına zarar vermemesi adına pürüzsüz yapıda olması gerekir ancak kimi zaman vernik ve benzeri ürünler ile kaplanmış olan tünekler de kuşunuzun kaymasına sebebiyet verebileceği için tünek seçimi sırasında dikkatli olunması önerilir. Tünekler sayesinde kuşunuz kafesin içerisinde pek çok alana rahat şekilde erişim sağlayabileceği için bu ürünler son derece önemlidir. Tüneklerin kafes içerisinde pek çok farklı alanda kullanılması mümkündür. Bu ürünleri kuşunuzun kafes içerisinde farklı alanlara rahat şekilde ulaşım sağlaması adına tercih etmeniz, kafes içerisinde bir konfor alanı sunmak için mükemmel olacaktır.

Muhabbet kuşlarının kafes içerisinde konfora sahip olabilmesi ve sıcak yaz aylarında kendilerini serinletebilmeleri için tercih edilen ürünlerden biri olan kuş banyoları, kuşların kafeslerinde yer alan kapılara takılarak kullanılabilir. Bu ürünler kuşların istedikleri zaman suya girebilmelerini ve kendilerini serinletebilmelerini sağlar. Bundan dolayı da kafes içerisinde muhabbet kuşunuzun konfora sahip olabilmesine katkıda bulunmaktadır. Farklı boyutlarda olacak şekilde kuş banyolarının tercih edilmesi mümkündür.

Genellikle çift şeklinde bakılan kuşlarda yumurtlama dönemi için yavrulukların kafeslere takılarak tercih edilmesi mümkündür. Bu alanda rahat eden anne kuş, yavrularını sıcak ve güvende tutabilir. Anne kuşlar için yavrularını korumak adına benzersiz bir alan sunan yavruluklar, kafeslerin ikinci bir kapısı var ise bu alanlara takılarak kullanılabilmektedir. Bu sayede yavrusu olacak olan kuşların da yavrularını güvenle beklemesine yarar sağlar ve aynı zamanda yavruların yumurtadan çıktıktan sonra bu sıcak alanda dinlenmesi mümkündür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Avustralya Kral Papağanı Özellikleri ve Bakımı

Muhabbet Kuşu Oyuncakları Gelişim ve Sağlık İçin Önemlidir

Muhabbet kuşu kafesinde neler olmalı? Muhabbet kuşlarının gelişimi ve sosyalleşmesi açısından oyuncaklar büyük öneme sahiptir. Özellikle de yalnız şekilde bakılan muhabbet kuşlarının gün içerisinde sıkılmaması ve keyifli şekilde vakit geçirebilmesi adına farklı pek çok oyuncağın kafes içerisinde konumlandırılması söz konusudur. Zil, ayna, salıncak ve benzeri oyuncaklar kuşların keyifli şekilde vakit geçirmesine yarar sağlarken aynı zamanda onların konuşma alışkanlığı kazanmasına da yardımcı olabilmektedir.

Tercih edilen ayna oyuncakları kuşların konuşma isteğini yükseltir ve bu sayede kuşunuz daha konuşkan hale gelebilir. Ayrıca tercih edilen ziller de kuşların ilgisini çekeceği için onları benzer şekilde daha fazla konuşmaya yönlendirebilir. Salıncaklar ise kuşların keyifli şekilde kafes içerisinde vakit geçirmelerine yarayan bir oyuncaktır ve kuşunuzun kafesin içerisinde tek başına kalarak sıkılmasının da önüne geçebilir. Kuş oyuncağı ve aksesuarları için online petshop mağazamıza göz atabilirsiniz!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.