Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Eklektus Papağanı Özellikleri

Abone Ol 
Eklektus Papağanı Özellikleri

Eklektus papağanı, popüler evcil kuşlardan biridir. Göz alıcı görünümü ve zeki oluşu ile dikkat çeken bu papağan ırkı, aynı zamanda konuşma yeteneği ile de bir adım öne çıkar. Bu papağanlar hakkında bilinmesi gerekenleri ele aldık.

Eklektus Papağanı Nedir?

Güzel renkleri, konuşma kabiliyeti ve sevimli kişiliği ile dikkat çeken Eklektus papağanı, en popüler evcil hayvanlardan biridir. Bu kuş cinsi, büyük papağan türlerinden biridir. Barınmak için geniş bir kuş kafesi gerektirir.

Eklektus papağanları tropikal yağmur ormanlarında yaşamlarını sürdürür. Esasen Solomon Adaları’ndan gelir. Yabani popülasyonu Yine Gine, Moluccas, Endonezya ve kuzey doğu Avustralya’da yaşar. Muson ormanlarında ağaçların yüksek yerlerine yuva yapar. Yüksek bir ağaçta yuva yapabileceği ve yumurta bırakabileceği yerleri keşfeder.

Eklektus Papağanı

Eklektus Papağanı Mizacı

Bu kuşlar nazik, sevecen ve sakin hayvanlardır. Arkadaş canlısı ve zeki olduğu da bilinir. Çoğu, sosyalleşme günlük rutinlerinin bir parçası olduğu zaman iyi bir şekilde gelişmeyi başarır. Aile üyeleri ile etkileşimde kalmayı, ilgi görmeyi ve sevilmeyi hak ederler ve umarlar. Ayrıca bu papağanlar çok hassas canlılardır. İhmal edildikleri zaman kendilerini kötü hissedebilirler ve stres yaşayabilirler.

Türün hem dişileri hem de erkekleri sevimli evcil hayvanlar olsa da çoğu insan, erkeklerin biraz daha eğitilebilir olduğunu söyler. Diğer yandan dişiler, sahiplerine daha az bağımlı olabilir. Dişilerin aynı zamanda stresle daha iyi başa çıktığı bilinir. Üreme esnasında erkekten daha otoriter ve daha agresif olabilirler.

Eklektus Papağanı Konuşur Mu?

Eklektus papağanları, Amazon Papağanı ve Afrika Gri Papağanı kadar konuşmaya meyillidir. Öğretmek istediğiniz kelimeleri kolay bir şekilde öğrenebilirler. Çünkü çok zeki kuşlardır. Birçok insan, diğer papağanlar ile karşılaştırma yapıldığında Eklektus papağanlarını daha sessiz bulur. Fakat bu durum, onların konuşmayı öğrenemeyecekleri anlamına gelmez.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Senegal Papağanı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Eklektus Papağanı Bakımı

Bu papağanlar, birden çok kuş bakılan evde yaşayabilirler. Ama bazılarının kıskançlık eğilimleri vardır. Sosyalleşme ile beraber diğer kuşlarla uyum içinde olabilirler. Geniş bir papağan kafesi gerektirirler ve hareket etmek için bolca alana ihtiyaçları vardır.

Kaliteli papağan yemleri ile beslenmesine özen gösterilmelidir. Beslenmesinde çeşitlilik yaratmak amacıyla sebze ve meyveler de bu kuşlara düzenli olarak sunulmalıdır. Her gün temiz ve yeterli miktarda suyu erişimi olmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.