Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Afrika Gri Papağanı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Afrika Gri Papağanı Özellikleri ve Bakımı

Afrika Gri Papağanı, dünya çapında tanınan ve evcil kuş olarak tercih edilen bir hayvandır. Bu sevimli canlılar insanların konuşmalarını taklit edebilirler, doğru bir eğitim ile yüzlerce farklı kelime öğrenebilirler. Son derece zeki olduklarını söyleyebiliriz.

Afrika Gri Papağanı Özellikleri

Afrika Gri Papağanı

Afrika Gri Papağanı, binlerce yıldır insanlara eşlik ediyor. Bu kuş türü, gri tüyleri ve çeşitli kelimeleri doğru bir şekilde telaffuz etmesi nedeniyle çoğu insanın ilgisini çekiyor. Ayrıca Gri Papağan, insanların konuşmalarını da anlayabiliyor.

Papağanın öne çıkan özelliklerinden biri de gri renklerdeki tüyleridir. Farklı bir görünüm sunan papağan, kuş beslemek isteyenler için en iyi seçimlerden biridir. Bakımı nispeten kolaydır ve iyi koşullarda bakılırsa 40-60 sene kadar ömrü vardır.

Afrika Gri Papağanı Kökeni

Uganda, Kenya, Gana, Fildişi Sahili, Kongo, Kamerun, Angola gibi ülkeler de dahil olmak üzere Afrika’nın ekvator bölgelerine özgüdür. Cinsin tercih ettiği yaşam alanı ağırlıklı olarak yoğun ormanlardır. Ayrıca orman kenarlarında ve savan alanlarında da sıklıkla görülürler.

Afrika Gri Papağanı Mizacı

Gri Papağan, mevcut papağan türleri arasında en zeki olanlardan biridir. Pek çoğu sahibine karşı oldukça şefkatlidir. Sevimli bir papağandır ve çok sosyaldir. Fakat canı sıkılan ve ihmal edilen Gri Papağan, mutsuz bir kuş olacaktır. Depresif ve sinirli hareketleri ile size hoşnutsuzluğunu adeta haykıracaktır. Kuşunuzun kendisini mutlu hissetmesi için çevresel zenginleştirmeye özen göstermeli, ona bolca kuş oyuncağı sağlamalı ve gerektiği kadar papağanınızla ilgilenmelisiniz.

Afrika Gri Papağanı Konuşma Yeteneği

Gri Papağan, konuşma kabiliyetiyle de bilinir. Çeşitli kelimeleri ve sesleri çok çabuk bir şekilde algılar. Bu kuşlar, duydukları her şeyi tekrarlamakla ünlüdür. Bundan dolayı kuşunuzun yanında iken kullandığınız kelimelere çok dikkat etmelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Lori Papağanı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Afrika Gri Papağanı Bakımı

Gri Papağan için geniş bir papağan kafesi edinmeniz oldukça önemlidir. Çünkü bu kuşlar özgürce hareket edebilecekleri bir alana ihtiyaç duyarlar. Kafeslerinde çeşitli aksesuarlar, yemlik, suluk gibi malzemeler mutlaka olmalıdır. Kuşunuza sevgi ve ilgi göstermeyi ihmal etmemelisiniz. Aksi durumda kendisini yalnız ve mutsuz hissedebilir.

Kuşunuzun sağlıklı kalması için düzenli olarak kafesini temizlemeli, ona kaliteli yemler sunmalı ve veteriner kontrollerini aksatmamalısınız. Kuşunuzun davranışlarında değişimler fark ederseniz, muhakkak veteriner desteği almalısınız.

Afrika Gri Papağanı Beslenme İhtiyacı

Vahşi doğada bu kuşlar çiçekler, böcekler, ağaç kabukları, yapraklar ile beslenirler. Evcil olarak bakılanlar ise kaliteli papağan yemleri tüketmelidir. Kuşun beslenmesini zenginleştirmek için çeşitli sebze, meyve ve tohumlar da ona sunulabilir. Her zaman yeterli oranda temiz ve tatlı su tüketmesi sağlanmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.