Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kakadu Bakımı Nasıl Yapılır?

Abone Ol 
Kakadu Bakımı Nasıl Yapılır?

Kakadu bakımı büyük bir özveri ve dikkat gerektirir. Yeni bir kakadu sahiplenecekseniz, bu sevimli kuşların gereksinim duyduğu bakım hakkında bilgili olmalısınız. Kakaduların ihtiyacı olan bakımı onlara sunmak, son derece mutlu ve sağlıklı bir evcil hayvan sahibi olmak demektir.

Kakadu Bakımı Nasıldır?

Kakadu Bakımı

Vahşi doğada yaşamaya alışkın olsalar da kakadular, iyi koşullarda evcil olarak da yaşam sürebilirler. Ev ortamına iyi bir şekilde adapte olan canlılardır. Sosyal oldukları için insanlarla yaşamaya hemen alışırlar. Diğer papağanlar ve muhabbet kuşları gibi kakadular da çok sayıda sesi ve kelimeyi taklit edebilirler.

Kakadu bakımı zor ve korkutucu değildir. Yalnızca birkaç temel detayın bilinmesi ve uygulanması gerekir. Her evcil hayvan gibi kakaduların da ilgiye ve sevgiye ihtiyacı vardır. Bu yüzden evcil kuşunuza vakit ayırmanız, ondan ilginizi ve sevginizi eksik etmemeniz şarttır.

Kakadu Kafesi Nasıl Olmalıdır?

Kakadu Bakımı

Kakadu bakımı söz konusu ise önemli ayrıntıların başında kafes seçimi gelir. Bu sevimli kuşların rahat hareket edebilmeleri ve özgür olmaları çok mühimdir. Dolayısıyla kakadu besleyecekseniz, öncelikli olarak geniş bir kafese yatırım yapmalısınız.

Kakadu kafesi, sakin bir yerde olmalıdır. Aşırı güneş ve rüzgar almayan bir alanda konumlanmalıdır. Aynı zamanda kafes, aşırı gürültü içeren bir yerde olmamalıdır. Satın aldığınız kafesin çıkarılabilir bir alt tabakası bulunmalıdır. Bu sayede kafesin temizliğini pratik olarak gerçekleştirebilirsiniz. Kafes içine kuş oyuncakları, kuş yemliği ve kuş banyoluğu gibi unsurlar dahil edebilirsiniz.

Bu kuşlar tropikal bölgelerden gelirler. Yüksek düzeyde neme ve sık yağmurlara alışkın olan bir kuştur. Bu sebeple de suda vakit geçirmeyi sever. Sık sık banyo yapması, onun hem temiz kalmasını sağlar hem de eğlenceli zamanlar geçirmesine olanak tanır. Banyo etkinliği, kakadu kuşlarının rahat ve huzurlu hissetmelerine de izin verir. Kuşunuz stresli ve gergin görünüyor ise onu banyo etkinliği için teşvik edebilirsiniz. Bu da kakadu bakımı sırasında bilinmesi gereken bir detaydır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Jumbo Muhabbet Kuşu Özellikleri ve Bakımı

Kakadu Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Kakadu bakımı, kaliteli ve besleyici yemlerin bu kuşlara sunulmasını da gerektirir. Kakadunun gereksinim duyduğu besin bileşenlerinin farkında olmak lazım. Tahıl ve tohum ağırlıklı beslenen kakadular, pirinç, buğday, yulaf ve mısır bazlı papağan yemleri tüketebilirler. Ayrıca kabak çekirdeği, ceviz ya da yer fıstığı gibi yiyecekler de kakadulara sunulabilir. Beslenmesinde çeşitlilik yaratmak adına farklı sebze ve meyveler kakadulara verilebilir.

Kakadu Konuşur Mu?

Kakadu bakımı hakkında bilgi almak isteyenler, bu kuşların konuşma yeteneğinin olup olmadığını da öğrenmek isterler. Peki, kakadular konuşur mu? Tıpkı diğer birçok kuş cinsi gibi kakadu kuşları da kolayca ses çıkarma yeteneğine sahiptir. Ama bu kolay bir iş değildir. Bu nedenle de papağanınızın konuşmayı öğrenmesi hemen olmayacaktır. Bu süreçte sabırlı olmalı ve tutarlı bir eğitimle kuşunuzu konuşması için teşvik etmelisiniz. Kuş krakerleri gibi ödüller ile kakadunun öğrenme sürecini destekleyebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.