Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Konuşan Papağan Çeşitleri

Abone Ol 
Konuşan Papağan Çeşitleri

Konuşan papağan çeşitleri, yeni bir papağan sahiplenecek kişiler tarafından araştırılıyor. İşte o papağan türleri…

Konuşan Papağan Çeşitleri Hangileri?

Konuşan Papağan Çeşitleri

Taklit yetenekleri ile ünlü olan papağanlar, en popüler evcil kuşlar arasında yer alır. Dünya genelinde birçok farklı papağan türü yaşamını sürdürür. Bu türlerden bazılarının taklit yetenekleri diğerlerine oranla çok daha yüksektir. Öyle ki insan sesinden müzik sesine kadar birçok sesi taklit edebilirler. Bu yazımızda konuşma yetenekleri ile öne çıkan papağan çeşitlerini derledik. İşte konuşan papağan çeşitleri…

Amazon Papağanları

Uygun bir boyutlu bir kafeste uzun yıllar boyunca yaşamaları mümkün olan Amazon papağanları, taklit ve konuşma konusunda en yetenekli papağan türlerinden biridir. Öğrendikleri kelimeleri bir arada kullanabilirler. Boyutları ortalama 30-34 cm’dir. Tüyleri farklı renklerde olabilir ancak genel özellikleri aynıdır. İyi bakıldıkları taktirde yaklaşık 40 yıl yaşarlar.

Lori Papağanı

Konuşan papağan çeşitleri arasında yer alır. Lori papağanları, geveze Lori olarak da bilinen bir papağan türüdür. Bu isimden de anlaşılacağı üzere konuşma ve taklit yetenekleri oldukça yüksektir. Oldukça hızlı ve kolay bir şekilde konuşmayı öğrenebilirler. Birçok farklı sesi çıkarabilirler. Bir şarkıyı baştan sona seslendirme yetenekleri de vardır.

Kakadu Papağanı

Kakadu papağanlarının öne çıkan noktaları taklit yetenekleridir. Duydukları herhangi bir sesi hemen hemen aynı şekilde taklit edebilirler. Örneğin bir kedi ya da köpek sesini birebir çıkarabilirler. Bir bebeğin ağlamasını bile taklit edebildikleri bilinir. En uzun yaşayan papağan türleri arasında yer almaları da önemli bir noktadır.

Jako Papağanı

En çok beslenen papağan türlerinden biri olan Jako papağanları, doğru eğitimle kolayca konuşabilirler. Ancak ilk olarak alışma döneminin geçilmesi gerekir. Jako papağanlarının sahiplerine alışmak için uzun bir süreye ihtiyacı vardır. Bu sürenin sonunda konuşmaya başlayabilirler. Jako papağanlarının zekaları da çok yüksektir. Sorulan soruları anlayarak cevap verdikleri görülebilir.

Muhabbet Kuşları

Konuşan papağan çeşitleri listesindedir. Muhabbet kuşları, en popüler papağan türlerinden biridir. Ayrıca en küçük boyutlu papağan türleri arasında yer alırlar. Farklı renkleri vardır. Genellikle sarı ve yeşil renkleri görülür. Konuşma konusunda çok yeteneklidirler ancak taklit yetenekleri pek yoktur. Uygun bir eğitimle onlarca kelime öğrenerek konuşabilirler.

Cennet Papağanı

Cennet papağanlarında aşk kuşları ya da sevda papağanı da denir. Bu şekilde anılmalarının nedeni Cennet papağanlarının eşlerine çok bağlı olmalarından gelir. Çift olarak Cennet papağanı besleyen birçok kişi eşleri ile sürekli yan yana olduklarını ve sürekli birbirleri ile ilgilendiklerini görebilir. Bu nedenle çift olarak beslenen Cennet papağanlarının eğitimi zordur. Yalnız beslendiklerinde eğitimleri çok daha kolay olacaktır. Ayrıca bu durumda sahiplerine de daha bağlı olacakları belirtilmelidir. Tek beslenen Cennet papağanlarına gereken ilgi verilmelidir.

Ara Papağanı

Konuşan papağan çeşitleri arıyorsanız ara papağan da iyi bir seçimdir. En büyük boyutlu papağan türleri arasında yer alan Ara papağanları, nesli tükenmeye yüz tutan papağan türleri arasındadır. Dünya genelindeki Ara papağanı sayısı oldukça azdır. Ara papağanları, insan sesine yakın olan sesleri ile dikkat çeker. Sesleri insan sesine çok yakın olduğu için konuştukları oldukça net ve anlaşılırdır. Diğer papağan türlerine oranla daha nadir oldukları için Ara papağanlarına ilişkin bilgiler daha sınırlıdır. Ancak konuşma yeteneklerinin yüksek olduğu bilinir. Taklit yetenekleri ise zayıftır.

Sultan Papağanı

Papağanların birçok farklı türü vardır. Bazı papağan türleri evcil kuş olarak diğerlerine oranla daha fazla tercih edilir. Bu türlerden biri de Sultan papağanlarıdır. Sultan papağanları, taklit yetenekleri ile öne çıkan bir papağan türüdür. Sahipleri tarafından çıkarılan ıslık sesi ve başka sesleri taklit edebilirler. Taklit yeteneklerine oranla konuşma yetenekleri daha azdır. Ancak uygun bir eğitimle Sultan papağanlarının konuşmaları sağlanabilir. Bunun için eğitim konusunda ısrarcı ve sabırlı olunması önerilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

© zoo.com.tr - 2024