Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Popüler Büyük Papağan Türleri

Abone Ol 
En Popüler Büyük Papağan Türleri

Büyük papağan türleri, evcil hayvan olarak papağan tercih etmek isteyenlerin ilgisini çeker. Renkli, sevimli ve güçlü kuşlar olarak lanse edilen bu canlılar, çoğu insanın favorisi olmayı başarır. Cesur, göz alıcı ve enerjik büyük papağanlar, uzun yıllar boyunca size eşlik edebilir.

Büyük Papağan Türleri

Büyük Papağan Türleri

Büyük bir papağan ile yaşamak, bu kuş türünün ihtiyacı olan bakım ve beslenmeyi sağlamayı gerektirir. Büyük papağan türleri arasında en popüler olanlar:

Afrika Gri Papağanı

Binlerce yıldır evcil kuş olarak tercih edilen Afrika Gri Papağanı, büyüleyici yetenekleri ve sevimliliği ile bir adım öne çıkar. Akıl yürütme kabiliyeti ve konuşmaları taklit edebilmesi sebebiyle popüler bir evcil kuştur. Afrika Gri Papağanı sahiplenmeden önce, bu hayvanların bakım gereksinimleri hakkında yeterince bilgi sahibi olmalısınız. Papağanınıza ayıracak zamanınızın olması da önemlidir.

Amazon Papağanı

Büyük papağan türleri arasında yer alan Amazon papağanı, karakteri ve cesareti ile dikkat çeker. Komik sesler çıkarabilir, insanları taklit edebilir ve türlü numaralar öğrenebilir. Onlarca yıldır en çok tercih edilen papağanlardan biri olan Amazon papağanları, güçlü sesi ve sosyalleşme ihtiyacı nedeniyle herkes için uygun olmayabilir. Özellikle de papağan bakımı konusunda deneyimli olan kişiler için ideal bir seçimdir. Kaliteli papağan yemleri ile beslenmeli, geniş bir papağan kafesi içinde yaşamalıdır.

Kakadu Papağanı

Büyük papağan türleri listesinde bir diğeri de Kakadu Papağan. Her zaman kuş severlerin ilgisini çekmiş olan bu sevimli hayvanlar, güzel görünümlü ve sevecen canlılardır. Dost canlısı doğaları nedeniyle hem insanlarla hem de diğer kuşlarla iyi anlaşırlar. Bir kakadu besleyecekseniz, ona ideal bir yaşam alanı sağlamalısınız. Kuş kafesi geniş olmalı ve içinde kuş oyuncakları, aksesuarlar, kuş yemliği gibi birçok unsur mutlaka yer almalıdır. Kakadular zeki hayvanlardır ve eğitime açık olduklarını söyleyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşu Tümör Belirtileri Nelerdir? Muhabbet Kuşunda Tümör Oluşumu

Eklektus Papağanı

Büyüleyici görünümü ve zeki oluşu nedeniyle favori kuşlar arasında konumlanan Eklektus Papağanı, etkileyici bir evcil hayvan seçeneğidir. Rengarenk görünümü ve uysallığı ile çoğu insanın kalbini kazanır. Bu kuşların konuşma yetenekleri ve sevimli kişilikleri de kuş sahiplenmek isteyenlerin ilgisini çeker. Eklektus papağanlarının sosyalleşme ihtiyaçları göz ardı edilmemelidir. Düzenli olarak kuşunuzla ilgilenmeli, ondan ilginizi asla eksik etmemelisiniz. Aksi durumda Eklektus Papağanı kendisini kötü hissedebilir ve hatta depresyon problemi bile yaşayabilir.

Amerika Papağanı

Büyük Papağan Türleri

Büyük papağan türleri listemizde Amerika Papağanı da var. Canlı renkleri ve özgün karakteri ile fark yaratan Amerika Papağanı, kuş beslenmek isteyenlerin ilgi odağı olur. Çeşitli renk ve boyutlarda mevcut olan bu kuşlar, her geçen gün daha da popüler olmaktadır. Papağan ailesinin en ünlü üyesi olan Amerika Papağanı, büyük bir kuş sahiplenmek isteyenlerin beklentilerini fazlasıyla karşılar. Kuşun iyi koşullarda bakılması, genel sağlığı ve ömür süresi açısından önemlidir. Bundan dolayı Amerika Papağanı sahiplenecek olan kişiler, bu kuşların ihtiyaçlarının farkında olmalılar.

Papağanlar Ne Yer?

Büyük papağan türleri nelerdir açıkladık. Peki, papağanlar ne yer? Papağan dostlarımız için beslenme çok önemli bir ayrıntıdır. Bu kuşların kaliteli ve taze papağan yemleri ile beslenmeleri gerekir. Kuşun beslenmesinde çeşitlilik yaratmak amacıyla kuş krakerleri, sebze, meyve, yeşillik ve tohum gibi yiyecekler de kuşa sunulmalıdır. Ancak papağanın temel beslenmesi kuş yemlerinden olmalıdır. Böylece hayvanın sağlıklı ve uzun ömürlü olabilmesi sağlanacaktır. Ayrıca kuşunuzun her gün yeterli oranda suya erişimi bulunmalıdır.

Papağan Bakımı Zor Mu?

Her evcil hayvanın kendine has bakım zorlukları ve kolaylıkları vardır. Diğer evcil hayvanlar ile karşılaştırıldığı zaman papağan bakımı bir hayli kolaydır. Bu yüzden de papağanlar, birçok insan için uygun bir evcil hayvan olarak kabul edilir. Papağan sahiplenmeden önce, evcil kuşunuzun ırkına özel bakım ihtiyaçları hakkında bilgili olmanızı öneririz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Papağan Ateşi Belirtileri ve Nedenleri (Psittakoz)
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.