Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yaz Aylarında Evcil Kuşları Serin Tutmanın Yolları

Abone Ol 
Yaz Aylarında Evcil Kuşları Serin Tutmanın Yolları

Yaz aylarında evcil kuşları serin tutmanın yolları bilinmelidir. Sıcak çarpması, kuşlar da dahil olmak üzere pek çok evcil hayvanı etkiler. Birçok kuş, aslında tropik ortamlara özgüdür. Fakat yüksek sıcaklıklara alışkın değillerse ya da ani bir sıcak artışına maruz kalırlarsa, sıcak çarpması meydana gelebilir. Kuşları sıcak çarpmasından önlemek için bazı yöntemleri deneyebilirsiniz.

Yaz Aylarında Evcil Kuşları Serin Tutmanın Yolları Nelerdir?

Yaz Aylarında Evcil Kuşları Serin Tutmanın Yolları

Bir kuşun iç vücut ısısı çok yüksek ise bazı belirtilere dikkat etmelisiniz. Kuşunuzun ağzını açtığını, nefes nefese kaldığını, kanatlarını sarkıttığını, bacaklarını açarak durduğunu ve normalden az hareket ettiğini gözlemlerseniz, hızlı müdahale etmek gerekir. Onun serinlemesini sağlamalı ve ardından kuşunuzu bir veterinere götürmelisiniz. Yaz aylarında evcil kuşları serin tutmanın yolları şunları içerir:

1. Klima

Klima, iç mekânı rahat bir sıcaklıkta tutmanın en kolay yoludur. Ayrıca, evinizde yaşayan kuşlarınızın da aşırı ısınmalarını önler. Kuşun üzerine doğrudan hava üfleyen klima ona zarar verebilir. Kuşun üşütüp hasta olmasına yol açabilir. Bu nedenle kuş kafesi, doğrudan klimanın karşısında olmamalıdır.

2. Vantilatör

Yaz aylarında evcil kuşları serin tutmanın yolları arasında bir diğeri de vantilatör kullanımı olmaktadır. Klimanız yoksa ve kuşunuzun serin kalmasını sağlamak istiyorsanız, bir fan veya vantilatör kullanabilirsiniz. Klimada olduğu gibi vantilatör de doğrudan kuş kafesine hava üflememelidir. Bu nedenle kuşun kafesini vantilatörden uzakta konumlandırmalısınız.

3. Tavan Vantilatörleri

Kapalı mekanları serinletmenin kolay yollarından biri de tavan vantilatörü kullanmak. Konforlu bir oda sıcaklığının korunmasına yardımcı olan tavan vantilatörleri, hem kolay kullanım sunar hem de insanların ve evcil hayvanların serin hissetmelerine yardımcı olur. Tavan vantilatörünü çalıştırırken kuşunuzun kafesinin kapalı olduğundan emin olmalısınız. Böylece olası yaralanmaları önlemiş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Papağan Rahatsızlıkları Nelerdir?

4. Açık Pencere

Klima, vantilatör ve tavan vantilatörü gibi ekipmanlarınız bulunmuyorsa, pencereleri açmayı deneyebilirsiniz. İç mekanda hava akışının devam etmesi için pencereleri açmanız önemlidir. Kuşunuzun kafesini pencereye yakın bir yere koyabilirsiniz. Kafesin kapalı olup olmadığını kontrol etmeyi de unutmamalısınız.

5. Soğuk Ürünler

Soğuk meyve ve sebzeler, pek çok kuş için popüler ve sağlıklı yiyeceklerdir. Ayrıca yaz aylarında evcil kuşları serin tutmanın yolları arasındadır. Soğuk meyve ve sebzeler, kuşlara biraz daha fazla nem sağlar ve serin hissetmelerine yardımcıdır.

6. Gölge

Kuşunuzun kafesini gölge bir yere alabilirsiniz. Bu hem evde hem de dışarıda olabilir. Yapraklı ağaç dalları, şemsiye altı ve balkon gibi alanlar, kuşların dinlenebileceği ve serinleyebileceği yerlerdir. Kuşunuzun kafesini güneş ışığından uzakta tutarak, evcil dostunuzun sıcak havadan olumsuz etkilenmesini önleyebilirsiniz.

7. Sprey Şişesi

Yaz aylarında evcil kuşları serin tutmanın yolları listesinde bir diğeri de sprey şişesi ile kuşunuzu serinletmek. Kuş dostunuzu hafif bir şekilde buğulamak için sprey şişesi kullanabilirsiniz. Suyu kuşunuzun kanatlarının altına püskürtürseniz, evcil kuşunuzun serinlemesine yardımcı olabilirsiniz. Ya da kuş banyoluğu kullanarak, kuşunuzun soğumasını sağlayabilirsiniz.

8. Buz

Büyük boyutlu bir kuşunuz var ise ona minik buz parçaları sunabilirsiniz. Kuşunuz buzla zaman geçirirken serinlemeye başlar. Bu da iyi bir seçenektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.