Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Albino Muhabbet Kuşu Konuşur Mu? Albino Kuşlarda Konuşma Yeteneği

Abone Ol 
Albino Muhabbet Kuşu Konuşur Mu? Albino Kuşlarda Konuşma Yeteneği

Albino muhabbet kuşu konuşur mu? Bu sevimli kuşlar birçok insanın dikkatini çekiyor. Peki albino kuş konuşur mu? İşte detaylar…

Albino Muhabbet Kuşu Hakkında Temel Bilgiler

Albino muhabbet kuşu konuşur mu? Albino muhabbet kuşlarının konuşma yeteneklerinin olup olmamasından söz edeceğiz. Fakat ilk olarak bu kuş türü hakkında bilmeniz gerekenleri anlatalım. Tüm tüyleri beyaz olan albino muhabbet kuşlarına, aynı zamanda gözleri de belirgin şekilde kırmızı olduğundan bu sevimli kuşlara tavşan kuşu da denir. Bu kuşların albino olmasının sebebi melanini ortadan kaldıran Ino gendir.

Bakımı en az diğer muhabbet kuşları kadar kolay olan albino muhabbet kuşları deri hastalıklarına çok yatkın bir türdür. Bu kuşların doğuştan gelen hastalığı insanlarda da mevcuttur. Nasıl ki albino insanlar derilerinin çok hassas olması nedeniyle güneşe maruz kalması önerilmiyorsa, aynı şey albino kuşlar için de geçelidir.

Albino muhabbet kuşlarının cinsiyetlerini ayırmak diğer kuşlara göre daha zordur Aynı zamanda bu kuşlar yalnız kalmaktan oldukça korkan çekingen yapılı kuşlardı. Gelin bu pamuk gibi beyaz kuşların özelliklerini birlikte inceleyelim.

Albino Muhabbet Kuşu Genel Özellikleri Nelerdir?

Albino muhabbet kuşu konuşur mu açıklamadan önce bu sevimli kuşların özelliklerinden söz edelim:

  • Tüylerinin hepsi beyaz olan albino muhabbet kuşları genetik pigment eksikliğine yol açan albinizm denilen hastalık ile doğarlar.
  • Albino muhabbet kuşlarının göz rengi birçok renk olabilir. Ancak genellikle kırmızı renktedir.
  • Albino muhabbet kuşları, diğer muhabbet kuşlarına göre çok daha fazla geniş kafeslerde barınmak isterler. Muhabbet kuşu kafesleri onlar için idealdir.
  • Albino muhabbet kuşları da diğer muhabbet kuşları gibi insanlarla iyi anlaşırlar. Ancak size alışma süreci biraz uzun sürebilir. Size alışması için ona zaman tanımalısınız.
  • Albino muhabbet kuşlarının cinsiyetini ayırt etmenin, diğer kuşlara göre daha zor olduğundan bahsetmiştik. Diğer muhabbet kuşlarında, kuşun burnunun üzeri pembe ise erkek daha koyu ise dişi olur. Ancak albino muhabbet kuşları için her zaman aynı şeyi söylememiz mümkün değildir.
  • Bembeyaz tüylere sahip olan albino muhabbet kuşlarının tüylerine özel bir ışıkla bakıldığı zaman tüylerinin aslında beyaz değil de mavi, yeşil ya da sarı olduğunu göreceksiniz. Bu sizi şaşırtmasın. Pigmentasyon eksikliğinden dolayı sadece parlak ışıkta bu rengi görebilirsiniz.
  • Zeka seviyeleri çok yüksek olan albino muhabbet kuşlarının erkek cinsinin sayısı dişiye göre daha azdır. Bu tür kuşların neredeyse hepsi dişidir. Ancak bu hastalığın neden özellikle dişilerde görüldüğünün nedeni henüz bilinmemektedir. Aşırı derecede hassas olan albino muhabbet kuşları, yalnız kalmaktan hiç hoşlanmazlar.
  • Tüm muhabbet kuşları sağlık konusunda çok hassastır ancak albino muhabbet kuşlarına sağlık konusunda ekstra özen gösterilmelidir. Çünkü kalıtsal hastalıklarından dolayı derileri çok hassastır. Bu yüzden de güneşle temasları olabildiğince az olmalıdır. Kuş sağlık ve bakım ürünleri ile kuşunuzun sağlığını koruyabilirsiniz.
  • Albino muhabbet kuşları çok gürültülü yerleri sevmezler. Bu yüzden kafeslerini gürültüsüz, huzurlu bir yere koymanız onun açısından iyi olacaktır.
  • Yüksek nemli, aşırı sıcak, fazla rüzgarlı yerler sevimli muhabbet kuşunuza iyi gelmeyecektir.
  • Albino muhabbet kuşları çok meraklı hayvanlardır. Gördükleri her şeye bakmak hatta onları yemek isteyebilirler. Bu yüzden de kafeslerinin altına gazete sermemelisiniz. Aksi takdirde yaramaz kuşunuz gazeteyi gagasıyla parçalayabilir. Bu durum da boğulmasına neden olur.
  • Albino muhabbet kuşları saldırgan hayvanlar değildir. Bu nedenle herhangi bir tehlikeye karşı kendilerini koruyamazlar. Sevimli kuşunuzun başına bir şey gelmesini istemiyorsanız kafesini diğer hayvanlardan uzak bir yere koymalısınız.
  • Tüm hayvanlar gibi albino muhabbet kuşlarının da beslenmesi çok önemlidir. Sadece tohumlar ile beslenen kuşların ömürleri kısalır. Muhabbet kuşunuza tohumların yanında başka besin takviyeleri de sağlamalısınız. Örneğin, mürekkep balığı kemiği, isot, çeşitli yeşillikler, mineraller, sebzeler ve meyveler.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sultan Papağanı Ömrü,Bakımı ve Hastalıkları

Albino Muhabbet Kuşları Konuşur Mu?

Evinize aldığınız pamuk gibi beyaz albino muhabbet kuşunuzun konuşması için sabırsızlanıyorsunuz biliyoruz. Ancak sevimli kuşunuza konuşmayı öğretmek biraz zaman alacaktır. Bu süreçte yapmanız gereken tek şey sabırlı olmaktır. Biraz sabrettiğinizde ve vazgeçmediğinizde, sevimli kuşunuz konuşmayı öğrenecek ve sizinle inanılmaz keyifli dakikalar geçirecektir.

Tüm muhabbet kuşları gibi albino muhabbet kuşları da çevresindeki sesleri taklit ederek öğrenir. Bu yüzden de her ne kadar çok gürültülü ortamları sevmese de hiç ses olmayan ortamlarda da bırakılmamalıdır. Çünkü bir şey duymazsa ve yalnız bırakılırsa hiçbir şey öğrenemez. Öğrenebileceği kelime sayısı papağanlar kadar fazla olmasa da son derece zeki kuşlardır.

Bir albino muhabbet kuşunun evinize geldikten sonraki konuşma süresi tamamen sizin özverinizle ilgilidir. Muhabbet kuşunuzun konuşması için üzerine ne kadar fazla düşerseniz o kadar kısa sürede konuşacaktır. Ancak yine de sevimli kuşunuzu sıkmamaya özen göstermelisiniz. Albino muhabbet kuşunuzun söylemesini istediğiniz kelimeyi 5-10 dakikadan fazla tekrar ederseniz sıkılabilir. Bu yüzden konuşma eğitimlerinizi günde 2-3 seansa bölmenizi öneririz. Konuşma eğitimlerine minik kuşunuz ilk 6 ayı atlattığında başlayabilirsiniz. Bundan önce verilen eğitimler pek verimli olmayacaktır.

Albino Muhabbet Kuşları Ses Kaydıyla Konuşmayı Öğrenebilir Mi?

Albino muhabbet kuşu konuşur mu? Albino muhabbet kuşları, ilgiliyi ve sevgiyi çok seven hayvanlardır. Onları bir çocuk gibi düşünmeli, gereken ilgiyi ve özveriyi sağlamalısınız. Onlara da en az çocuğunuz kadar özverili davranmalısınız.

Albino muhabbet kuşları, ses kaydıyla da konuşmayı öğrenebilir. Ancak bu daha uzun sürer.  Unutmayalım ki tüm hayvanların eğitimlerinde olduğu gibi albino muhabbet kuşlarının eğitimi de emek ister. Bu durumda, sevgiyi ve ilgiyi çok seven albino muhabbet kuşlarına ses kaydı ile eğitim vermeye çalışmak yanlış bir davranış olacaktır. Onunla birebir, sevgiyle ilgilenmeniz konuşma eğitimini çok daha verimli kılacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Güvercin Hastalıkları Nelerdir?

Albino Muhabbet Kuşlarının En Sevdiği Kelimeler Nelerdir?

Albino muhabbet kuşu konuşur mu? Bizim zevklerimiz olur da muhabbet kuşlarının olmaz mı? Onların da bir zevki ve sevdiği kelimeler var. Albino muhabbet kuşları bazı harfleri diğer harflere göre çok daha kolay söyleyebilir. Sevdiği kelimeler de genellikle kolay telaffuz edebildikleri harflerden oluşur. Tüm muhabbet kuşları gibi albino muhabbet kuşları da C,Ç,S,S,P,K,Z ve J harflerini çok daha kolay söylerler bu yüzden de cici kuş, babacık, aşkım, çapkın, minnoş, şaşkın, maviş, öpücük gibi kelimeleri tekrar etmeyi çok severler.

Albino Muhabbet Kuşları Kaç Yıl Yaşar?

Albino muhabbet kuşu konuşur mu açıkladıktan sonra bu kuş türünün ömür süresinden bahsedelim. Ömürleri, diğer muhabbet kuşları ile hemen hemen hemen aynı olan albino muhabbet kuşlarının ortalama ömrü 8-10 sene arasındadır. Albino muhabbet kuşları 1 yaşlarından itibaren yetişkin sayılmaktadır. Dişi albino muhabbet kuşları 4 yaşından itibaren, erkek muhabbet kuşları ise 6 yaşından itibaren yaşlanmaya başlarlar.

Albino Muhabbet Kuşu Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

Eğitime oldukça uygun olan albino muhabbet kuşların eğitimi için geniş kafesler uygun olacaktır. Aynı zamanda da bu kafesin içinde muhabbet kuşlarına özel olan oyuncakların da bulunması şarttır. Albino muhabbet kuşlarının eğitimi için en önemli unsurlardan biri de başka kuşlarla arkadaşlık kurabilmesidir. Çünkü albino muhabbet kuşları sosyalleşerek ve model alarak öğrenirler. Kuş oyuncağı ve aksesuarları için TIKLAYINIZ!

Albino Muhabbet Kuşunun Farkı Nedir?

Renkleri diğer muhabbet kuşlarına göre çok daha beyaz, parlak, bakımlı ve kusursuz olan albino muhabbet kuşları aynı zamanda diğer kuşlara göre çok zeki hayvanlardır. Kelimeleri daha iyi algılar ve öğrenirler. Albino muhabbet kuşlarının cinsiyetini anlamak her zaman gaga renklerinden mümkün değildir. Kesin sonuç için DNA testi yapılması gerekmektedir. Bu yöntem de çok pahalı olduğu için, genelde albino muhabbet kuşlarının cinsiyetleri pek bilinmez.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  5 Maddede Popüler Evcil Kuşlar
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.